Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας

Τη θέση ότι ένα ισχυρό καθεστώς διανοητικής ιδιοκτησίας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομία, εξέφρασε ο Παγκράτιος Βανέζης, Board Member της KPMG Limited.

Στο πλαίσιο του «2nd Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit», ο κ.Βανέζης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας (IP) ως ακρογωνιαίου λίθου για την προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση της ανάπτυξης. Ανέπτυξε τη σημασία της διανοητικής ιδιοκτησίας για την παροχή κινήτρων έρευνας και ανάπτυξης, την προώθηση συνεργασιών, την προστασία των θέσεων στην αγορά και τη διευκόλυνση της εισόδου και επέκτασης στην αγορά.

Το κυπριακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και η ένταξή του στο ευρύτερο ευρωπαϊκό τοπίο καινοτομίας ήταν επίσης βασικά θέματα συζήτησης. Η ομιλητής ανέδειξε τις τρέχουσες τάσεις στην καινοτομία και υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογική πρόοδο.

Σημαντικό μέρος της παρουσίασης του κ.Βανέζη αφορούσε στη συζήτηση των προσπαθειών της Κύπρου να εκσυγχρονίσει τους νόμους και τους κανονισμούς της για τη διανοητική ιδιοκτησία. Οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση του καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας της χώρας με τα διεθνή πρότυπα, ενισχύοντας έτσι την προστασία και τους μηχανισμούς επιβολής. Με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της για τη διανοητική ιδιοκτησία, η Κύπρος επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία, ενισχύοντας τη θέση της ως θετική δύναμη στο ευρωπαϊκό τοπίο καινοτομίας, εξήγησε.

Περιέγραψε τη μετάβαση της Κύπρου σε ένα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κέντρο εντός της ΕΕ, το οποίο καθοδηγείται από στρατηγικές εθνικές πρωτοβουλίες και την ενεργό συμμετοχή παγκόσμιων εταιρειών ΤΠΕ. Πρωτοβουλίες όπως προγράμματα χρηματοδότησης, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές και κανονιστικές μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Κύπρου να καλλιεργήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, δήλωσε ο κ.Βανέζης ο οποίος παρουσίασε πολύτιμες πληροφορίες για το εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της χώρας να καταστεί κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Organiser: IMH Business

Knowledge Partner: Invest Cyprus - Cyprus Investment Promotion Agency

Strategic Telecom Partner: Cyta Business

Innovation Partner: Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας/ Research and Innovation Foundation

Ecosystem Partner: TechIsland

Gold Sponsors: Bank of Cyprus KPMG Cyprus

Silver Sponsors: Energame Pafilia Property Developers

Supporters: IMR/University of Nicosia The Island Private School

Official Media Sponsors: Cyprus Business News, Gold magazine, IFC Review Media, IN Business magazine

Δειτε Επισης

Cyta: Σε εξέλιξη περιστατικό απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων sms-Συστήνει προσοχή
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο