Κατερίνα Λανίτης: Ανθρωποκεντρική προσέγγιση από την 5η γενιά του Ομίλου Λανίτη

Στην Κατερίνα Λανίτης αρέσει η κολύμβηση και η ποδηλασία. Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει τις βόλτες της στο αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Το όραμα της για τον όμιλο Λανίτη, είναι η διαχρονική συμβολή του ομίλου στην κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου. Η ίδια, βαδίζει στα χνάρια του παππού της, Ευαγόρα Λανίτη και των προηγούμενων γενιών της οικογένειας. Πιστεύει δηλαδή στην έννοια της επιχείρησης και του τόπου, εφαρμόζοντας μια ανθρωποκεντρική και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματική πολιτική. 
 
Η Head of Property Management της Cybarco Development, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.


Διαβάστε ακόμα: Οι Κύπριοι αγκάλιασαν τα προϊόντα Sainsbury’s

Διαβάστε ακόμα: 360: Πλησιάζει η ολοκλήρωση του ψηλότερου κτηρίου της Λευκωσίας

Η Κατερίνα Λανίτης, αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 



Ποιο είναι το όραμα σας για τον Όμιλο Λανίτη;
Το δικό μου μακροπρόθεσμο όραμα για τον Όμιλο Λανίτη, δεν θα μπορούσε να διαφέρει από αυτόν του Ομίλου που είναι η διαχρονική συμβολή στην οικονομία και την κοινωνία με άξονες την εξέλιξη, πρωτοπορία, ποιότητα και στόχο την εξασφάλιση μιας δυναμικής προοπτικής.


Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας και πώς θα γίνετε εργοδότης προτίμησης;
Οι άνθρωποι ενός επιχειρηματικού οργανισμού είναι πραγματικά το πολυτιμότερο στοιχείο του. Αυτοί εξασφαλίζουν το παρόν του και αυτοί προσδιορίζουν το μέλλον του. Πιστεύω απόλυτα σε αυτό που έλεγε ο Ευαγόρας Λανίτης. Ότι δηλαδή μία επιτυχημένη δουλειά είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μιας ομάδας ανθρώπων. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εργοδοτούνται στον Όμιλο Λανίτη καταλαβαίνουν την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ακολουθείται από τις εταιρίες του Ομίλου και νιώθουν σαν «οικογένεια».
 

Πώς λειτουργούν οι ισορροπίες στον χώρο εργασίας με την οικογένεια σας;
Σαφώς και παρακολουθώ και μαθαίνω από τις εμπειρίες που προσπαθούν να μου μεταδώσουν ο πατέρας μου και οι θείοι μου, δηλαδή η 4η γενιά της οικογένειας Λανίτη. Δεν υπάρχει όμως κανένα «θέμα» διατήρησης ισορροπιών, αφού στον Όμιλο Λανίτη λειτουργούμε ιεραρχικά και αξιοκρατικά και ο καθένας κάνει την δουλειά που του έχει ανατεθεί χωρίς παρεμβολές.


Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Ο Ευαγόρας Λανίτης πίστευε και έλεγε για τη σχέση επιχείρησης και τόπου: «Όταν κάνουμε μια δουλειά, πρώτα σκεφτόμαστε το καλό του τόπου και κατόπιν το δικό μας καλό. Διότι, αν ο τόπος μας πάει μπροστά θα πάμε και εμείς μπροστά». Το θεωρώ μία πολύ σημαντική συμβουλή, αφού πιστεύω ότι η κάθε επιχείρηση πρέπει να εφαρμόζει μια υπεύθυνα κοινωνική πολιτική, προσπαθώντας να επιστρέφει πίσω στην κοινωνία όπου δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους, στο μέτρο του δυνατού. Ο Όμιλος Λανίτη μέσω του Ιδρύματος Ευαγόρα & Κάθλην Λανίτη προσπαθεί να στηρίξει τομείς που έχουν ανάγκη όπως η υγεία, η παιδεία και ο πολιτισμός.    

 
Ποιος σας έχει βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα σας;
Δεν θα μπορούσα να διακρίνω μόνο ένα άτομο. Προσπαθώ να μάθω και να πάρω πράγματα τόσο από την 4η γενιά του Ομίλου, δηλαδή από τους θείους μου, όσο και από τα στελέχη των εταιριών του Ομίλου Λανίτη με τα οποία έχω την τύχη να συνεργάζομαι.


Τι και που σπουδάσατε;
Σαν πρώτο πτυχίο σπούδασα Art and Design και μετά έκανα το MBA μου.
 

Πως επιτυγχάνετε work life balance; Τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Μου αρέσει να περνώ τις ελεύθερες μου ώρες με φίλους ή με την οικογένεια μου, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το lifestyle της Λεμεσού, που αποδεδειγμένα έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Βόλτες στη Μαρίνα ή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ποδηλασία, κολύμβηση στις παραλίες της, καλό φαγητό στα εστιατόρια της πόλης και πρόσφατα δοκιμάζω να εκπαιδευτώ και στο γκολφ. 
 

Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit