Γ. Μιχαηλίδης: Η συνεργασία με Plume, η αύξηση του μεριδίου αγοράς και ο έντονος ανταγωνισμός

Η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρει η Cablenet είναι το πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας και βάσει αυτής της στρατηγικής, έχει τα τελευταία χρόνια ενισχύσει κατά πολύ τη θέση της στην κυπριακή αγορά.

Δυνατό χαρτί, η συνεργασία που διατηρεί με την αμερικάνικη Plume και η οποία έδωσε νέα ώθηση και εμπλούτισε το πακέτο προϊόντων που προσφέρει.

Ο CEO της Cablenet Γιάννος Μιχαηλίδης, στο περιθώριο της διάσκεψης Τύπου που παραχωρήθηκε αναφορικά με τη συνεργασία με την Plume, μίλησε στο InBusinessNews, για το πώς προέκυψε αυτή η... σύζευξη και τη σημασία της για την Cablenet, αλλά και για τον καταναλωτή.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό στην κυπριακή αγορά και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς τους καταναλωτές.

Διαβάστε εδώ: Οι κοινοί άξονες και η επιτυχημένη συνεργασία Cablenet και Plume

Τι σημαίνει για την Cablenet η συνεργασία με την Plume και πώς προέκυψε;

Η Plume μας δίνει ένα εργαλείο που βοηθά την Cablenet να ανταποκριθεί σε ανάγκες των πελατών στον τομέα του ίντερνετ, κάτι που έλειπε σε τεράστιο ποσοστό από την Κύπρο. Δεν είναι ένα κομμάτι hardware ή ενός κουτιού που απλώς μπαίνει στο σπίτι για να προσφέρει wifi.

Είναι μία υπηρεσία που προσφέρει μία πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τον καταναλωτή, είτε να έχει πιο μεγάλη εμβέλεια στο wifi του, είτε να προσθέσει ασφάλεια, είτε γονικό έλεγχο, και πολλά άλλα πράγματα. Με έναν τρόπο που είναι δύσκολο να το πετύχουν ορισμένες άλλες λύσεις που τουλάχιστον εμείς έχουμε δει.

Γι’ αυτό κοιτάζαμε για χρόνια, βρήκαμε την Plume που είναι ένας τεράστιος παίχτης σε παγκόσμιο επίπεδο, και η συνεργασία έχει αποδείξει ότι πράγματι το θέλει και το ζητά ο καταναλωτής στην Κύπρο.

Θα επιμείνω λίγο στο κομμάτι της ασφάλειας. Πώς αυτό ενισχύεται στα σπίτια;

Βασικά, με την Plume υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και άμεσα προσφέρεται ένα επίπεδο ασφάλειας, π.χ. αποκόπτει ορισμένες εισερχόμενες κακόβουλες συνδέσεις όταν ο χρήστης βλέπει κάποιες ιστοσελίδες, είτε όταν επικοινωνεί με οποιοδήποτε άλλο.

Ορισμένα είναι γνωστά ή και άλλα που ανακαλύπτει η Plume από το παγκόσμιο δίκτυο που έχει. Οπόταν, είναι ένα επίπεδο ασφάλειας το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Από την παρουσίαση σας, προκύπτει ότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ το μερίδιο αγοράς της Cablenet. Πείτε μας λίγο πώς βλέπετε εσείς τον ανταγωνισμό, μιας και μιλάμε για μικρή αγορά…

Είναι έντονος ο ανταγωνισμός. Τέσσερις παίκτες σε μια μικρή αγορά. Έχει μπει σε άλλη φάση, λόγω και της εισόδου μας στην κινητή εδώ και δύο χρόνια, όπου η κινητή αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της αξίας των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο. Οπότε έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός.

Το κλειδί, όπως εμείς το σκεφτόμαστε είναι όταν κάποιος αποφασίσει να επικεντρωθεί στην ποιότητα, οι Κύπριοι και η πλειοψηφία της αγοράς εκτιμούν την ποιότητα και την εμπιστοσύνη παρά οτιδήποτε άλλο. Οπόταν η τοποθέτησή μας ήταν πολύ στρατηγική.

Ό,τι κάνουμε, όπου επενδύουμε, είτε σε λύσεις, είτε ακόμη και στον τρόπο που εξυπηρετούμε τους πελάτες, πρέπει να είναι σε αυτό το επίπεδο ποιότητας.

Καταληκτικά, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους καταναλωτές;

Η ποιότητα της Cablenet και η αξία που δίνει στα προϊόντα της, μπορεί να τους δώσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό για υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καθημερινά, είτε για το σπίτι τους είτε για το κινητό.

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα, ιδίως της έρευνας αγοράς για το brand το δικό μας έχει αποδείξει ότι υπάρχει ανταπόκριση γι’ αυτά που κάνουμε στην αγορά.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας