ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους

Πρωτοπόρος πορεία με τον εξεταζόμενο στο επίκεντρο

Με όραμα την προσφορά προηγμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πρωτοπορεί και ξεχωρίζει, κάνοντας πράξη, σε κάθε του επιχειρηματικό βήμα, το τρίπτυχο «Ποιότητα - Αξιοπιστία – Καινοτομία». Έχοντας τον εξεταζόμενο στο επίκεντρο, ο Όμιλος, που μετρά τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης δραστηριοποίησης και πρωτοπορίας στην Ελλάδα, επεκτάθηκε το 2017 και στην Κύπρο.

Ο Όμιλος ανέλαβε αρχικά τον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό, τη στελέχωση και τη συνολική λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου εντός των εγκαταστάσεων του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (GOC). Τον ίδιο χρόνο, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Χημείου Γιαννουκά, ενώ το 2018 εξαγόρασε το Διαγνωστικό Κέντρο Άλφα Εύρεσις. Εντός του 2023, ανανέωσε τη συνεργασία του με το GOC, ενώ βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης και η διαδικασία απορρόφησης των Χημείων Παυλίδη, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία του ομίλου σε Λεμεσό και Πάφο.

Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο

Σταθμός - ορόσημο για τη δραστηριοποίηση του ομίλου στην Κύπρο ήταν η δημιουργία του πρώτου στη χώρα μας Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου, το οποίο λειτουργεί από το 2020 σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας (λεωφ. Λεμεσού 100). Πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο καινοτομίας, κορυφαίου εξοπλισμού, ποιότητας και αισθητικής, που συνδυάζει υπηρεσίες κλινικού εργαστηρίου και ακτινοδιαγνωστικής κάτω από την ίδια στέγη. Η εισαγωγή του θεσμού των πολυδύναμων κέντρων στην Κύπρο, φέρνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βήματα μπροστά, καθώς διευκολύνει τον εξεταζόμενο που χρειάζεται να συνδυάσει υπηρεσίες κλινικού εργαστηρίου και ακτινοδιαγνωστικής. Παράλληλα, το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στη Λευκωσία ξεχωρίζει για τον VIP σχεδιασμό του, που παραπέμπει περισσότερο σε ξενοδοχειακού τύπου μονάδα και όχι σε διαγνωστικό κέντρο, αλλά κυρίως για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει, με τη χρήση προηγμένης και καινοτόμου τεχνολογίας, ρομποτικών αυτοματισμών και τεχνητής νοημοσύνης.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο

Στο Πολυδύναμο λειτουργούν τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα κλινικού εργαστηρίου και διαγνωστικού κέντρου που μεγιστοποιούν την ποιότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, συνδυάζοντας τη λιγότερη δυνατή καταπόνηση του εξεταζόμενου με την παροχή αποτελεσμάτων βέλτιστης αξιοπιστίας και εγκυρότητας. Δεν είναι διόλου τυχαίο που χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο επιλέγουν το Κέντρο τόσο για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις όσο και για εξετάσεις κλινικού εργαστηρίου. Στο Κέντρο ξεχωρίζει ο μοναδικός στην Κύπρο μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ πρόσφατα στο δυναμικό του Πολυδύναμου προστέθηκε υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος, 128 τομών, με ειδικό λογισμικό εξατομικευμένης μείωσης της ακτινοβολίας στη βάση φύλου, σωματότυπου, αλλά και με ειδικές πρόνοιες χαμηλής ακτινοβόλησης για παιδιά. Οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα, για πρώτη φορά στην Κύπρο, να παρακολουθούν οπτικά όλες τις διαδικασίες ενός πλήρως αυτοματοποιημένου, διαπιστευμένου κλινικού εργαστήριου. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο, ίσως, εργαστήριο στον τόπο μας, όπου όλες οι διαδικασίες, από την παραλαβή του δείγματος μέχρι και την έκδοση αποτελέσματος, διενεργούνται με αυτοματισμούς, ενώ η δυνατότητα αναλύσεων ξεπερνά τα 600 δείγματα την ώρα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης των εξετάσεων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

17 κέντρα με διεθνή πρότυπα

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ λειτουργεί στην Κύπρο 17 κέντρα, με δυνατότητα διενέργειας πέραν των 3.500 διαφορετικών εργαστηριακών αναλύσεων και πλήρους γκάμας απεικονιστικών εξετάσεων. Διαθέτει την πλέον πολυάριθμη επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από έμπειρους, υψηλής εξειδίκευσης ιατρούς ακτινοδιαγνώστες και μικροβιολόγους - βιοπαθολόγους, καθώς και έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό κι εξειδικευμένους τεχνολόγους. Παράλληλα, όντας ο πρώτος ιδιωτικός φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αναγνώρισε την αναγκαιότητα της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης ποιότητας, με ορθολογικά, επιστημονικά, λειτουργικά και περιβαλλοντολογικά πρότυπα, ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει διακριθεί με μια σειρά από διεθνείς διαπιστεύσεις για τη λειτουργία του, που αποτελούν πρόσθετο εχέγγυο για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που προσφέρει στους εξεταζόμενους.

Είμαστε εδώ για την υγεία όλων Έχοντας αγκαλιάσει το ΓεΣΥ από την πρώτη στιγμή, ο Όμιλος παρέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των αναβαθμισμένων υπηρεσιών του στο πλαίσιο του συστήματος, μετουσιώνοντας σε πράξη το μότο «είμαστε εδώ για την υγεία όλων». Με φάρο καθοδήγησης το όραμα του ιδρυτή του, αείμνηστου Ευάγγελου Σπανού, για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαιρέτως του πολίτες, και υπό την σύγχρονη ηγεσία του προέδρου, του κ. Γιώργου Σπανού, ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει την πρωτοπόρο πορεία του στην Κύπρο, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον εξεταζόμενο. Η καινοτομία, η αξιοπιστία και η ποιότητα αποτελούν τις αρχές που διακρίνουν και εδραιώνουν τον Όμιλο, καθιστώντας τον κορυφαίο στη συνείδηση των πολιτών.

FACTS & FIGURES

Παρουσία στην Κύπρο

  • 2 ακτινοδιαγνωστικά κέντρα
  • 2 αυτοματοποιημένα κλινικά εργαστήρια
  • 1 πολυδύναμο κέντρο
  • 16 δειγματοληπτικά κέντρα

Διευθυντική ομάδα

  • Αναστάσιος Καλογιάννης, Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο
  • Κυριάκος Γιαννουκά, Πρόεδρος Χημείου Γιαννουκά
  • Άννα Γιασουμή, Manager Διαγνωστικού Κέντρου Άλφα Εύρεσις

Αριθμός επαγγελματιών υγείας

115+ άτομα προσωπικό με πολλαπλούς ιατρούς και επιστήμονες: Ιατροί Βιοπαθολόγοι-Μικροβιολόγοι, Ιατροί Ακτινολόγοι, Επιστήμονες Βιοιατρικής, Βιολογίας, Ανοσολογίας, Μοριακής, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι κ.ά.

Βραβεία και Διακρίσεις

  • 2020 αργυρό βραβείο στην «Ανάπτυξη και Καινοτομία»
  • 2020 χάλκινο στην «Ποιότητα Υπηρεσιών»
  • 2021 χρυσό στην «Ποιότητα Υπηρεσιών»
  • 2021 αργυρό στην κατηγορία «Καινοτόμος Μονάδα Διαγνωστικού Κέντρου»
  • Cyprus Healthcare Business Awards
  • Πρότυπα Ποιότητας ISO 9001, ISO 15189, ISO 14001, EMAS

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Λεμεσού 100, 2015, Λευκωσία

Τηλεφωνικό Κέντρο: 22419700

Ιστοσελίδα: www.bioiatriki.com.cy

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου