Χρ. Πατσαλίδης: Πολλά τα θέματα που μας απασχολούν στην ΚΤΚ, ευελπιστούμε σε συνεργασία των κομμάτων

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλο Πατσαλίδη, πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, μαζί με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ της Επιτροπής Οικονομικών. Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, ο ΔΗΣΥ έθιξε το ζήτημα των ψηλών επιτοκίων και των τραπεζικών χρεώσεων.

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Δημητρίου.

Όπως είπε, ενημερώθηκαν από τον Διοικητή για θέματα της αρμοδιότητάς του και αντάλλαξαν απόψεις. «Όπως έχουμε συμφωνήσει, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της οικονομίας μας. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί, οι ανεύθυνες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα μας στη χρηματοπιστωτική αστάθεια και στην οικονομική καταστροφή», σημείωσε.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι για αυτό που ο Δημοκρατικός Συναγερμός «δεν στηρίζει λαϊκιστικές και οριζόντιες προτάσεις που το μόνο που θα προκαλέσουν θα είναι προβλήματα».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στη συνάντηση έθιξαν θέματα που αφορούν τα επιτόκια και τις τραπεζικές χρεώσεις. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συνθήκες διευρυμένης ακρίβειας τα επιτόκια και οι τραπεζικές χρεώσεις προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την οικονομία μας».

Γι’ αυτό, είπε, «πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια για στήριξη των φερέγγυων δανειοληπτών, για επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων, για μείωση επιτοκίων σε συγκεκριμένες κατηγορίες και μείωση των τραπεζικών χρεώσεων», προσθέτοντας ότι σε αυτά τα θέματα ζήτησαν τη συνδρομή και την άσκηση πίεσης από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατσαλίδης, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την ευκαιρία να συζητήσουν τα παραπάνω θέματα.

«Σίγουρα η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι το βασικό μας ενδιαφέρον, εκεί εστιάζεται η προσοχή μας», είπε, σημειώνοντας ότι, ως ανεξάρτητος θεσμός, η ΚΤΚ έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να διατηρήσει τη σταθερότητα, έτσι ώστε η οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί.

«Υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία μας απασχολούν στην ΚΤΚ και ευελπιστούμε στη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων, της Βουλής και της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να ασχοληθούμε με τα θέματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία και την οικονομία και είναι απαραίτητα, έτσι ώστε να μπορέσει η Κύπρος να προχωρήσει και να έχει την οικονομική ανάπτυξη που χρειάζεται», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών ο ΠΑΣΙΚΑ... Γιατί μέλη του διεκδικούν θέσεις σε δημοτικά συμβούλια
Limassol Boat Show: Σκάφος Lamborghini και επιβλητικές παρουσίες από διεθνείς εταιρείες του κλάδου
Κλείνει ξανά το μάτι στην Κ.Δ. για συμμετοχή στον Great Sea Interconnector ο ΑΔΜΗΕ-«Πολύ θετική για το έργο»
Γιώργος Σαββίδης: Δικαίωση για την Κύπρο, καμιά ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για το κούρεμα
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Νομικό χαστούκι σε καταθέτες και κατόχους αξιογράφων-Καλούνται να καταβάλουν περίπου 6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στην Κ.Δ.
Έδωσε το σύνθημα και έδειξε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ο Λουίς ντε Γκίντος
Τράπεζα Κύπρου: Οι διαθέσιμοι τρόποι για ηλεκτρονική πληρωμή μερίσματος-Απλή η διαδικασία
Εντυπωσιάζει το Αστεροσκοπείο Τροόδους-Πόλος έλξης για αστρονόμους και επισκέπτες (pics)
Συγχαρητήρια Υπουργείου Οικονομικών σε Ευγενία Χριστοδούλου και Γιώργο Καρατζιά