Αιμιλία Χατζηκωστή: Στόχος να οδηγούμε το design μπροστά

Η αγάπη και το πάθος της Αιμιλίας Χατζηκωστή για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων την οδήγησαν στη δημιουργία του ambiance & Co. Η ίδια θεωρεί ότι ο κλάδος της αρχιτεκτονικής αποδέχεται την ατομικότητα αφού δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να έχουν το προσωπικό τους στυλ. 

Η Founder του ambiance & Co είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.
 
Η Αιμιλία Χατζηκωστή σε συνέντευξη της στο InBusinessNews, αποκαλύπτει πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 
Ποιες οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας;
Από τότε που ανοίξαμε τις πόρτες μας πριν από 20 χρόνια, ο σκοπός μας παραμένει αναλλοίωτος. Να παρουσιάζουμε  ό,τι καλύτερο σε σχέση με το στυλ, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, την ίδια ώρα που μοιραζόμαστε το πάθος μας για το σύγχρονο αρχιτεκτονικό design και το luxury living με τους πελάτες μας. Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την παροχή των κατάλληλων προϊόντων και υπηρεσιών, έχουμε συνάψει συνεργασίες, δημιουργώντας στενούς δεσμούς, με πολλούς κορυφαίους σχεδιαστές του εξωτερικού και με σύγχρονες μάρκες που μοιράζονται το ίδιο ήθος με εμάς στο να παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία που καθορίζουν το σύγχρονο και ποιοτικό lifestyle.
 

Τι σας ώθησε στο να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση;
Η αγάπη και το πάθος μου για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων!  Ανέκαθεν με προσέλκυαν η δημιουργία και  η διαμόρφωση χώρων. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να σχεδιάζω κτήρια και σπίτια και να προτείνω την προσθήκη αντικειμένων που ένιωθα ότι ομόρφαιναν τους χώρους γύρω μου. Αυτή η ιδέα της «αυθεντικής ζωής” με ώθησε στο να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, καθώς και η ανάγκη της αγοράς για πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες και λύσεις όσον αφορά την ανακαίνιση ή την ανακατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.
 
Ποια η φιλοσοφία πίσω από την επιχείρηση σας;   
Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα σε ένα όμορφο τρόπο ζωής και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να οδηγούμε το design μπροστά, έτσι ώστε να αναδεικνύουμε σπίτια με γούστο και κομψό στυλ και να δημιουργούμε ιδανικούς χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας παρακολουθώντας τις νέες σχεδιαστικά τάσεις. Εξαρχής με ενέπνεε η δημιουργία λιτών αλλά ταυτόχρονα λειτουργικών χώρων, στους οποίους μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά οι σύγχρονες ανέσεις με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.
 

Your finest hour! Για τι είστε περήφανος;  
Ο σκοπός είναι πάντα να γίνονται οι ζωές των ανθρώπων καλύτερες, κι όταν αυτός επιτυγχάνεται το συναίσθημα που δημιουργείται είναι  μοναδικό. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια τη στιγμή που παραδίδω με την ομάδα μου ένα έργο στην τελική του μορφή στον πελάτη μας και παρακολουθώ την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση που νιώθει με το αποτέλεσμα αλλά και την ανυπομονησία του να εξερευνήσει τον νέο του χώρο, είτε πρόκειται για σπίτι, γραφείο, επιχείρηση κ.ο.κ.   
 
Τι και πού σπουδάσατε;
Σπούδασα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο Istituto Superiore Architettura di Interni. Θεωρώ ότι ο κλάδος της αρχιτεκτονικής γενικότερα αποδέχεται την ατομικότητα του καθενός, δίνοντας κατ’ επέκταση την ευκαιρία στους επαγγελματίες να έχουν το προσωπικό τους στυλ, δηλαδή αυτή την πινελιά που διακρίνει το έργο τους. Ειδικότερα, το γεγονός ότι βρέθηκα στην πρωτεύουσα της μόδας και του design, το Μιλάνο, είχε σαφέστατα μεγάλη επιρροή τόσο  σε εμένα προσωπικά όσο και στην ποιότητα της δουλειάς μου. 
 
Πώς επιτυγχάνετε work life balance – τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, ακριβώς επειδή δεν νιώθω ότι δουλεύω. Απολαμβάνω κάθε στιγμή των projects που αναλαμβάνουμε γιατί ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ. Παράλληλα, μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, να ανακαλύπτω καινούριους προορισμούς, κουλτούρες, ήθη και έθιμα, να εμπνέομαι από καινούρια στοιχεία αρχιτεκτονικής, κλασσικά και σύγχρονα, και φυσικά, να εξερευνώ νέες και παλιές ποικιλίες κρασιών και ενδιαφέρουσες γαστρονομικές τάσεις.       
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit