Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα

Με αφορμή την ένταξη στο ΓεΣΥ προωθούνται επενδύσεις σε προσωπικό, υποδομές κι υπηρεσίες

Πρωταρχικός στόχος και αποστολή της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ είναι η προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο, ενώ όραμά της, είναι να συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ως προς την παροχή ιατρικών υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας που εγγυώνται την ασφάλεια, την ικανοποίηση και τη θεραπεία του ασθενούς με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού και ιδρύθηκε το 1983, ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1987. Με ένα δίκτυο 200 συνεργατών ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, 9 χειρουργικές αίθουσες, 2 επιπλέον αίθουσες τοκετού, την εξειδικευμένη Μονάδα Καθετηριασμού, την πλήρως εξοπλισμένη Εντατική Μονάδα, το 24ωρο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το τελευταίας τεχνολογίας Διαγνωστικό της Τμήμα, καθιερώθηκε από την ίδρυσή της ως πρώτη επιλογή τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους πλέον εξειδικευμένους συνεργάτες ιατρούς της.

Εργοδότης Ισότητας

Η διαδρομή προς την αριστεία είναι μία διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία, η οποία ειδικά στον χώρο της υγείας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού αφορά στην ίδια την ανθρώπινη ζωή. Οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται είναι πολλοί μεν αλλά όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν σ’ αυτόν, γεγονός που θέτει ως μονόδρομο την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Για την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, τα 500 άτομα του ανθρώπινου δυναμικού της αποτελούν και το βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η επιχειρησιακή στρατηγική του οργανισμού έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύει αυτό το πλεονέκτημα, επενδύοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή του με κάθε μέσο, επιτυγχάνοντας την εξέλιξη του ίδιου του οργανισμού.

Ως συνέπεια αυτού, τον Δεκέμβριο του 2022 η πολυκλινική έλαβε πιστοποίηση από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων ως Εργοδότης Ισότητας, αποδεικνύοντας ότι ο οργανισμός - μέσω των πρακτικών, τις οποίες εφαρμόζει - προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους στην αγορά εργασίας, εξαλείφοντας κάθε μορφής διάκριση.

Με υψηλά πρότυπα

Η Διοίκηση του νοσοκομείου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή αύξηση των λειτουργιών της, τις απαιτήσεις των ασθενών και συνεργατών της, τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, έχει υιοθετήσει ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, που περιλαμβάνει τα παρακάτω διεθνή πρότυπα και διαπιστεύσεις:

  • Διεθνές Πρόγραμμα Διαπίστευσης CHKS για Οργανισμούς Υγείας
  • Πιστοποίηση Cyber Essentials & Διαπίστευση Cyber Essentials Plus
  • Πιστοποίηση ISO 9001: 2015 Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας
  • Πιστοποίηση ISO 14001: 2015 Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
  • Πιστοποίηση ISO 15189:2012 Κλινικού Εργαστηρίου - Απαιτήσεις Ποιότητας και Τεχνικών Προτύπων
  • Διαπίστευση ISO 27001:2013 Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών
  • Πιστοποίηση ISO 45001:2018 Συστήματος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας
  • Πιστοποίηση ISO 22000:2018 Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Με τις πλέον αναγνωρισμένες διεθνείς διαπιστεύσεις και πιστοποιήσεις, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να διασφαλίσει την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης στο πλέον υγιές και ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους εργαζομένους και τους ασθενείς της όσο βεβαίως και για τους συνεργάτες ιατρούς της.

Η ένταξη στο ΓεΣΥ

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και σε ακολουθία με την τροχιά ανάπτυξης που έχει χαράξει, οριστικοποίησε την ένταξή της στο ΓεΣΥ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η ένταξή της θα είναι συνολική και οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την ενδονοσοκομειακή και την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (διαγνωστικά τμήματα) καθώς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρέχονται υπηρεσίες και σε ογκολογικούς ασθενείς με τη δημιουργία του αντίστοιχου τμήματος και η πολυκλινική θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η προετοιμασία για την ένταξη της πολυκλινικής στο ΓεΣΥ έχει πραγματοποιηθεί τόσο από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού όσο και από πλευράς στελέχωσης όλων των τμημάτων, με έμφαση στους εσωτερικούς ιατρούς και το νοσηλευτικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης, μέχρι το τέλος του έτους, η πολυκλινική θα διαθέτει 180 κλίνες, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό που συνεπάγεται η εν λόγω επέκταση, για την εξυπηρέτηση των ενδονοσοκομειακών περιστατικών.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιηθεί σημαντική επένδυση στην κατάρτιση του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού, με έμφαση σε αυτό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Ειδικότερα στη σωστή αξιολόγηση των επειγόντων περιστατικών, την κατηγοριοποίησή τους και περαιτέρω παραπομπή τους. Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί στο ανθρώπινο δυναμικό Επικεφαλής Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Νοσηλευτών, η οποία έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (Matron), ομάδες εκπαιδευτών που αποτελούνται από έμπειρους νοσηλευτές ανά τμήμα. Στόχος είναι η ομαλή ένταξη των νεοπροσληφθέντων νοσηλευτών και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στις διαδικασίες της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

Αντίστοιχη προετοιμασία με εκπαιδεύσεις που αφορούν στα συστήματα του ΓεΣΥ και στην εξυπηρέτηση των ασθενών έχει ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζεται για το διοικητικό προσωπικό του οργανισμού, καθώς και για τους συνεργάτες και εργοδοτούμενους εσωτερικούς ιατρούς του οργανισμού. Επιδίωξη του οργανισμού παραμένει η διαρκής βελτίωση του ήδη υψηλού επιπέδου ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, με γνώμονα πάντοτε τον ασθενή, τις ανάγκες και τη φροντίδα του.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ναυπλίου 21, 3025, Λεμεσός

Τηλέφωνα: 25884600,

77777790 (παγκύπριος αριθμός)

Φαξ: 25353890

Ιστοσελίδα: www.ygiapolyclinic.com

E-mails: info@ygiapolyclinic.com,

marketing@ygiapolyclinic.com

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου