Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς δύο έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου στον χερσαίο χώρο του λιμανιού της Κάτω Πάφου και στο δυτικό μέτωπο από το Κάστρο μέχρι τα όρια του δήμου Πάφου με την κοινότητα Χλώρακας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου, το έργο αυτό, που ξεπερνά τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του δικτύου πεζοδρόμων που περιβάλλουν τον Δήμο Πάφου, την προστασία και ανάδειξη εξαιρετικών από άποψης φυσικού περιβάλλοντος περιοχών, αφού μέρος του έργου θα κατασκευαστεί εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης και Ζώνης Ειδικής Προστασίας του δικτύου Natura – 2000 – Φάρος Κάτω Πάφου.

Ακόμη, την προστασία και ανάδειξη πολιτισμικών στοιχείων που εντάσσονται στην περιοχής μελέτης, όπως το Μεσαιωνικό κάστρο, το Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου και ο Αρχαιολογικός Χώρος Τάφοι των Βασιλέων, ενώ ταυτόχρονα συντείνει στη βελτίωσης της κατάστασης του υφιστάμενου πεζόδρομου που ξεκινά στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου και φτάνει μέχρι την παραλία του Φάρου, ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται από σημαντικό αριθμό τουριστών/επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού και υποδομών στην περιοχή που περιβάλλει την ευρύτερη λιμενολεκάνη στο Λιμανάκι Πάφου, συνολικής αξίας €1,747,710.10 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού κατά μήκος της παραλίας, την επισκευή και αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Κάστρου και στο Λιμανάκι, τη συντήρηση του «Καφενείου των Ψαράδων», τη συντήρηση και αποκατάσταση προσόψεων σκιαδίων, τη φύτευση και τοπιοτέχνηση στην περιοχή.

Και τα δυο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014 -2020 και τον Δήμο Πάφου. 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους