A. Αμερικάνος: Λιγότεροι φοιτητές επιλέγουν το Η.Β. λόγω του Brexit

Το κόστος σπουδών αποτελεί ένα θέμα που αφορά πολλούς εν δυνάμει φοιτητές και ειδικότερα αυτούς που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό, καθότι η συνολική δαπάνη που καλούνται να επωμιστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι αυξημένη.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέες ξενοδοχειακές αναπτύξεις που δίνουν ώθηση στη Λάρνακα

Ένα πρότυπο σπα ανοίγει προσεχώς στο Le Plaza Del Mar

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην εξίσωση έχει προστεθεί η πρόσφατη ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit, που είχε ως επακόλουθο την εκτόξευση των τιμών των διδάκτρων, το συνολικό κόστος καθίσταται, εν πολλοίς, δυσβάστακτο.  

Με αφορμή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ενός δημοφιλούς προορισμού σπουδών για τους Κυπρίους διαχρονικά, το σημερινό επεισόδιο «Money Matters: Studying Abroad Part I» καταπιάνεται με το φλέγον, όπως αποδεικνύεται, ζήτημα των σπουδών στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο σημερινός καλεσμένος μας, Διευθύνων Σύμβουλος της TCS Educational Consultants Άδωνης Αμερικάνος, αναφέρεται στο εύρος του κόστους σπουδών που συναντάται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ εξηγεί τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στην επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου ως προορισμού σπουδών, συνεπεία του Brexit.

Παράλληλα, ο κ. Αμερικάνος αναλύει τα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στην επιλογή της χώρας σπουδών και προτείνει οικονομικά συμφέρουσες εναλλακτικές σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.

Στόχος της διαδικτυακής τηλεοπτικής σειράς του InBusiness TV«Money Matters», που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου, είναι να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, αναφορικά με τις επενδυτικές επιλογές σήμερα, τις επενδύσεις σε ακίνητα, τον σωστό προγραμματισμό για συνταξιοδότηση, τη διαδοχή, κ.α.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit