ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επέτειος των 20 χρόνων από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ένωση αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας.

Στα 20 αυτά χρόνια, που η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, η χώρα μας, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την Ε. Ένωση.

Στο κυπριακό, η Κύπρος τώρα δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια της για λειτουργική και βιώσιμη λύση στο εθνικό πρόβλημα. Με πρωτοβουλίες, που στηρίζει η Ε. Ένωση προσπαθούμε να αλλάξουμε την άτεγκτη θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στο νησί.

Στην οικονομία, η Ε. Ένωση στάθηκε δίπλα στην Κύπρο, όταν το 2013 λόγω της χρηματό - οικονομικής κρίσης χρειαστήκαμε οικονομική βοήθεια. Σίγουρα, η βοήθεια της Ευρώπης ήρθε με πολύ σκληρούς όρους και προϋποθέσεις, όμως η Κύπρος στάθηκε στα πόδια της και σήμερα παρουσιάζει ένα από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε. Ένωσης.

Στον επιχειρείν, η Κύπρος αξιοποίησε πολλά προγράμματα και σχέδια της Ε. Ένωσης για εκσυγχρονισμό και τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων μας.

Στον κοινωνικό τομέα, η Κύπρος βοηθήθηκε από την Ευρώπη τόσο σε έργα υποδομής, όσο και σε κοινωνικές δράσεις που βελτίωσαν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Βλέποντας, σήμερα, πίσω, παρατηρούμε πόσο δικαιώθηκε το ΚΕΒΕ που πρωταγωνίστησε στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

Σ’ ένα αντίξοο και αμφιλεγόμενο πολιτικό - οικονομικό περιβάλλον τη δεκαετία του 1980- 90, το ΚΕΒΕ έβαλε τους ώμους του και μαζί με άλλους φορείς του τόπου επέβαλε την υποβολή αίτησης ένταξης στην τότε ΕΟΚ, τον Ιούλιο του 1990.

Κατά τη δύσκολη ενταξιακή περίοδο, το ΚΕΒΕ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην υπερπήδηση εμποδίων και στο ξεπέρασμα αδιεξόδων για να φτάσουμε στην ιστορική στιγμή της πλήρους ένταξης μας το 2004.

Το ΚΕΒΕ, σήμερα, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί έβαλε το δικό του λιθαράκι στο να καταστεί η Κύπρος μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την εκάστοτε κυβέρνηση και μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για μια σύγχρονη και αναπτυγμένη Κύπρο.

Το μέλλον της Κύπρου είναι στην Ενωμένη Ευρώπη και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο μας για αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης.

Δειτε Επισης

Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου