Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου

Με όραμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, την εύκολη πρόσβαση σε ακτινολογικές εξετάσεις με κορυφαία μηχανήματα και τη διαρκή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ιδρύτρια του Opsis Medical Imaging και διευθύντρια του ιατρικού προσωπικού, δρ Ξένια Κωνσταντινίδου, θέτει από τη λειτουργία του δυναμικά ανερχόμενου ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, τον ασθενή στο επίκεντρο.

Αρχή του κέντρου, όπως αναφέρει, είναι ότι ο κάθε ασθενής είτε είναι δικαιούχος του ΓεΣΥ είτε προσέρχεται ιδιωτικά, είναι ξεχωριστός και αντιμετωπίζεται από το προσωπικό με απόλυτο επαγγελματισμό, εχεμύθεια και διασφάλιση των προσωπικών του δεδομένων.

Η ασθενοκεντρική αποστολή του κέντρου είναι να βρίσκεται δίπλα του, διασφαλίζοντας την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, τη δημιουργία και τη διατήρηση διαπροσωπικής σχέσης.

Μιλήστε μας για την πορεία του Opsis Medical Imaging από την ίδρυσή του.

Αν και το πρώτο διαγνωστικό μας κέντρο άνοιξε μεσούσης της πανδημίας το 2020, εντούτοις έχουμε αποκτήσει ένα δυναμικό κοινό ασθενών, που ολοένα και αυξάνεται, εμπιστευόμενο την υγεία του στα χέρια του προσωπικού μας. Μετά από πολυετή εμπειρία και εργασία ιδιωτικά στον τομέα της ακτινοδιαγνωστικής, αποφάσισα να δημιουργήσω το Opsis Medical Imaging, έχοντας εντοπίσει μία έλλειψη στον χώρο των ακτινολογικών διαγνωστικών κέντρων, η οποία έχει να κάνει με την παροχή ποιοτικής και εξατομικευμένης ιατρικής φροντίδας. Η απόφαση για τη δημιουργία του κέντρου ήρθε λοιπόν ως μέρος της προσπάθειας να είμαστε κοντά στον ασθενή.

Για τον σκοπό αυτό, έχουμε προβεί σε μία πολύ προσεκτική επιλογή των συνεργατών ιατρών μας, των τεχνολόγων - ακτινογράφων, των νοσηλευτών και του γραμματειακού προσωπικού. Θεωρώ ότι έχουμε δημιουργήσει μία πολύ δυναμική και ταχέως εξελισσόμενη ομάδα ανθρωπίνου δυναμικού, με κύριο μέλημα πάντοτε την ποιοτική ιατρική και την έγκαιρη ενημέρωση των ασθενών μας σε προσωπικό επίπεδο.

Το Κέντρο διαθέτει δύο παραρτήματα μετά από την πρόσφατη επέκτασή του. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες που παρέχει το κάθε ένα από αυτά.

Το 2023, αποφασίστηκε η επέκταση των υπηρεσιών με τη λειτουργία δεύτερου παραρτήματος σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο στην είσοδο της Λευκωσίας, επί της Λεωφόρου Αθαλάσσας 130, φιλοδοξώντας να αλλάξει το τοπίο της παροχής διαγνωστικών εξετάσεων στην Κύπρο. Εδώ, οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν ακόμα περισσότερων υπηρεσιών, που διαρκώς εμπλουτίζονται.

Στο πρώτο διαγνωστικό μας κέντρο, επί της οδού Ακροπόλεως στη Λευκωσία, παρέχουμε υπηρεσίες κλασικής ακτινολογίας. Σε αυτό τον χώρο λειτουργεί υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχου με δυνατότητα ελαστογραφίας, ψηφιακός μαστογράφος με δυνατότητα 3D τομοσύνθεσης τελευταίας γενιάς, ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα για λήψη ακτινογραφιών με χαμηλή ακτινοβόληση και μοντέρνο μηχάνημα DEXA για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας με ειδικό λογισμικό λιπομέτρησης.

Στο δεύτερο διαγνωστικό κέντρο, επί της λεωφόρου Αθαλάσσας, σε ένα διώροφο χώρο, προσφέρονται υπηρεσίες αξονικής τομογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπου διενεργούνται απεικονίσεις τόσο γενικής φύσεως όσο και πιο εξειδικευμένες, όπως για παράδειγμα, καρδιολογικές απεικονίσεις (Cardiac MRI, Αξονικές Στεφανιαίων Αγγείων κτλ.). Ο χώρος του MRI διακρίνεται για τον έξυπνο σχεδιασμό, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, την αίσθηση χαλάρωσης που προσφέρει στον ασθενή, που σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία του εξειδικευμένου μας προσωπικού, κάνει την εξέταση άνετη αλλά και πολύ σύντομη σε χρονική διάρκεια.

Το Κέντρο διέπεται από ασθενοκεντρικό χαρακτήρα. Με ποιους τρόπους διασφαλίζεται η πρόσβαση σε όλους τους ασθενείς χωρίς διακρίσεις;

Το όραμα του κέντρου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κύπρου. Κάθε ασθενής που λαμβάνει τις υπηρεσίες μας, είναι σημαντικός.

Το Κέντρο μας είναι συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ κι εξυπηρετεί τους δικαιούχους του συστήματος. Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε ασθενείς που προσέρχονται ιδιωτικά ή μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Στον χώρο της υγείας δεν χωράνε διακρίσεις. Αντιμετωπίζουμε όλους τους ασθενείς μας με την ίδια σοβαρότητα, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα και στην ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Πώς διαφοροποιείστε από άλλα Κέντρα του τομέα σας;

Νοιαζόμαστε για τον ίδιο τον άνθρωπο και δίνουμε έμφαση ώστε κάθε ασθενής να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα. Αποκτούμε διαπροσωπική σχέση μαζί του, ενδιαφερόμαστε για την υγεία του, ενημερώνουμε τους παραπέμποντες ιατρούς, διασφαλίζουμε ότι η ενημέρωση για τα αποτελέσματά του γίνεται σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο και ποτέ απρόσωπα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν στον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Ξεχωρίζουμε για τον ασθενοκεντρικό μας χαρακτήρα, την παροχή αξιόπιστων εξετάσεων, την εύκολη πρόσβαση, τους άνετους χώρους στάθμευσης, την άμεση διευθέτηση ραντεβού χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία, προσφέροντας παράλληλα ακριβή αποτελέσματα σε όλους.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Γίνεται προγραμματισμός για την προσθήκη στο εγγύς μέλλον χημείου - αιμοληπτικού σταθμού αλλά και άλλων συναφών υπηρεσιών υγείας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές υγείας, όπου θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τις πολύπλευρες ανάγκες των ασθενών μας μέσω επίσκεψης σε ένα μόνο χώρο. Εκεί θα διενεργούνται διάφορες εξετάσεις, από εξειδικευμένους παροχείς ιατρικής φροντίδας, σε υποδειγματικούς μοντέρνους χώρους χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διευθύνσεις:

Λεωφόρος Ακροπόλεως 101, 4ος όροφος, 2012, Στρόβολος

και Λεωφόρος Αθαλάσσας 130,

2024, Στρόβολος

Τηλέφωνο: 22365995

Ιστοσελίδα: www.opsisimaging.cy

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου