7+1 business centers και οι πύργοι που προορίζονται για στέγαση επιχειρήσεων (photos)

Στα σκαριά βρίσκονται διάφορες γραφειακές αναπτύξεις στην Κύπρο, οι οποίες προορίζονται για στέγαση επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, οι αναπτύξεις αφορούν business centers, υψηλά κτίρια και πύργους σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, με τις πλείστες να υψώνονται στη Λεμεσό.

Το InBusinessNews επέλεξε και παρουσιάζει 7+1 γραφειακές αναπτύξεις που βρίσκονται στα σκαριά.

  • The Loop

Προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο κτίριο της Cyfield, με την ονομασία «The Loop». Βρίσκεται στη λεωφόρο Καλλιπόλεως και με την κατασκευή του, θα διαθέτει ευρύχωρους και σύγχρονους γραφειακούς χώρους με όλες τις τεχνολογικές υποδομές και συνεπώς θα ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων.

the loop

Πλεονέκτημα του κτιρίου αυτού είναι το ότι διαθέτει και ένα κατάστημα, που μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημείο προβολής της επιχείρησης. Οι χώροι του The Loop προσφέρονται σε επιχειρήσεις τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά.

  • Γραφειακή ανάπτυξη κοντά στο λιμάνι Λάρνακας

Με νέα γραφειακή ανάπτυξη εμπλουτίζεται η Λάρνακα και συγκεκριμένα η ενορία Χρυσοπολίτισσας.

Την προτεινόμενη ανάπτυξη ετοιμάζει η εταιρεία CCSRE και αφορά την ανέγερση ενός ψηλού κτηρίου γραφείων έξι ορόφων με δύο υπόγεια και σε τεμάχιο γης με εμβαδόν 347 τ.μ.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα γραφειακή ανάπτυξη έρχεται πλησίον του λιμανιού Λάρνακας

Η ανάπτυξη χωροθετείται επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, μεταξύ των οδών Σαλαμίνος και Μαραθώνος σε απόσταση περίπου 500 μέτρα ανατολικά του πυρήνα της ενορίας Χρυσοπολίτισσας και 30 μέτρα δυτικά της ακτογραμμής. Στα βορειοανατολικά και σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκεται η είσοδος του λιμανιού Λάρνακας.

Το κτήριο που θα υψωθεί αναμένεται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί κατά μέσο όρο 80 άτομα, ενώ με τη λειτουργία του θα δημιουργηθούν περίπου 30 νέες θέσεις εργασίας.

  • Triangle

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για την κατασκευή και λειτουργία του «Triangle». Πρόκειται για νέα γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίου Στυλιανού του Δήμου Αγίου Αθανασίου, πλησίον του κυκλικού κόμβου και 2,2 χλμ από τη θάλασσα.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία η «BH High Cross» ενώ σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Μελέτη, το κόστος τους έργου ανέρχεται στα €9.750.000.

Διαβάστε εδώ: Triagle: Η νέα επταώροφη γραφειακή ανάπτυξη €9.7 εκατ. που υψώνεται στη Λεμεσό

3.width-800

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή επταώροφης ανάπτυξης συνολικής έκτασης 3.650 τ.μ. με σκοπό τη λειτουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και άνετου κτηρίου με αποκλειστική χρήση τη στέγαση γραφείων. Στο κτήριο θα μπορούν να στεγαστούν διάφορες επιχειρήσεις, ενώ οι γραφειακοί χώροι θα είναι διαθέσιμοι προς πώληση ή ενοικίαση.

  • Avalanti Tower

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται νέος πύργος στη Λεμεσό ο οποίος προορίζεται για επιχειρηματικό κέντρο.

Πρόκειται για το Avalanti Tower που έρχεται με σκοπό να παρέχει ποιοτικούς χώρους γραφείων με υψηλή τεχνολογία οι οποίοι θα προορίζονται για μεγάλες εταιρείες καθώς και start-ups.

Διαβάστε εδώ: Avalanti Tower: Νέο επιχειρηματικό κέντρο στη Λεμεσό, πλησίον της Μαρίνας

Το Avalanti Tower που υπογράφει ο Όμιλος Ghelamco, χωροθετείται πλησίον της Μαρίνας Λεμεσού και συγκεκριμένα στη γωνιά των λεωφόρων Ομόνοιας & Φράνκλιν Ρούσβελτ. Το επιχειρηματικό κέντρο θα έχει συνολικά 12 ορόφους και θα είναι 5.000 τ.μ.

avalanti

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός τους πρώτου τριμήνου του 2024, ενώ η οικοδομική άδεια έχει ήδη ληφθεί. Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Avalanti Holdings Limited μέλος του Ομίλου Ghelamco.

Avalanti_itsuGTn.width-800.width-750

  • Κτίριο 13 ορόφων στον παραλιακό της Λεμεσού

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται νέο πολυώροφο κτίριο στον παραλιακό της Λεμεσού. Ειδικότερα, το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία μιας αμιγούς γραφειακής ανάπτυξης 13 ορόφων στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, σε τεμάχιο γης που εφάπτεται στα βόρεια με την οδό Θεόφιλου Γεωργιάδη και στα νότια με τη λεωφόρο Προμαχώνας Ελευθερίας (παραλιακό μέτωπο Λεμεσού).

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή, το εκτιμώμενο κόστος της προτεινόμενης ανάπτυξης ανέρχεται περίπου στα €20 εκατ.

Διαβάστε εδώ: Νέο πολυώροφο κτήριο στον παραλιακό της Λεμεσού

παραλιακος λεμεσος

Το κτήριο 13 ορόφων θα περιλαμβάνει επίσης ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα υπόγειο όροφο όπως και χώρο στάθμευσης τριών επιπέδων (ένα ισόγειο και δύο υπόγεια). Θα περιλαμβάνει συνολικά 336 χώρους στάθμευσης οχημάτων.

  • The Great Ocean Building

Το “The Great Ocean Building” θα αποτελέσει τη νέα γραφειακή προσθήκη στον Δήμο Λεμεσού.

Η ανάπτυξη αφορά 1 κτήριο αμιγούς γραφειακής χρήσης, το οποίο θα αποτελείται από 19 υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο. Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν όταν εξασφαλιστούν όλες οι άδειες και θα διαρκέσουν περίπου 2,5 χρόνια.

The Great Ocean Building

  • Mandarin Park

Στα σκαριά βρίσκεται ο νέος πύργος που θα κοσμεί την Γερμασόγεια, το Mandarin Park, το οποίο κατασκευάζεται στο τεμάχιο που ήταν το γνωστό κτίριο της περιοχής που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο, το Μαϊρόζα.

Διαβάστε εδώ: Κατεδαφίζεται το Μαϊρόζα, υψώνεται το Mandarin Park

Πρόκειται για πύργο 71 μέτρων και 16 ορόφων τον οποίον κατασκευάζει η εταιρεία Mandarin Park Mediterranean LTD.

mandarin

Το κόστος υλοποίησης του Mandarin Park υπολογίζεται στα €16.385.000, σύμφωνα με την Περιβαλλοντικής Μελέτη που κατατέθηκε το 2019 στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το Mandarin Park αφορά μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις καθώς και οικιστική ανάπτυξη.

  • The Cross Point: Ολοκληρώθηκε το νέο high-end κτήριο της Cyfield

Η Cyfield ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση και παράδοση του νέου high-end εμπορικού κτηρίου της Λευκωσίας, του "The Cross Point".

Διαβάστε εδώ: Cyfield: Παρέδωσε το νέο high-end επιχειρηματικό κέντρο στη Λευκωσία

cyfiels

Το "The Cross Point" είναι ένα σύγχρονο επαγγελματικό/επιχειρηματικό κέντρο στη λεωφόρο Καλλιπόλεως και αποτελείται από ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων. Το κτίριο διαθέτει επτά επίπεδα και δύο υπόγεια. Αποτελεί κατάλληλη επιλογή για επαγγελματίες που θέλουν να στεγάσουν την επιχείρησή τους σε έναν ειδικό διαμορφωμένο χώρο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Δειτε Επισης

Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate