Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο

Τον κεντρικό φορέα για διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής μάθησης στη δημόσια υπηρεσία αποτελεί το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), μέσω της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ). Στο πλαίσιο  των αρμοδιοτήτων της, η ΚΑΔΔ συμβάλλει και στην υλοποίηση εκσυγχρονιστικών, βελτιωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω της υλοποίησης μαθησιακών παρεμβάσεων.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της κατά τη διάρκεια Ημερίδας με τίτλο «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέο περιβάλλον της Δημόσιας Υπηρεσίας», ο Φίλιππος Φιλίππου, Λειτουργός Επιμόρφωσης. Παρουσιάζοντας το Πλαίσιο Διαχείρισης της Μάθησης πως στις προτεραιότητές αυτές συγκαταλέγονται και οι Μαθησιακές Δραστηριότητες για εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στη δημόσια υπηρεσία. Γεγονός που θα επιτευχθεί με τη βοήθεια συγχρηματοδοτούμενου έργου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκπαιδεύσεις στη διαχείριση έργων, διαχείριση αλλαγών, διαχείριση της μάθησης, ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) με 26 νέα ηλεκτρονικά μαθήματα, συνολικής διάρκειας 60 ωρών, το περιεχόμενο των οποίων αντικατοπτρίζει όλες τις πτυχές της λειτουργίας ενός σύγχρονου δημόσιου οργανισμού.

Είπε επίσης, ότι στα πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε και το Πλαίσιο Διαχείρισης της Μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αποκεντρωμένης διαχείρισης της μάθησης στο δημόσιο τομέα αλλά και τη διάγνωση αναγκών από τους ίδιους τους δημόσιους οργανισμούς (μέσω των Πυρήνων Μάθησης), στη βάση των στρατηγικών τους στόχων, με τη βοήθεια συγκεκριμένης ενιαίας μεθοδολογίας.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου