Αρεταίειο Νοσοκομείο: Αιέν αριστεύειν

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς με μοναδικό σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμισή τους. Κτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όραμα να καταστεί πρότυπο κέντρο αριστείας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το Αρεταίειο βρίσκεται σε μια τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση τόσο από την περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας όσο και από Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο. Είναι ένα υπερσύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο έχει ως στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς του, παρέχοντας όλες τις διαγνωστικές, θεραπευτικές, ιατρικές και χειρουργικές υπηρεσίες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο τρόπος λειτουργίας του διακρίνεται από σαφείς διαδικασίες και ανθρωποκεντρικά συστήματα, τα οποία διευκολύνουν το προσωπικό στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Η άρτια εξυπηρέτηση των ασθενών με ανθρωπιά, συνεργασία, ομαδικότητα και αριστεία και φυσικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, είναι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νοσοκομείου το πρωταρχικό μέλημα.

Σκοπός είναι η προσφορά υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών και η συνεχής αναβάθμιση, με στόχο να καταστεί ένα νοσηλευτήριο πρωτοπόρο στην ικανοποίηση των ασθενών σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που παρέχει. Αυτό αντανακλάται και στις αξίες του οργανισμού, οι οποίες προωθούν την ποιότητα, την ομαδική συνεργασία, τη συνεχή βελτίωση και τον σεβασμό.

Συμμετοχή στην εκπαίδευση

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα παρουσίας του, έχει αναπτύξει συνεργασίες με Πανεπιστήμια όπως: St. George’s School of Medicine, University of Nicosia και European University, όπου η έρευνα και η εκπαίδευση αποτελούν απαραίτητο συστατικό στην ανάπτυξη των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η συμμετοχή στον νευραλγικό τομέα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας επιβεβαιώνει την υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού του προσωπικού και το αξιοζήλευτο επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται.

Εξέλιξη και ανάπτυξη

Στόχος καθημερινά είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου, ποιοτικού και σωστά οργανωμένου μοντέλου για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, με όραμα να καταστεί το νοσοκομείο πρότυπο κέντρο αριστείας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 το Αρεταίειο ανήκει στον Όμιλο Hellenic Healthcare Group με αναπτυξιακό όραμα και φιλοσοφία συνεχούς βελτίωσης.

Βραβεία και Διακρίσεις:

  • Με βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακές εφαρμογές για την ενημέρωση και την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών» διακρίθηκε το Αρεταίειο Νοσοκομείο στα Boussias Cyprus Healthcare Business Awards 2021
  • Με βραβείο στην κατηγορία: «Τεχνολογία & Υγεία» τιμήθηκε το Αρεταίειο Νοσοκομείο στα Boussias Cyprus Responsible Business Awards 2021 για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας «CHERRIES».
  • Αναφορά και δημοσίευση της εφαρμογής ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς E-HCert στο νέο τεύχος «Whitepaper», που δημοσιεύτηκε από το Vechain Foundation, σε συνεργασία με το BCG (Boston Consulting Group).

Τα επιτεύγματα

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει:

  • Να ενταχθεί στο ΓεΣΥ
  • Να αρχίσει μια νέα και πρότυπη συνεργασία με δημοτικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον Δήμο Στροβόλου
  • Να αναπτύξει σχέση αμοιβαίας βοήθειας, μεταξύ άλλων, με το ΤΕΠΑΚ, άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας
  • Να εντάξει την εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης Maya MD σε διάφορες ειδικότητες
  • Να υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα υποστηρικτικής ιατρικής μέσα από τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά έργα
  • Να προσφέρει αξία στην τοπική κοινωνία, να δημιουργήσει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς του και να καλλιεργήσει τον σεβασμό προς το περιβάλλον μέσα από τη στρατηγική κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης ESG που αναπτύσσει
  • Να βοηθήσει και να στηρίξει το προσωπικό και τις οικογένειές του κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Διευθυντική Ομάδα

Γενικός Διευθυντής: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Οικονομικός Διευθυντής & Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Άνδρος Αντωνιάδης

Διευθυντής Πληροφορικής: Στέλιος Γιάλλουρος

Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών: Ανδρέας Δημητρίου

Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών: Στάθης Ηλιάδης

Εσωτερικός Ελεγκτής: Μάνος Θανόγλου

Διευθυντής Λειτουργικών Υπηρεσιών: Δημήτρης Χρυσοχός

Αριθμοί

Ιατροί: 70 και με τους

συνεργαζόμενους συνολικά 120

Κλίνες: 79

Χειρουργικές αίθουσες: 6

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ανδρέα Αβρααμίδη 55-57, 2024, Στρόβολος

Τηλέφωνο: 22200300

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@aretaeio.com

Δειτε Επισης

The Health Issue
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ: Νέο μοντέλο υγείας
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις: Όταν το όραμα γεννά την εξέλιξη
ΝΕΦΡΟΝΤΙΔΑ Νεφρολογικό Κέντρο: Μοναδικό στο είδος του
Οδοντιατρικά Κέντρα Bright Smile: Δουλεύοντας με χαμόγελο
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: VIP υπηρεσίες για όλους
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ: Επέκταση σε όλα τα επίπεδα
A.T. Telecom: Four decades of experience
Cryos International: Some save lives, others give life
Opsis Medical Imaging: Από τα πλέον δυναμικά ανερχόμενα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κύπρου