Cryos International: Some save lives, others give life

Το έχουν βάλει ως στόχο στην Cryos International - την τράπεζα σπέρματος και ωαρίων - να βάλουν το λιθαράκι τους για να μετατραπεί η Κύπρος σε καταφύγιο γονιμότητας. Και όπως εξομολογείται η Εμβρυολόγος και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της εταιρείας, Saghar Kasiri, οι οιωνοί είναι με το μέρος τους. Και αυτό χάρη από τη μια στην εξειδίκευση και την εμπειρία της Cryos και από την άλλη στις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας για αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Ποια η αποστολή και το όραμα της Cryos International;

Όραμα της Cryos είναι να βοηθήσει άτεκνες οικογένειες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε σπέρμα και ωάρια υψηλής ποιότητας από επιλεγμένους και ελεγμένους δότες/δότριες ανεξαρτήτως φαινοτύπου και εθνικής καταγωγής.

Ως διεθνής εταιρεία, η Cryos προμηθεύει σπέρμα και ωάρια σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Έχουμε τη μεγαλύτερη επιλογή δοτών/δοτριών ανά τον κόσμο με πάνω από 1000 ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες/δότριες. Είμαστε επίσης περήφανοι που διαθέτουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων εγκυμοσύνων στον κόσμο, με πάνω από 80.000 γεννήσεις παιδιών μέχρι στιγμής.

Πόσα άτομα εργοδοτεί η Cryos στην Κύπρο;

Απασχολεί 13 άτομα, όλοι εγχώριοι επιστήμονες, ιατροί και ειδικοί στον τομέα αυτό. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας καθοδηγεί τους δότες σπέρματος και δότριες ωαρίων, αλλά και όσους θα προβούν σε κατάψυξη σπέρματος και ωαρίων σε κάθε βήμα της διαδικασίας με επαγγελματικό αλλά και εξατομικευμένο τρόπο.

Η Κύπρος γνώρισε την ίδρυση της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας σπέρματος και ωαρίων από τη Cryos το 2018. Τι σας οδήγησε να επιλέξετε τη χώρα μας;

Η απόφαση για επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο βασίστηκε σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα που διενεργήθηκε, αντισταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που υπήρχαν.

Μετά την επιτυχημένη ίδρυση της τράπεζας σπέρματος και ωαρίων της Cryos στις ΗΠΑ, η εταιρεία άδραξε την ευκαιρία να επεκταθεί περαιτέρω, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για ωάρια και σπέρμα καλής ποιότητας στην Ευρώπη. Η Κύπρος επιλέχθηκε, από τη μία, επειδή έχει τη σωστή υποδομή και τους κανονισμούς για τις τεχνολογίες της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ευθυγραμμίζονται με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας Ανθρωπίνων Ιστών, και από την άλλη, γιατί είναι μια χώρα που είναι προσιτή και δρα γεωγραφικά ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε το μέγεθος των προβλημάτων γονιμότητας που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια παγκοσμίως;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 17,5% των ζευγαριών αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας που είτε σχετίζονται με αναπαραγωγικά θέματα είτε προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, το άγχος, η κακή διατροφή και άλλα. Υπολογίζεται ότι 48 εκατομμύρια, περίπου, ζευγάρια και 186 εκατομμύρια μεμονωμένα άτομα παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Τα ζευγάρια που βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση, πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι μόνα τους. Είναι σημαντικό να συμβουλευτούν γιατρό, για να ανακαλύψουν την αιτία, κάτι που θα βοηθήσει στο να μάθουν τι επιλογές έχουν και πώς θα προχωρήσουν. Η Cryos International, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ωάρια και σπέρμα από δότες/δότριες, έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της δικής τους οικογένειας.

Πώς η κρυοσυντήρηση ωαρίων, η οποία αποτελεί ζωτική υπηρεσία της Cryos, μπορεί να αξιοποιηθεί από τις γυναίκες;

Η κρυοσυντήρηση δίνει στις γυναίκες την ευκαιρία να αποκτήσουν παιδιά αργότερα στη ζωή τους, όταν είναι έτοιμες, και επομένως τους επιτρέπει να επικεντρωθούν πρώτα στην καριέρα, στις σπουδές τους ή στην επιλογή του κατάλληλου συντρόφου.

Συμβουλεύουμε τις γυναίκες να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή όσο είναι νέες και βρίσκονται σε γόνιμη ηλικία - μεταξύ 20 και 35 ετών - ώστε να μπορούν να αποθηκεύσουν καλή ποσότητα και ποιότητα ωαρίων για το μέλλον τους. Αν και τα ωάρια ηλικίας άνω των 35 ετών μπορούν ακόμα να ανακτηθούν για κρυοσυντήρηση, ωστόσο, τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητά τους μπορεί να μειωθεί.

Πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία;

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων περιλαμβάνει τα στάδια της ωοληψίας και της κατάψυξης για μελλοντική χρήση. Στις εγκαταστάσεις της Cryos International στην Κύπρο, παρέχεται η δυνατότητα κρυοσυντήρησης ωαρίων σε γυναίκες μέχρι 40 ετών, με σκοπό να βοηθήσει γυναίκες και ζευγάρια να προετοιμαστούν για την πιθανότητα μελλοντικών κυήσεων, σε χρόνο που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παρέχει χορηγία €2.000 για κρυοσυντήρηση ωαρίων για τις μόνιμες κατοίκους της χώρας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις προσπάθειες που γίνονται από το κράτος για μείωση της υπογεννητικότητας.

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να συμβάλει η Cryos στην εξέλιξη του τομέα του ιατρικού τουρισμού της Κύπρου;

Με την επέκτασή της στην Κύπρο και τη σημαντική επένδυση που έχει κάνει για τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, η Cryos International φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος της δημιουργίας ενός αντίστοιχου fertility haven (καταφύγιο γονιμότητας), με το κόστος της θεραπείας μέσω της δωρεάς ωαρίων να είναι σχετικά χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η Cryos μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον τουρισμό της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Κύπρο, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών που επισκέπτονται τη χώρα για θεραπείες, λαμβάνοντας τους γαμέτες που χρειάζονται από την ανεξάρτητη Τράπεζα Σπέρματος και Ωαρίων της Cryos στην Κύπρο και τη θεραπεία σε πολλές υψηλού επιπέδου κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF) στη χώρα.

Η Κύπρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, για να αναπτυχθεί στον τομέα του τουρισμού γονιμότητας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του κλίματός, αλλά και των κατάλληλων υποδομών και των ρυθμιστικών κανόνων που ευθυγραμμίζονται με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας Ανθρωπίνων Ιστών. Η Cryos International, ως η πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο, παρέχει υψηλής ποιότητας σπέρμα και ωάρια, τηρώντας τα πρότυπα ασφαλείας, ελέγχου, επεξεργασίας, κρυοσυντήρησης, αποθήκευσης και διανομής.

Η ταυτότητα

Η Cryos International είναι η μεγαλύτερη διεθνής τράπεζα σπέρματος και ωαρίων με ανώνυμους και μη δότες. Ιδρύθηκε το 1987 και αρχικά εξειδικευόταν στην κρυοσυντήρηση σπέρματος. Από το 2015 ενέταξε στις υπηρεσίες της και την κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Το 2018 επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, ιδρύοντας την πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα σπέρματος και ωαρίων στη χώρα. Με αποστολή να δώσει ελπίδα σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στη γονιμότητά τους, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της γονιμότητας, στη βοήθεια για αναπαραγωγή και δημιουργία οικογενειακού βίου.

Στον τομέα των δραστηριοτήτων της Cryos είναι η δωρεά ωαρίων και σπέρματος, καθώς και η κρυοσυντήρησή τους για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους. Αποτελείται από μια εξειδικευμένη ομάδα που ακολουθεί όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές και καθοδηγεί τους ασθενείς σε κάθε βήμα της διαδικασίας με επαγγελματικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας με το κάθε άτομο με ξεχωριστή ευαισθησία. Επιπλέον, η υπερσύγχρονη κλινική της Cryos στη Λευκωσία είναι πιστοποιημένη με ISO και πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, όπως συνιστάται τόσο από τους κυπριακούς κανονισμούς όσο και από τις Οδηγίες Ιστών και Κυττάρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUTCD).

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πρίγκιπα Καρόλου, 6, Άγιος Δομέτιος, 2373, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22007656

Email: cy@cryosinternational.com

Ιστοσελίδα: www.cryosinternational.com

Δεύτερα & Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 18:00 μ.μ.

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.

Σάββατο: 9:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου