Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του

Η Κύπρος αποτελεί εξαιρετικό μέρος για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του, ήταν το βασικό συμπέρασμα ενδιαφέρουσας συζήτησης πάνελ που φιλοξένησε το «2nd Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit».

Στη συζήτηση συμμετείχε η executive vice president της energame Μαριάννα Χατζηαντωνίου, η head of sales, customer care, marketing & communication της Cyta Business Νίκη Ιωάννου-Χανδριώτου, o founder & CEO του The Island Private School of Limassol Alexander Shkuratov και η minthis sales manager της Pafilia Property Developers Ltd, Ινές Καραγιάννη.

Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου τόνισε πώς αλλάζει ο κλάδος της τεχνολογίας και πώς για να προσελκύσουν τη γενιά Z, οι επιχειρήσεις καλούνται πλέον να προσφέρουν πολύ περισσότερα από ένα τυπικό πακέτο μισθών.

Οι εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν γι' αυτούς ένα περιβάλλον που να διασφαλίζει την ανάπτυξή τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Η γενιά Z σκέφτεται και ενεργεί πολύ διαφορετικά απ' ό,τι είχαμε εμείς. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τους παρέχουμε ευελιξία», εξήγησε.

Η Νίκη Ιωάννου-Χανδριώτου δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2025, το 100% του πληθυσμού θα έχει κάλυψη 5G και οπτικών ινών. «Έτσι, αν είστε μια εταιρεία που θέλει να μετεγκατασταθεί στην Κύπρο, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε», εξήγησε.

Επίσης, τόνισε ότι η Κύπρος για δύο συνεχόμενα χρόνια έχει το ταχύτερο δίκτυο 5G στην Ε.Ε., χαρακτηρίζοντάς το ως πολύ εντυπωσιακό γεγονός για μια τόσο μικρή χώρα.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα, πρόσθεσε ότι, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, το νησί είναι συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ διαθέτει και ένα αποτελεσματικό κέντρο δεδομένων.

«Επομένως, υπάρχουν όλες οι υποδομές για να τις εκμεταλλευτεί μια εταιρεία και να μετεγκατασταθεί ή να ξεκινήσει δραστηριότητα στην Κύπρο», δήλωσε η κ. Ιωάννου-Χανδριώτου.

Η Cyta διαθέτει ένα εκτεταμένο σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας «για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε πάντα συνδεδεμένοι», συμπλήρωσε.

O Alexander Shkuratov υπέδειξε ότι ένα από τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές και οι εργαζόμενοι που μετακομίζουν στην Κύπρο είναι η εξεύρεση ιδιωτικών σχολείων για τα παιδιά τους.

«Ένας μεγάλος περιορισμός που έχουμε όλοι στην Κύπρο, οι συνάδελφοι συνιδρυτές εταιρειών πληροφορικής, είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα παιδιά στα σχολεία. Εκτιμώ ότι σε δύο ή τρία χρόνια θα υπάρχει αρκετός χώρος για όλους», ανέφερε.

Αποκάλυψε επίσης, ότι το The Island Private School της Λεμεσού βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός accelerator για τους μαθητές που θα τους προσφέρει χρηματοδότηση και θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν τις δικές τους startups.

H Ινές Καραγιάννη κλήθηκε να περιγράψει την εμπειρία πολυτελούς διαβίωσης στην Κύπρο. Είπε ότι το νησί έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από την τυπική «θάλασσα και ηλιοφάνεια», καθώς προσφέρει ένα πλήρες πακέτο: Τις υποδομές, τις υπηρεσίες και ένα πολυτελές lifestyle.

Ερωτηθείσα για το πόσο εύκολο είναι για τους επενδυτές να αγοράσουν πολυτελή ακίνητα, την περιέγραψε ως μια «εξαιρετικά απρόσκοπτη και εύκολη διαδικασία», προσθέτοντας ότι το κλειδί σε αυτό ήταν το γεγονός ότι ο κλάδος έχει μια πολύ ισχυρή ραχοκοκαλιά: Το Κτηματολόγιο.

«Είναι διαφανές και αποτελεσματικό και αυτό είναι σημαντικό», εξήγησε σχετικά η κ. Καραγιάννη.

Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το νησί διαθέτει υψηλής ποιότητας πάροχους υπηρεσιών.

Το πάνελ συντόνισε ο Μάριος Τανούσης, CEO του Invest Cyprus.

Δειτε Επισης

Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως
TechIsland Summit 2024: Προωθώντας ένα τεχνολογικό μέλλον για την Κύπρο
Ξεκαθαρίζει η Primetel: Ανανέωση της συμφωνίας διανομής αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta
Cisco Experience: Η σύγχρονη εποχή απαιτεί Hybrid Multi-Cloud
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ποια επαγγέλματα θα εξαφανιστούν και ποια θα πάρουν αύξηση
ASBIS: Η Ubiquiti ανακοίνωσε νέες κάμερες G5 Ultra που διαχειρίζονται το UniFi Protect 3.0