ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του

Το Νεφρολογικό Κέντρο ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι το πρώτο αυτόνομο εξειδικευμένο Κέντρο Νεφρολογικών υπηρεσιών στην Κύπρο, που λειτουργεί εκτός των οργανωμένων νοσοκομείων του κρατικού ή του ιδιωτικού τομέα.

Ιδρύθηκε με απώτερο σκοπό την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με προβλήματα νεφρών, σύμφωνα με ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές.

Tο Κέντρο λειτουργεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με παράλληλο εκπαιδευτικό κι ερευνητικό προσανατολισμό, κάτι το οποίο εξασφαλίζει τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού του, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Επιπρόσθετα, το Κέντρο παρέχει εκπαίδευση και σε άλλους επαγγελματίες υγείας, ιατρούς και νοσηλευτές, σε θέματα συναφή με τη Νεφρολογία.

Όλοι οι τομείς Νεφρολογίας

Το Κέντρο καλύπτει όλους τους τομείς της Νεφρολογίας, ακόμα και την πρόληψη και τη συμβουλευτική σε μη ασθενείς. Παρακολουθούνται ασθενείς όλων των σταδίων της νεφρικής νόσου, από το αρχικό μέχρι και το τελικό στάδιο, όπου και παρέχεται θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας με αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση και προετοιμασία ασθενών για μεταμόσχευση.

Επίσης, προσφέρονται εξειδικευμένες νεφρολογικές θεραπείες που αφορούν σπειραματονεφρίτιδες, κληρονομικές νεφρικές παθήσεις, όπως η αυτοσωματική επικρατούσα πολυκυστική νεφρική νόσος.

Ταυτόχρονα, παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες στη διάγνωση και τη θεραπεία της ανθιστάμενης, δύσκολης στη θεραπεία αρτηριακής πίεσης, της νεφρολιθίασης (πέτρες στα νεφρά), διαβητική νεφροπάθεια και άλλα. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται συνεδρίες πλασμαφαίρεσης για τη θεραπεία νεφρικών και άλλων νευρολογικών παθήσεων (σε συνεργασία με νευρολόγους).

Με σύστημα ανθρωποκεντρικό

Όλοι και όλα στο Κέντρο λειτουργούν κάτω από ένα σύστημα καθαρά ανθρωποκεντρικό, αφού ο ασθενής είναι πάντα στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών του προσωπικού, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα φιλικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, όπου σε συνδυασμό με τις εξαίρετες ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται, εμπνέει στον ασθενή ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του.

Το Κέντρο διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με το έμπειρο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και με τις συνεργασίες του με ένα δίκτυο άλλων επαγγελματιών υγείας (καρδιολόγους, αγγειοχειρουργούς, διατροφολόγους, ψυχολόγους), διασφαλίζει την παροχή ολιστικών υπηρεσιών φροντίδας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς του.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Νεφρολογικό κέντρο ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ έχει ήδη πετύχει πολλά. Εξυπηρετεί, αυτή τη στιγμή, 85 ασθενείς με εβδομαδιαία αιμοκάθαρση, έχει πραγματοποιήσει πέραν των 130 πλασμαφαιρέσεων ως ημερήσιες νοσηλείες (κάτι που δεν γίνεται πουθενά αλλού), ενώ έχει εξυπηρετήσει με αιμοκάθαρση ως επισκέπτες δεκάδες ασθενείς από το εξωτερικό και τις επαρχίες εκτός Λευκωσίας.

Προετοιμασία μεταμοσχεύσεων

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην προετοιμασία των ασθενών για μεταμόσχευση νεφρού. Σε απόλυτη συνεργασία με τη Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το Κέντρο έχει προετοιμάσει την πρώτη χιαστή μεταμόσχευση μεταξύ κυπριακών ζευγαριών στην Κύπρο και άλλες δύο μεταμοσχεύσεις από συγγενείς δότες, ενώ ακόμη ένας ασθενής του Κέντρου έχει λάβει νεφρικό μόσχευμα από μεταθανάτιο δότη.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του Κέντρου, η επίτευξη τεσσάρων μεταμοσχεύσεων για τους ασθενείς του και η δρομολόγηση στην άμεση επόμενη περίοδο άλλων δύο μεταμοσχεύσεων από συγγενείς δότες, παράλληλα με την ολοκλήρωση του προμεταμοσχευτικού ελέγχου κι ένταξη στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση άλλων δέκα ασθενών του, αποδεικνύει τόσο τον προσανατολισμό του Νεφρολογικού Κέντρου Νεφροντίδα όσο και την ασθενοκεντρική προσέγγισή του.

Επιστημονικές συμμετοχές και δράσεις

Η συνεχής αναβάθμιση της γνώσης αλλά και γενικότερα της ιατρικής στην Κύπρο είναι ένας μόνιμος στόχος του Νεφρολογικού Κέντρου ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ. Γι’ αυτό, εξάλλου, έχει προχωρήσει σε διάφορες συνέργειες, όπως η επιστημονική συνεργασία με τη βιοτράπεζα του Πανεπιστημίου Κύπρου για ερευνητικές μελέτες, η συνεργασία με το European University of Cyprus για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής και η εκπαιδευτική συνεργασία με τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για εκπαίδευση νοσηλευτών στη Νεφρολογία.

Επιπλέον, οι γιατροί του Κέντρου έχουν ενεργή παρουσία σε παγκύπρια νεφρολογικά και άλλα συνέδρια και συμμετέχουν ως μέλη στις κυριότερες εθνικές και διεθνείς επιτροπές και επιστημονικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών και της επιτακτικής ανάγκης για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, το Κέντρο έχει πιστοποιηθεί με τα διεθνή πρότυπα ISO 14001:2015 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) και ISO 9001:2015 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου).

Το όραμα και η επέκταση

Όραμα των εμπνευστών του Νεφρολογικού Κέντρου ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ ήταν η ανάπτυξη και η λειτουργία ενός πρότυπου Νεφρολογικού Κέντρου, μοναδικού στο είδος του στην Κύπρο, στελεχωμένου με εξαίρετους γιατρούς και άριστους νοσηλευτές, με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, το οποίο να παρέχει ψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Το Νεφρολογικό Κέντρο ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ από τα αρχικά στάδια της λειτουργίας του έχει συμβληθεί με το ΓεΣΥ και η πρόσβαση των ασθενών γίνεται απρόσκοπτα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα νεφρών, να απολαύσουν ψηλού επιπέδου υγειονομική φροντίδα.

Εντός Οκτωβρίου θα λειτουργήσει ακόμη ένα νέο Κέντρο με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει 12 μονάδες αιμοκάθαρσης.

Διευθυντική Ομάδα

Γενικός Διευθυντής: κ. Γιώργος Γεωργίου

Ιατρικός Διευθυντής: Δρ. Κυριάκος Ιωάννου

Νοσηλευτικός Προϊστάμενος: κ. Παύλος Κυριάκου

Αριθμοί

Μόνιμοι Νεφρολόγοι: 3

  • Δρ Κυριάκος Ιωάννου MD PhD
  • Δρ Σπύρος Κουρσουμπάς MD
  • Δρ Αντρέας Κούσιος MD MSc FRCP

Nοσηλευτές: 16

Σταθμοί και Μονάδες:

22 σταθμοί Αιμοκάθαρσης

1 σταθμός Αιμοκάθαρσης για ασθενείς με μεταδιδόμενα νοσήματα

1 μονάδα Πλασμαφαίρεσης

2 μονάδες Ημερήσιας Φροντίδας

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Λεωφόρος Σταυρού 10, 2035, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22860800

E-mail: admin@nefrontida.com

Ιστοσελίδα: www.nefrontida.com

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου