Οι κοινοί άξονες και η επιτυχημένη συνεργασία Cablenet και Plume

Πολλά και σπουδαία έχει φέρει μέχρι σήμερα η συνεργασία της Cablenet και της Plume στο χώρο του διαδικτύου και όχι μόνο, τοποθετώντας την «μωβ» εταιρεία τηλεπικοινωνιών ψηλά στο χάρτη της αγοράς.

Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία ξεκίνησε από το 2019, με τους CEOs της Cablenet Γιάννο Μιχαηλίδης και της Plume, Fahri Diner, να παρουσιάζουν την Παρασκευή στο κοινό τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αυτής της σύζευξης.

H επιχειρηματική έδρα της Plume είναι στο Palo Alto της California, στην καρδιά της Silicon Valley και σήμερα αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο. Η Plume προσφέρει καινοτόμες cloud υπηρεσίες για έξυπνα σπίτια και ευφυείς επιχειρήσεις σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια υποστατικά σε πάνω από 30 χώρες, και διαχειρίζεται πάνω από δύο δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στο παγκόσμιο cloud δίκτυό της.

cablenet_plume1

«Σήμερα είναι ένα reality check», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιάννος Μιχαηλίδης, CEO της Cablenet, και συνέχισε λέγοντας ότι «θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε από τα πράγματα που είχαμε πει πέρσι με τον Fahri Diner. Είχαμε πει ότι είμαστε στο χώρο των τηλεπικοινωνιών πολλές δεκαετίες, και είπαμε να κάνουμε ένα βήμα... πίσω».

Ο κ. Μιχαηλιδής, ανέλυσε στους παρευρισκόμενους την αλλαγή νοοτροπίας και προσέγγισης της φύσης του διαδικτύου και της εγκατάστασής του. Κάτι το οποίο επετεύχθη με την βοήθεια και τη συνεργασία με την Plume.

«Έπρεπε να επανεξετάσουμε την πολυπλοκότητα που υπάρχει σήμερα. Είχαμε γίνει καθοδηγητές τεχνολογίας, αντί να είμαστε καθοδηγητές εμπειριών», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αυτό που προτείναμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος. Πρέπει να ηγηθούμε και όχι να ηγούμαστε από τις τάσεις της βιομηχανίας. Οπότε οραματιστήκαμε μία καλύτερη ζωή».

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η Cablenet είναι η απλότητα, η διαφάνεια, η ευθύτητα και ποιοτικότερο προϊόν παγκοσμίου κλάσης. Ο κ. Μιχαηλίδης, ανέλυσε την στροφή των προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία, τα οποία πλέον βασίζονται στους πιο πάνω άξονες.

Απ' εκεί και πέρα, οι υπηρεσίες της Cablenet ενισχύθηκαν με τη βοήθεια της Plume, καθώς, όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, τους έδωσε την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι περισσότερο από διαδίκτυο. «Ξεκάθαρα, η συνεργασία με την Plume δουλεύει, και ο λόγος είναι ότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία, του να είμαστε μακριά από το να είμαστε καθοδηγητές τεχνολογίας και να είμαστε καθοδηγητές εμπειριών. Κάνουμε ότι πρέπει, σε καθημερινή βάση για να παρέχουμε καλύτερη ζωή στους πελάτες μας», υπογράμμισε.

cablenet_plume2

O κ. Diner, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη και την Cablenet, για τη συνεργασία που έχουν μέχρι τώρα, και για τη συνέχεια της, καθώς ήταν πολύ γόνιμη εκ των αποτελεσμάτων και της απόδοσης στην κυπριακή αγορά.

«Δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν. Οι αριθμοί σας το κάνουν. Σας ευχαριστώ για τη διαχείρισή σας, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση σας σε εμένα και την ομάδα μου», είπε. Όπως υπέδειξε, η Plume αρέσκεται στο να μαθαίνει συνεχώς και είναι κάτι που εκτιμούν μέσα από τη συνεργασία με την Cablenet.

Μίλησε επίσης για το μέλλον του διαδικτύου και των τεχνολογιών, μέσα από την εμπειρία του. «Ο ανταγωνισμός πλέον έχει μεταφερθεί εντός του σπιτιού. Το τριπλό πακέτο που πουλάνε πάρα πολύ καιρό τώρα οι τηλεπικοινωνίες –φωνή, βίντεο, διαδίκτυο- αυτό τολμώ να πω ότι έχει τελειώσει. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε τι θέλει πλέον ο καταναλωτής», εξήγησε.

Αναφέρθηκε στην εξατομίκευση, στην ασφάλεια, στην ιδιωτικότητα, στον έλεγχο και στην απλότητα, πέντε άξονες στους οποίους κινείται η Plume. «H Cablenet είναι τέλειο παράδειγμα αυτών των πέντε αξόνων. Έρχονται πολλές καινοτομίες τα επόμενα χρόνια. Είμαστε ακόμα στην αρχή», κατέληξε.

cablenet_plume3

Στο τέλος της παρουσίασης, ο κ. Diner, παρέδωσε ένα τιμητικό δώρο στον κ. Μιχαηλίδη σε ένδειξη εκτίμησης της καλής τους συνεργασίας.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς