Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο

Τον κεντρικό φορέα για διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής μάθησης στη δημόσια υπηρεσία αποτελεί το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), μέσω της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ). Στο πλαίσιο  των αρμοδιοτήτων της, η ΚΑΔΔ συμβάλλει και στην υλοποίηση εκσυγχρονιστικών, βελτιωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω της υλοποίησης μαθησιακών παρεμβάσεων.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της κατά τη διάρκεια Ημερίδας με τίτλο «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέο περιβάλλον της Δημόσιας Υπηρεσίας», ο Φίλιππος Φιλίππου, Λειτουργός Επιμόρφωσης. Παρουσιάζοντας το Πλαίσιο Διαχείρισης της Μάθησης πως στις προτεραιότητές αυτές συγκαταλέγονται και οι Μαθησιακές Δραστηριότητες για εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στη δημόσια υπηρεσία. Γεγονός που θα επιτευχθεί με τη βοήθεια συγχρηματοδοτούμενου έργου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκπαιδεύσεις στη διαχείριση έργων, διαχείριση αλλαγών, διαχείριση της μάθησης, ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) με 26 νέα ηλεκτρονικά μαθήματα, συνολικής διάρκειας 60 ωρών, το περιεχόμενο των οποίων αντικατοπτρίζει όλες τις πτυχές της λειτουργίας ενός σύγχρονου δημόσιου οργανισμού.

Είπε επίσης, ότι στα πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε και το Πλαίσιο Διαχείρισης της Μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αποκεντρωμένης διαχείρισης της μάθησης στο δημόσιο τομέα αλλά και τη διάγνωση αναγκών από τους ίδιους τους δημόσιους οργανισμούς (μέσω των Πυρήνων Μάθησης), στη βάση των στρατηγικών τους στόχων, με τη βοήθεια συγκεκριμένης ενιαίας μεθοδολογίας.

Δειτε Επισης

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ