Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μέσα από το ΣΑΑ Κύπρου, η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναδεικνύονται ως καίριοι για την εξέλιξη και εκσυγχρονισμό της χώρας μας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ - €550 εκατ. για την πράσινη ανάπτυξη

Το ΣΑΑ επιδιώκει να συμβάλει σημαντικά στην πράσινη μετάβαση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μέσα από την επίτευξη των εθνικών στόχων για την κλιματική ουδετερότητα, την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προωθεί μεταρρυθμίσεις στους τομείς του κλίματος και της ενέργειας, των βιώσιμων μεταφορών, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων αλλά και του περιβάλλοντος ευρύτερα.

Ο Άξονας Πολιτικής 2, σε συνδυασμό με το νέο Κεφάλαιο REPowerEU, έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην συνολική συμβολή του Σχεδίου στους κλιματικούς στόχους, η οποία αγγίζει το 45% του συνολικού προϋπολογισμού του Σχεδίου. Ας δούμε πού βρισκόμαστε μέσα από κάποια ενδεικτικά αποτελέσματα και στόχους:

ΑΡΘΡΟ 4 - ΠΑΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΡΘΡΟ 4 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ - Προς μια ψηφιακή εποχή με πόρους πέραν των €270 εκατ.
Βασικός στόχος του ΣΑΑ είναι, μεταξύ άλλων, να γεφυρώσει τις διαφορές και να διασφαλίσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου, χωρίς αποκλεισμούς και μέσω επαρκούς πρόσβασης σε υποδομές επικοινωνίας για όλους τους πολίτες.

Αυτό θα επιτευχθεί με την προώθηση της καθολικής και προσιτής πρόσβασης στη συνδεσιμότητα σε δίκτυα υπερύψηλων ταχυτήτων (Gigabit), την περαιτέρω υλοποίηση της πολιτικής προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της κυβέρνησης και μία σειρά άλλων δράσεων οι οποίες επίσης συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Συνολικά, το Σχέδιο διαθέτει ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού του προϋπολογισμού για την ψηφιακή μετάβαση.

Και τώρα πάμε να δούμε μέσα από ορισμένα παραδείγματα μέχρι πού φτάσαμε στην υλοποίηση και πόσο φιλόδοξοι είναι οι τελικοί στόχοι που έχουν τεθεί, μέχρι το 2026, για παρεμβάσεις που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

ΑΡΘΡΟ 4 ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το ΣΑΑ στηρίζει ουσιαστικά τη συνολική πολιτική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου, προωθώντας ένα νέο οικονομικό μοντέλο με όραμα για μία δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, βασισμένη στη γνώση και τις ψηφιακές και αναδυόμενες τεχνολογίες.

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή δράσεων που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη, η Κύπρος διαμορφώνει μέσα από το ΣΑΑ ένα ολοκληρωμένο, βιώσιμο, και ανθηρό μέλλον που ωφελεί την οικονομία και την κοινωνία της.

ΑΡΘΡΟ 4 ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΧΟΙ

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών
Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο: Απέρριψε έφεση κατά περικοπών επιδομάτων το 2014
Στην Κύπρο ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3,3%
«Οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά συντηρητικός...»-Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στο InBusinessNews
Στήριξη Ουκρανίας και Ένωση Κεφαλαιαγορών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κεραυνός