Λήγει το θέμα των λιμουζίνων

Στην τελική ευθεία εισήλθε από σήμερα το θέμα των υπηρεσιακών οχημάτων και των δικαιούχων μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καθώς το θέμα οδηγείται την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Άγγελος Βότσης είπε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τα υπηρεσιακά οχήματα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και για το ποιοι θα είναι δικαιούχοι αποκλειστικής χρήσης και το θέμα οδηγείται στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής αυτή την Πέμπτη.

 

“Θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι δικαιούχοι από την 1/1/2016 και θεωρούμε ότι με τους κανονισμούς που θα συμπληρώσουν αυτή τη νομοθεσία θα υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση του όλου θέματος που προκαλούσε την κοινή γνώμη”, είπε.

Ερωτηθείς ποιοι θα έχουν αποκλειστική χρήση υπηρεσιακού οχήματος, ο κ. Βότσης είπε ότι ο κατάλογος είναι πολύ περιοριστικός, και πέραν των Προέδρων και πρώην Προέδρων Δημοκρατίας και Βουλής, θα έχουν το δικαίωμα Υπουργοί, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Αρχηγός Αστυνομίας, Αρχηγός και Υπαρχηγός ΓΕΕΦ και Προϊστάμενος της ΚΥΠ, Γενικός Εισαγγελέας, Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου και Γενικός Ελεγκτής.

“Από την 1/1/2016 τα οχήματα που χρησιμοποιούνταν από τους υπόλοιπους αξιωματούχους θα παραμείνουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες για να χρησιμοποιούνται αναλόγως προγράμματος, το οποίο θα κατατεθεί και θα ενημερώνεται και η Βουλή από τους συγκεκριμένους φορείς για τις ανάγκες των υπηρεσιών και όχι για αποκλειστική χρήση από τους κρατικούς αξιωματούχους”, είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου στις δικές του δηλώσεις είπε ότι η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρόταση για ψήφιση κανονισμών, με τους οποίους θα ισχύσει ο Νόμος που έχει εγκρίνει η Βουλή και με τον οποίο περιορίζεται αισθητά η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι στον Κανονισμό υπάρχει και μια τροπολογία, η οποία αποσκοπεί στο να μπορεί η Βουλή να έχει εποπτεία του προγραμματισμού που θα γίνεται για την απόκτηση ή απόσυρση υπηρεσιακών οχημάτων, με την κατάθεση ενός τριετούς σχεδιασμού από την Κυβέρνηση, όπου θα φαίνεται ποια αυτοκίνητο πρόκειται να αποσυρθούν. “Ο σκοπός της όλης προσπάθειας είναι, πρώτον, να περιοριστεί όπως προβλέπει ο Νόμος, το προνόμιο χρήσης υπηρεσιακού οχήματος με προσωπική ιδιότητα σε περιορισμένο αριθμό των πραγματικά κορυφαίων αξιωματούχων του κράτους. Δεύτερον, η χρήση όλων των υπόλοιπων οχημάτων να μην γίνεται χάριν στην προσωπική ιδιότητα αλλά να είναι υπηρεσιακή χρήση που θα καταγράφεται”, είπε.

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως αυτό που μένει μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Νόμου είναι να δούμε στα μέσα του επόμενου χρόνου την πρώτη κατάθεση του τριετούς σχεδιασμού και από την 1/1/2016 την δραστική μείωση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται με την προσωπική ιδιότητα αξιωματούχων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου