Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη

Το Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις, ιδρύθηκε το 1984 από τον δρα Τάκη Γεωργίου και το 1985 όπου και σημειώθηκε με επιτυχία η γέννηση του πρώτου «μωρού του σωλήνα» στην Κύπρο. Η αρχή είχε γίνει και ακολούθησε η συνέχεια της εξέλιξης του οράματος.

To 2007, το κέντρο ανακαινίστηκε, αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, καθώς το σκηνικό στους υποβοηθούμενους τρόπους αναπαραγωγής είχε αρχίσει να μεταβάλλεται ραγδαία.

Ομάδα έξι γυναικολόγων εκπαιδεύτηκε, για να μπορεί το κέντρο να παρέχει υπηρεσίες αξιόπιστες και ψηλής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσαρμογές σε εξοπλισμό και τροποποιήσεις σε πρωτόκολλα, ώστε να εισαχθούν στο κέντρο νέες υπηρεσίες που απαιτεί η εξέλιξη της επιστήμης.

Σήμερα, έχοντας εμπειρία 39 ετών, το κέντρο διαθέτει μια μοναδική ομάδα επιστημονικού προσωπικού. Όλοι οι γιατροί - γυναικολόγοι με άρτια εξειδίκευση στις θεραπείες γονιμότητας - είναι πλήρως καταρτισμένοι στον τομέα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα περιβάλλον που προκαλεί σιγουριά και ασφάλεια. Η εξατομικευμένη διερεύνηση υπογονιμότητας αλλά και η επιλογή θεραπείας φέρνει όλο και πιο κοντά τους ασθενείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Πυρήνας» το εμβρυολογικό

Το εμβρυολογικό εργαστήριο του Λήδρα Εμβρυογένεσις αποτελεί τον πυρήνα του κέντρου και υποστηρίζεται από καταξιωμένους εμβρυολόγους με πολυετή πείρα, εκπαιδευμένους στα μεγαλύτερα κέντρα του εξωτερικού. Έχουν στη διάθεσή τους υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό και δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή να κατανοήσει όλο το φάσμα της διαδικασίας θεραπειών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι στη διάθεση των ασθενών, για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους σε ένα ευχάριστο, φιλικό και ήρεμο περιβάλλον.

Θεραπείες σε ιδανικές συνθήκες

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του κέντρου, δρ Ζωή Ντόντου, «το όραμα μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία κάθε ανθρώπου που προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για την απόκτηση ενός υγιούς μωρού, σε ένα φιλικό και ειλικρινές περιβάλλον. Η απόλυτη διαφάνεια, η ιχνηλασιμότητα του γενετικού υλικού σε κάθε βήμα της διαδικασίας και οι ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας και παρακολούθησης όλων των σταδίων εξέλιξης ενός εμβρύου είναι ο καθημερινός τρόπος λειτουργίας του εργαστηρίου μας».

Υπηρεσίες και ιατρική αξιολόγηση

Στις κυριότερες υπηρεσίες του κέντρου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διερεύνηση υπογονιμότητας, σπερματογράφημα, βιοψία όρχεως, κρυοσυντήρηση σπέρματος ή ωαρίων, σπερματέγχυση, εξωσωματική γονιμοποίηση και μικρογονιμοποίηση, καλλιέργεια στο στάδιο της βλαστοκύστης, κρυοσυντήρηση εμβρύων, υποβοηθούμενη εκκόλαψη, προεμφυτευτικός έλεγχος, δωρεά ωαρίων ή σπερματοζωαρίων, έλεγχος μικροβιώματος μήτρας και παρένθετη μητρότητα. Η αναζωογόνηση των ωοθηκών και αντίστοιχα του ενδομητρίου, με τη θεραπεία PRP (Platelet-Rich Plasma), είναι ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρει το κέντρο, όπως επίσης και την «εξέταση του Νίκα », στο πλαίσιο της οποίας γίνεται ηλεκτρονική μικροσκόπιση του ενδομητρίου για ανίχνευση και θεραπεία λοιμόξεων που οδηγούν σε επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης.

Επιπλέον, οι γυναικολόγοι της ομάδας του κέντρου μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση της μήτρας και αν θεωρηθεί απαραίτητο, να προχωρήσουν σε υστεροσκόπιση και λαπαροσκόπιση, ώστε να διασφαλιστεί ότι το περιβάλλον στο οποίο θα τοποθετηθούν τα έμβρυα είναι κατάλληλο και δεκτικό.

Σε περιβάλλον συνεχούς εξέλιξης

Η υπεύθυνη κλινικός εμβρυολόγος του κέντρου, Ελένη Κυαμίδου, αναφέρει ότι ο κλάδος της υποβοηθούμενης ανθρώπινης αναπαραγωγής συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία σε πολλά επίπεδα ανά το παγκόσμιο:

Πρώτα απ’ όλα, από επιστημονικής άποψης η τεχνητή νοημοσύνη κάνει την είσοδό της και στα εργαστήρια εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η χρήση αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να οδηγεί σε καταλληλότερη επιλογή εμβρύου με τα υψηλότερα ποσοστά εμφύτευσης.

Η εξέλιξη αυτή υπόσχεται την εκτόξευση των ποσοστών επιτυχίας εγκυμοσύνης και απόκτησης μωρού.

Δεύτερον, η εξέλιξη της δομής της κοινωνίας και της οικογένειας ανά το παγκόσμιο και η προσαρμοστικότητα της κυπριακής κοινωνίας σε αυτά έρχεται να τροποποιήσει νομοθεσίες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία κάθε κέντρου εξωσωματικής στην Κύπρο.

Ως κέντρο είμαστε σε συνεχή εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίζουμε ολες τις προκλήσεις και να αντιλαμβανόμαστε τις προοπτικές που δημιουργούνται. Πλήρως εναρμονισμένη με το τι προνοεί η νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ομάδα μας στόχο έχει να προστατεύει και να διασφαλίζει ό,τι είναι καλύτερο για όποιον αποταθεί σ’ εμάς».

Διευθυντική Ομάδα

  • Δρ Ζωή Ντόντου
  • Ζήνωνας Γεωργίου
  • Χριστίνα Νικολαΐδου
  • Ελένη Κυαμίδου

Κρατική χορηγία για όλους

Κανένα από τα κέντρα που προσφέρουν θεραπείες γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχει συμβληθεί με το Γενικό Σχέδιο Υγείας και το Λήδρα Εμβρυογένεσις δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς οι υπηρεσίες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΓεΣΥ. Υπάρχει, όμως, ανεξάρτητη σχετική κρατική χορηγία, που δικαιούνται όλοι οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα, κάθε ζευγάρι ή μονήρης γυναίκα δικαιούται τέσσερις φορές επιδότηση (1x€3.500, 3x€2.500) ή €2.000 για την κρυοσυντήρηση ωαρίων και €500 για την κρυοσυντήρηση σπέρματος εάν υπάρχει ιατρικώς λόγος για το σπέρμα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πινδάρου 19, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22816600

Iστοσελίδα: www.ledraclinic.com

E-mail: info@ledraclinic.com

Δειτε Επισης

The Health Issue
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου