Μάριος Μαλέκος: Η ιστορία πίσω από το Bao Pau

Το πάθος του Μάριου Μαλέκου για την μαγειρική αλλά και η εμπειρία του στο εξωτερικό με βραβευμένους σεφ, τον οδήγησαν στην δημιουργία του Bao Pau. Για τον ίδιο, η δημιουργία του Bao Pau ήταν μια πρόκληση από την αρχή, αφού οι αυθεντικές ασιατικές γεύσεις δεν είναι στην καθημερινή διατροφή των Κυπρίων. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε, το Bao Pau έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. 

Ο Founder του ασιατικού εστιατορίου Bao Pau είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Μάριος Μαλέκος αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 

 
Ποια είναι τα μεγαλύτερα challenges της Κυπριακής οικονομίας σήμερα;
Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της οικονομίας σήμερα, ειδικά στο χώρο της σίτισης που η ποιότητα θα πρέπει να υπερισχύει όλων των άλλων παραμέτρων, το οικονομικό κόστος τόσο της επιχείρησης όσο και του καταναλωτή, σε σχέση με την εξυπηρέτηση, τις υπηρεσίες, την ποιότητα και την ανάγκη του πελάτη να μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες αλλά και να απολαμβάνει, ανεξαρτήτου κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, το γεύμα του, της οικογένειας του, των φίλων και συνεργατών του, με αξιοπρέπεια και χωρίς να στερείται.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όταν δημιουργήσατε την δική σας επιχείρηση;
Έχοντας σπουδάσει σε χώρες των οποίων το βιοτικό επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό από της Κύπρου, και έχοντας δουλέψει σε εστιατόρια και με άτομα τα οποία έχουν βραβευτεί για τη δουλειά τους και το τι προσφέρουν, η δημιουργία του Bao Pau από μόνη της ήταν μία πρόκληση για να μπορέσει ο κόσμος να εντάξει μία νέα κουλτούρα στο ήδη παραδοσιακό menu το οποίο έχει στην καθημερινότητα του, αλλά σίγουρα μία εποικοδομητική πρόκληση είναι το να μπαίνεις καθημερινά στη διαδικασία του να ξεχωρίσεις μέσα από ένα υγειές γενικότερο ανταγωνισμό.

Τι σας ώθησε στο να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση; 
Η πείρα και το πάθος για να δημιουργούμε και να προσφέρουμε ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μελετήσαμε και ερευνήσαμε την αγορά της Κύπρου, λάβαμε σοβαρά υπόψιν μας τις ανάγκες και πως εμείς μπορούμε να τις καλύψουμε και αυτό αποτέλεσε την βασική αρχή για να προχωρήσουμε.
 
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι ο κάθε οργανισμός. Αρχίζοντας από τα άτομα τα οποία ήταν οι δημιουργοί που πιστέψαμε σ’ αυτό και οι οποίοι οργανώνουμε το εστιατόριο και κάθε μορφή υπηρεσίας του, προχωράμε στο πρακτικό προσωπικό το οποίο επιλέγεται με υψηλά κριτήρια, γνώσεις και χαρακτήρα, καταλήγουμε θεωρώντας ανθρώπους μας τους ίδιους τους πελάτες οι οποίοι με την επιλογή τους εντάσσονται στην Ομάδα μας και γίνονται ένα με εμάς.

Ποια η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά;
Baking Brothers και το Heston Blumenthal. Θεωρώ ότι καθορίζουν την έννοια της μαγειρικής σε ένα εξαιρετικά ψηλό επίπεδο. Ο χρόνος, η σκηνοθεσία τους, παίζουν με ένα μοναδικό τρόπο αφομοίωσης του μυαλού του τηλεθεατή, σε συνδυασμό, με τα ίδια τα άτομα τα οποία δημιουργούν και τις παρουσιάζουν και που με τη γνώση πείρα και εμπειρία τους επιτυγχάνουν το μέγιστο.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit