ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και η Δρ Μπουζίκα Μερόπη, Επίκουρη Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας διοργάνωσαν την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Τάσσος Παπαδόπουλος, στη Λεμεσό, Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα: «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…».

Η ημερίδα, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών και στη μνήμη της εκλιπούσας καθηγήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ Χριστιάνας Κούτα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή άνω των 100 ατόμων.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της εντατικής θεραπείας.

Η ημερίδα περιελάβανε πολλαπλές συνόδους με θεματολογία που καλύπτει το φάσμα της εντατικής θεραπείας, από την προσωπική ανάπτυξη έως τις πολυπαραγοντικές καταστάσεις και την κλινική διαχείριση.

ΤΕΠΑΚ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ3

Ομιλητές/ήτριες ήταν η Δρ. Φωκά Μαρία, Νοσηλεύτρια, Κλινική Εκπαιδεύτρια στη ΜΕΘ του Γ. Ν. Λευκωσίας και Πρόεδρος του ΔΣ Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, ο Δρ. Παλάζης Λάκης, Εντατικολόγος, Παθολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ, Γ.Ν. Λεμεσού και οι εννιά μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Επείγουσας και Εντατικής Κατεύθυνσης του μεταπτυχιακού προγράμματος Προηγμένης Νοσηλευτικής Φροντίδας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, κκ Αθανασίου Δέσποινα, Βρυωνίδης Σταύρος, Γιακουμή Μαρία, Γιώρκα Βαρβάρα, Θεοδώρου Σωτήρης, Θεοφάνους Μαρία, Καρατζιά Άντρη, Κουτσόφτα Χριστίνα και Κυριάκου Νεόφυτος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχαν, για πρώτη φορά, καταθέτοντας την εμπειρία τους από την επαφή τους με τη ΜΕΘ, τόσο οικείοι νοσηλευόμενων στη ΜΕΘ, οι κκ. Κουρουφέξη Μαρία και Φιλίππου Ελίζα όσο και μία επιβιώσασα νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας, η κ. Γερασίμου Αγλαΐα. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Δρ. Καρανικόλα Μαρία και η Δρ. Φωκά Μαρία.

Η επιστημονική και οργανωτική ομάδα εκφράζει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς τους/τις ομιλητές/ήτριες, τους/τις συμμετέχοντες/χουσες και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας.

ΤΕΠΑΚ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ2

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί