Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Cyprus Fiduciary Association (CYFA) υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Κύπρο μέσω των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Η υπογραφή του μνημονίου από τον κ. Μάριο Ταννούση, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Invest Cyprus, και τον Χριστόφορο Ιωάννου, Γενικό Διευθυντής του CYFA, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς κέντρου παροχής υπηρεσιών καταπιστευμάτων και διαχείρισης.

Συγκεκριμένα στους στόχους της σημαντικής αυτής συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

● Διατήρηση τακτικής και συχνής επικοινωνίας μεταξύ των μερών για την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών, με έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών καταπιστευμάτων και διαχείρισης.

● Συνεργασία για την εκπόνηση μελετών, εκθέσεων και άλλων σχετικών έργων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του τομέα των καταπιστευμάτων και κατ' επέκταση της κυπριακής οικονομίας.

● Διευθέτηση συναντήσεων για επιχειρηματική συνεργασία και παροχή αμοιβαίας στήριξης στη διοργάνωση συνεδρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ημερίδων και άλλων στοχευμένων επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

● Ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, των βασικών υποδομών, της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και την υποβολή προτάσεων για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων για την ενίσχυση του τομέα των καταπιστευμάτων.

● Συντονισμός των προσπαθειών, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της κάθε πλευράς, για την επίλυση και την εξάλειψη πιθανών εμποδίων στους τομείς της φορολογίας, βίζας, κανονισμών κ.λπ.

● Διευκόλυνση επαφών με διεθνείς και ξένες εταιρείες που ενδέχεται να ενδιαφέρονται για την έναρξη συνεργασίας με στόχο τη μετεγκατάσταση ή/και την επέκταση τους στην Κύπρο.

● Οποιαδήποτε άλλα θέματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του ευρύτερου επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα ισχύει για έναν χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής (15 Μαΐου 2024) με αυτόματη ανανέωση, εκτός και αν αποφασιστεί από κοινού η κατάργησή του.

Δειτε Επισης

Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή
Γιάννης Παναγιώτου: Απαραίτητη η διασφάλιση της επάρκειας των μισθών
EuroBasket 2025: Σε θέση play maker με score πολλών εκατομμυρίων η Κύπρος
Ώριμα έργα στο... πιάτο του Εμίρη του Κατάρ για επενδύσεις-Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών στην Κύπρο
Σε υψηλό δώδεκα ετών το ΧΑΚ, στο 12,6% τα συσσωρευμένα κέρδη εντός Μαΐου