Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία

Προκήρυχθηκε η 3η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για ανάπλαση και αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σημειώνει ότι η παρούσα, 3η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, προκηρύχθηκε την 29η Απριλίου 2024, και αφορά σε συνολικό προϋπολογισμό ύψους €2 εκ. και πως το ύψος της κάθε χορηγίας θα ανέρχεται στο 60% επί των επιλέξιμων δαπανών κάθε Πρότασης, με ανώτατο όριο οικονομικής βοήθειας τα ποσό των €80.000 ανά έργο.

Επισημαίνει ότι οι αιτήσεις, στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του σχεδίου χορηγιών, θα υποβάλλονται από τις 29 Απριλίου 2024 και μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2024 και ότι η υποβολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο: https://hippodamus.tph.moi.gov.cy/ApplicationSubmission.

Διευκρινίζεται ότι το σχέδιο αφορά στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες, ή ενοικιαστές οικοδομών (με ενυπόγραφη συγκατάθεση των ιδιοκτητών), ή μισθωτές τουρκοκυπριακής (τ/κ) ιδιοκτησίας (με ενυπόγραφη συγκατάθεση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών – Έπαρχος Λευκωσίας), που ασκούν ή που θα ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα, για σκοπούς ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην περιοχή της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Αναλυτικότερα αναφέρει ότι οι κυριότεροι στόχοι του σχεδίου είναι η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, η ενθάρρυνση υφισταμένων επιχειρήσεων να μετακινηθούν στις περιοχές εφαρμογής του σχεδίου, η ενθάρρυνση επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη στις εν λόγω περιοχές να επεκτείνουν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις τους, η κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής, η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος με τη συμβολή στην κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη, η προσέλευση πολιτών από όλη την Κύπρο και από το σύνολο της αστικής περιοχής Λευκωσίας, και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ανέρχεται στα €10 εκ. (€2 εκ./έτος). Το σχέδιο θα παραμένει ανοικτό μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2026, και οι δυνητικοί δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις/προτάσεις σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, οι οποίες θα ορίζονται στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Δειτε Επισης

Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών
Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο: Απέρριψε έφεση κατά περικοπών επιδομάτων το 2014
Στην Κύπρο ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3,3%