L. Nemitsas Ltd: Η εταιρεία με ιστορία από το 1913

Ο Τάκης Πέτεβης, είναι η πέμπτη γενιά της L. Nemitsas Ltd, αφού η εταιρεία ιδρύθηκε από τον προ προ πάππου του, το 1913, με ένα μικρό μηχανουργείο στη Λεμεσό. Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς μηχανολογικής φύσεως και και είναι αντιπρόσωπος ξένων εταιρειών κολοσσών στον τομέα.
 
Ο Sales Director της L. Nemitsas Ltd είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Τάκης Πέτεβης αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews, πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 

 
Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της L. Nemitsas Ltd;
Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς μηχανολογικής φύσεως. Ιδρύθηκε το 1913 από τον προ προ  παππού μου, με ένα μικρό μηχανουργείο στη Λεμεσό. Η δεύτερη και ιδιαίτερα η τρίτη γενιά, προβήκαν στη μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας, δημιουργώντας μια δυνατή επωνυμία στη Κύπρο αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Το 2000 όταν το εργοστάσιο απαλλοτριώθηκε, η μητέρα μου Λουίζα Νέμιτσα Πέτεβη, μαζί με τον Χριστόδουλο Ιωάννου, τεχνικό διευθυντή και συνέταιρο, συνέχισαν τις δραστηριότητες της εταιρείας Nemitsas υπό την επωνυμία «El Nemitsas Ltd.»  Σήμερα, συνεχίζουμε τις βιομηχανικές δραστηριότητες της εταιρείας, όπως και την αντιπροσώπευση ξένων εταιρειών κολοσσών στον τομέα τους καθώς και αυτό που ήταν η ειδίκευση μας, δηλαδή η πώληση, εγκατάσταση και συντήρηση όλων των ειδών αντλιών νερού.
 
Ποιο το όραμα σας για την L. Nemitsas Ltd;
Όραμα μου να είμαστε πρωτοπόροι στους τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε και να είμαστε πρώτη επιλογή στα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουμε. Στρατηγική μας, η περαιτέρω ενδυνάμωση του after sales τομέα μας, διότι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε δεν είναι μόνο η ποιότητα των προϊόντων αλλά και η υποστήριξη που προσφέρουμε για αυτά, μετά την πώληση τους. Στόχος επίσης είναι η προώθηση των συστημάτων μικροδικτύων της MTU που αντιπροσωπεύουμε στην Κύπρο, διότι με τις αλλαγές που έρχονται στον κυπριακό ενεργειακό τομέα είμαστε πολύ υποσχόμενοι να προσφέρουμε λύσεις.
 
Τι σημαίνουν για εσάς οι άνθρωποι της εταιρείας σας;
Νιώθω πάρα πολύ τυχερός για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου στην επιχείρηση, οι συνάδελφοι μου, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται μαζί μας για δεκαετίες, είναι από τους κύριους λόγους που η εταιρεία επιβίωσε μέσα από την κρίση του 2013. Συγκεκριμένα, οι θυσίες και οι πρωτοβουλίες που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν είναι καύσιμο απαραίτητο για το να προχωρούμε πάντα μπροστά. Καθήκον των ιδιοκτητών είναι να ανταποδίδουμε σε αυτούς που προσφέρουν στα μέγιστα, προσφέροντας τους αναγνώριση, εκτίμηση, ικανοποιητικές απολαβές και ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
 
Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχετε κληθεί να διαχειριστείτε;
Η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα ποτέ ήταν να μετακομίσω πίσω στην Κύπρο και να ενταχθώ στο δυναμικό της εταιρείας μετά από ένα χρόνο που εργάστηκα στην Γερμανία. Αυτό λόγω του ότι το 2015 η εταιρεία βρισκόταν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση με αβέβαιο μέλλον.
 
Πώς πετυχαίνετε work life balance;
Work life balance το πετυχαίνω ξέροντας πάντα ποιες είναι οι προτεραιότητες μου και οργανώνοντας τον εαυτό μου ανάλογα με τις περιστάσεις. Μεριμνώ όσο μπορώ να γυμνάζομαι, να περνώ πάντα ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγο μου, τους φίλους μου και την οικογένεια μου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες μέρες οι οποίες είναι πιο απαιτητικές, κατά την διάρκεια των οποίων έχω την πλήρη υποστήριξη των κοντινών μου ανθρώπων.  
 

 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit