Οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι στους μεγάλους ημικρατικούς

Σε νέα φάση εισέρχονται οι μεγάλοι και καθοριστικής σημασίας ημικρατικοί οργανισμοί του τόπου, με σημαντικότερους για θέματα οικονομίας και επιχειρήσεων της Cyta, την ΑΗΚ και τον ΚΟΤ.

Όπως έγραψε το InBusinessNews πρόεδρος στη Cyta διορίστηκε η Ρένα Ρουβιθά Πάνου, πρόεδρος στην ΑΗΚ ο Ανδρέας Μαραγκός ενώ στον ΚΟΤ  συνεχίζει ο Άγγελος Λοΐζου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι αντιπρόεδρος στη Cyta αναλαμβάνει ο νομικός Μιχάλης ΜΟυσιούττας, στην ΑΗΚ ο επιχειρηματίας Μιχάλης Χατζηπαντέλας και στον ΚΟΤ συνεχίζει ο Κώστας Κουμής.

Ποιοι είναι οι προέδροι των ημικρατικών
Η νέα πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά Πάνου, προέρχεται από τον κλάδο των χρηματοικονομικών και δη των τραπεζών με πλούσια εμπειρία σε ανώτερες θέσεις σε τράπεζες και ΔΣ της Κύπρου. Ειδικότερα αναφέρεται ότι εργάστηκε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στη Λαϊκή Τράπεζα, της οποίας μάλιστα ηγήθηκε ως διευθύνουσα σύμβουλος. Έπειτα ανέλαβε πρόεδρος της cdb bank, ενώ αράλληλα, συμμετείχε σε ΔΣ οργανισμών ως μέλος, ενώ από το 2015 είναι μέλος του ΔΣ της Alpha Bank Κύπρου.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Cyta και νέος πρόεδρος της ΑΗΚ, Ανδρέας Μαραγκός, είναι δικηγόρος και μάλιστα λειτουργεί το δικό του γραφείο με έδρα τη Λεμεσό. Ο κ. Μαραγκός είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου Bedfordshire (LLB), ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακό στο εταιρικό δίκαιο (LLM). Ο κ. Μαραγκός ασχολείται και με το γυναικείο ποδόσφαιρο αφού είναι πρόεδρος της ομάδας Apollon Ladies.

Ο Άγγελος Λοΐζου, ο οποίος συνεχίζει να ηγείται του ΚΟΤ ως πρόεδρος, είναι εγκεκριμένος λογιστής και με πολύχρονη πορεία ως στέλεχος του οίκου PwC. Μάλιστα, ο κ. Λοΐζου είναι Member of the Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Ανέλαβε την προεδρία του ΚΟΤ αρχές του 2014, με την αποχώρηση Κώστα Καδή και από τότε πιστώνεται με τις καλές τουριστικές χρονιές για την εγχώρια, βιομηχανία τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του κ. Λοΐζου στον ΚΟΤ συνεχίζουν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του ΔΣ, όπως έγραψε στις 20 Ιουνίου το InBusinessNews.

Δειτε Επισης

Στα σκαριά Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης για χρηματοδότηση ΜμΕ, νεοφυών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο