Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου

Με συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, ολοκλήρωσε το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Λευτέρης Χριστοφόρου τη σειρά επαφών που πραγματοποίησε με αξιωματούχους της κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων της χώρας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του, σήμερα συναντήθηκε με τον κ. Κεραυνό, στον οποίο παρουσίασε τις πρόσφατες εργασίες του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα ευρήματα των ελεγκτών, σε τομείς όπως οι δημόσιες συμβάσεις.

Στη συνάντηση, ανταλλάγησαν απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την έγκαιρη απορρόφηση των κονδυλίων της περιόδου 2021-2027 για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά σε ό,τι αφορά προγράμματα που σχετίζονται με τις πολιτικές συνοχής.

Συζητήθηκε επίσης η μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την οποία οι ελεγκτές είχαν παρουσιάσει τις απόψεις τους για τις διαλαμβανόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις αυτής την χρονιά που μας πέρασε.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι επιδόσεις και προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και την υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των εργασιών του Ευρωπαϊκού Εκλεκτικού Συνεδρίου και αφορούν την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέλυσε στον κ. Χριστοφόρου τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το πως μέσω της υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όσο και από τα Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής, οι ευρωπαϊκοί πόροι θα τύχουν πλήρους αξιοποίησής προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και των πολιτών, προστίθεται.

Εξάλλου, την Πέμπτη, ο κ. Χριστοφόρου συνάντησε τον Έφορο Φορολογίας, Σωτήρη Μαρκίδη, με τον οποίο συζήτησαν τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που απορρέουν από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου, καθώς και άλλα σημεία κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χριστοφόρου συνάντησε επίσης τον Γιάννη Παναγιώτου, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τον οποίο συζήτησαν τα οφέλη για την εργασία και την ασφάλιση που θα επέλθουν με τη σωστή εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της χώρας μας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή, στην οποία συζητήθηκε η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση επί τουριστικών δραστηριοτήτων.

«Ως συμπέρασμα αυτής της επίσκεψης, επιβεβαιώθηκε η αγαστή διαχρονικά συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου με τα θεσμικά όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Κύπρου απέναντι στο ρόλο και τα ευρήματα των ευρωπαίων ελεγκτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης