Α. Τσιελεπής: Το work life balance είναι θέμα επιλογής

Η Chelco VAT Ltd ιδρύθηκε το 2012 στη Λεμεσό και είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που ασχολείται αποκλειστικά με το στρατηγικό σχεδιασμό και την παροχή συμβουλών σε θέματα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Ο Αλέξης Τσιελεπής, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς σε θέματα έμμεσου φόρου στην Κύπρο, συμβουλεύει επιχειρήσεις σε τοπικά και διεθνή ζητήματα ΦΠΑ. 
 
Ο Managing Director της Chelco VAT είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Ο Αλέξης Τσιελεπής αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

Διαβάστε ακόμα: Οι 13 μεγαλύτεροι ξενοδόχοι της Λεμεσού

Διαβάστε ακόμα: Σ. Περδίος: Φθινόπωρο η νέα στρατηγική τουρισμού 2020 – 2030

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 5 ακίνητα για €30 χιλιάδες στην Ελλάδα
 


 

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας σήμερα; 
Πιστεύω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας σήμερα, βασίζεται πάνω στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου και κατά κάποιον τρόπο του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η ιδιωτική επιχείρηση βασίζεται πάρα πολύ στις υπηρεσίες που παρέχονται από τον δημόσιο τομέα. Ο δημόσιος τομέας χρήζει αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης, μείωσης του κόστους λειτουργίας του για να μπορεί να είναι πιο αποδοτικός και κατ’ επέκταση η ιδιωτική επιχείρηση θα μπορεί με πιο ουσιαστικό τρόπο να συμβάλλει στην κυπριακή οικονομία.


Πως λειτουργούν οι ισορροπίες στον χώρο εργασίας με τον πατέρα και τον αδελφό σας;
Οι ισορροπίες σε οποιανδήποτε επιχείρηση είναι πάντοτε ένα δύσκολο σημείο, πόσο μάλλον σε οικογενειακή επιχείρηση. Ο πατέρας μου ήταν αρκετά σοφός για να με αφήσει να κάνω κάποια λάθη, πάντοτε όμως με καθοδηγούσε με το αόρατο του χέρι, με το αποτέλεσμα να γίνω καλύτερος επαγγελματίας. Με τον αδελφό μου έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση και συνεργασία, βασισμένη στον αλληλοσεβασμό.


Πως εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε;
Το καλό μου είναι ότι γνωρίζω και τις ικανότητες μου αλλά και τα κακά μου ως σύμβουλος της εταιρείας. Το μόνο που θέλω από το προσωπικό μου είναι να έχουν πάθος για την δουλειά τους και ικανότητες. Για τις ικανότητες είμαι πολύ αυστηρός, ζητώ πάντοτε το 100% των ικανοτήτων τους.

 

Your finest hour! Για τι είστε περήφανος; 
Η πιο μεγάλη στιγμή περηφάνιας για εμένα ήταν την ημέρα που ήλθε ο πατέρας μου και ζήτησε από εμένα την συμβουλή μου.



Tι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο;
Όσον αφορά το ωράριο μιας τυπικής μέρας, πάντα ξυπνούσα νωρίς, ακόμη και όταν δεν χρειαζόταν. Ξυπνώ γύρω στις 5:30 – 6:00, ετοιμάζω πρόγευμα για τα 3 μικρά παιδιά που έχω, μετά 6:50 φεύγω από το σπίτι και πάω γραφείο, 7:20 ξεκινώ δουλειά, μέχρι 7:30 το βράδυ. Κάπου εκεί φεύγω για να πάω σπίτι, αν δεν έχω κάποια έξοδο, είμαι στο κρεβάτι γύρω στις 22:30 – 23:00.


Πως επιτυγχάνετε work life balance – τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας; 
Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι σημαίνει work life balance! Για μένα είναι απλά μια απόφαση. Είμαι στο γραφείο που είμαι τις ώρες που είμαι γιατί το επιλέγω. Έχω μια προτεραιότητα στο πρόγραμμα μου που είναι η δουλειά. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ την οικογένεια μου ή τους φίλους μου, απλά έτσι επέλεξα και το work life balance είναι επιλογή.


Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Ένα βιβλίο που θα έλεγα σε οποιονδήποτε να το διαβάσει είναι το Atlas Shrugged της Ayn Rand. Είναι ένα μυθιστόρημα μέσα από το οποίο πηγάζει μια φιλοσοφία που εγώ πιστεύω θα έπρεπε όλοι μας να ακολουθήσουμε.



Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia™, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit