Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ανακοινώνει την προκήρυξη της 1ης πρόσκλησης για το Σχέδιο Χορηγιών «Επιχορήγηση Συνδεσιμότητας», το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και στήριξη των νοικοκυριών για σύνδεση με ευρυζωνικές υπηρεσίες υπέρ-υψηλής ταχύτητας, παρέχοντας επιχορήγηση συνολικής αξίας €120, για διάστημα ενός (1) έτους, προς κάλυψη μέρους του σχετικού κόστους.

Ειδικότερα, η Επιχορήγηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την ενεργοποίηση μιας νέας σύνδεσης είτε για την αναβάθμιση μιας υφιστάμενης (με ταχύτητα λήψης μικρότερη από 100Mbps), σε σύνδεση με ταχύτητα λήψης τουλάχιστον 200Μbps, υπό συνθήκες αιχμής.

Από το Σχέδιο μπορούν να επωφεληθούν φυσικά πρόσωπα που διαμένουν τόσο εντός μεμονωμένων κατοικιών/ μονοκατοικιών όσο και εντός οικιστικών συγκροτημάτων/ πολυκατοικιών, ενώ κάθε Δικαιούχος μπορεί να επιχορηγηθεί για μία και μόνο σύνδεση για κάθε υποστατικό.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τη διαδικασία βήμα-βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε Συνδρομητής για να διεκδικήσει επιχορήγηση, εφόσον είναι Δικαιούχος:

 

 Αιτήματα επιχορήγησης (για την 1η Πρόσκληση) μπορούν να υποβάλλονται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023, ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Περισσότερες πληροφορίες ως προς τις πρόνοιες του Σχεδίου και τη διαδικασία διεκδίκησης της επιχορήγησης περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα: https://gigavoucher.dmrid.gov.cy

Το Σχέδιο «Επιχορήγηση Συνδεσιμότητας» προωθείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ), Κύπρος το Αύριο, ενώ αναμένεται να καλύψει περίπου 82.000 Δικαιούχους, μέχρι τα μέσα του 2025. Θεωρείται καταλυτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μετάβαση σε μία Κοινωνία των Gigabit, όπου όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία του μέλλοντος και θα διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να αντλούν τα μέγιστα οφέλη από τη ψηφιακή μετάβαση.

Δειτε Επισης

CITEA Digital Cyprus Conference: Οι τέσσερις πυλώνες που θα εστιάσει η φετινή διοργάνωση
Microsoft: Παρουσίασε υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες… big brother
Σε δυναμική πορεία το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και στους «strong innovators» η Κύπρος
Το TikTok στα βήματα του YouTube: Δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 60 λεπτών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Υπηρεσία Data Analytics-As-A-Service: Στρατηγική συνεργασία της TheMagnet®️ με την Analytical Solutions
ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova