Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Cyprus Fiduciary Association (CYFA) υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Κύπρο μέσω των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Η υπογραφή του μνημονίου από τον κ. Μάριο Ταννούση, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Invest Cyprus, και τον Χριστόφορο Ιωάννου, Γενικό Διευθυντής του CYFA, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς κέντρου παροχής υπηρεσιών καταπιστευμάτων και διαχείρισης.

Συγκεκριμένα στους στόχους της σημαντικής αυτής συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

● Διατήρηση τακτικής και συχνής επικοινωνίας μεταξύ των μερών για την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών, με έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών καταπιστευμάτων και διαχείρισης.

● Συνεργασία για την εκπόνηση μελετών, εκθέσεων και άλλων σχετικών έργων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του τομέα των καταπιστευμάτων και κατ' επέκταση της κυπριακής οικονομίας.

● Διευθέτηση συναντήσεων για επιχειρηματική συνεργασία και παροχή αμοιβαίας στήριξης στη διοργάνωση συνεδρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ημερίδων και άλλων στοχευμένων επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

● Ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, των βασικών υποδομών, της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και την υποβολή προτάσεων για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων για την ενίσχυση του τομέα των καταπιστευμάτων.

● Συντονισμός των προσπαθειών, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της κάθε πλευράς, για την επίλυση και την εξάλειψη πιθανών εμποδίων στους τομείς της φορολογίας, βίζας, κανονισμών κ.λπ.

● Διευκόλυνση επαφών με διεθνείς και ξένες εταιρείες που ενδέχεται να ενδιαφέρονται για την έναρξη συνεργασίας με στόχο τη μετεγκατάσταση ή/και την επέκταση τους στην Κύπρο.

● Οποιαδήποτε άλλα θέματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του ευρύτερου επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα ισχύει για έναν χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής (15 Μαΐου 2024) με αυτόματη ανανέωση, εκτός και αν αποφασιστεί από κοινού η κατάργησή του.

Δειτε Επισης

Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν