Οι 13 μεγαλύτεροι ξενοδόχοι της Λεμεσού

Τους 13 μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Λεμεσό, παρουσιάζει το InBusinessNews. Πρόκειται για ομίλους, οι οποίοι είτε ασχολούνται αποκλειστικά με την ξενοδοχοβιομηχανία, είτε και όχι. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης με μεγάλο αριθμό εργαζομένων καθώς επίσης και όμιλοι που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης. Κοινό χαρακτηριστικό τους, το γεγονός ότι έχουν έδρα τη Λεμεσό.
 
Τα στοιχεία λήφθηκαν από ειδικό τεύχος που κυκλοφόρησε μαζί με το περιοδικό GOLD τον Ιούλιο. Στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνεται λίστα με τις 300 μεγαλύτερες εταιρείες στη Λεμεσό, χωρισμένες ανά τομέα.

Διαβάστε ακόμα: Σ. Περδίος: Φθινόπωρο η νέα στρατηγική τουρισμού 2020 – 2030

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 5 ακίνητα για €30 χιλιάδες στην Ελλάδα
 
AJAX HOTEL (NICOLAOU BROS TOURIST ENTERPRISES)
Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο, αποτελείται από 171 κομψά διακοσμημένα δωμάτια, προσφέροντας μια σειρά από ανέσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες διαμονής, εστίασης και ευεξίας. Το ξενοδοχείο, ανήκει στον όμιλο εταιρειών Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΥΙΟΙ. Το ξενοδοχείο εργοδοτεί 110 εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Νίκος, Αντώνης και Χρίστος Δ. Νικολάου.
 
AMATHUS BEACH HOTEL (AMATHINA LUXURY HOTELS LTD)
Λειτουργεί από το 1973 ως ξενοδοχείο 5 αστέρων και έχει καταφέρει να καταστεί ορόσημο στη Λεμεσό. Είναι μέλος του 'The Leading Hotels of the World', ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποβληθεί σε μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις, οι οποίες το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα ανάμεσα σε παραθεριστές και επαγγελματίες ταξιδιώτες. Εργοδοτεί 460 εργαζόμενους. CEO ο Χρίστος Μουσκής.
 
ATLANTICA HOTELS & RESORTS
Ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της Κύπρου, με 50 ξενοδοχειακές μονάδες και θέρετρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Απασχολεί περίπου 985 υπαλλήλους. CEOs του Ομίλου οι Βασίλης και Δημήτρης Νικολαΐδης.
 
COLUMBIA HOTELS & RESORTS LTD (COLUMBIA BEACH RESORT & LONDA BEACH HOTEL)
Το 2003, η Schoeller Holdings εγκαινίασε το Columbia Beach Resort, ένα μοναδικό θέρετρο πέντε αστέρων στον κόλπο του Πισσουριού. Το Londa, που ανήκει στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, χτίστηκε ως το πρώτο ξενοδοχείο στην Κύπρο που διέθετε μόνο σουίτες τη δεκαετία του '80. Το ξενοδοχείο υποβλήθηκε σε πλήρη ανακαίνιση το 2005. Οι εν λόγω μονάδες απασχολούν 250 εργαζόμενους . Διευθυντής είναι ο Στέλιος Κίζης.
 
FOUR SEASONS HOTEL (MUSKITA HOTELS LTD)
Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Λεμεσού. Το πρόσφατα ανακαινισμένο θέρετρο πέντε αστέρων αποτελεί κορυφαίο σημείο πολυτέλειας και στυλ, συνδυάζοντας άψογες εγκαταστάσεις με φιλοξενία και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης. Εργοδοτεί 550 εργαζόμενους. CEO ο Χρίστος Μουσκής.
 
GALATARIOTIS GROUP OF COMPANIES
Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους στην Κύπρο, με ποικίλες δραστηριότητες και επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, της ξενοδοχοβιομηχανίας,  του τουρισμού και των οικοδομικών υλικών. Ο Όμιλος αποτελείται από πολλές ιδιωτικές και τρεις δημόσιες εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Εργοδοτεί 800 εργαζόμενους. Executive Co-Chairmen οι Γιώργος και Κώστας Γαλαταριώτης.
 
GRANDRESORT (HAWAII HOTELS)
H HAWAII HOTELS είναι ιδιοκτήτρια του ανακαινισμένου πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος GrandResort στη Λεμεσό. Το ξενοδοχείο κτίστηκε το 1992 από τον Κυριάκο Θεοχάρους και σήμερα διαχειριστές είναι δύο από τα παιδιά του. CEO  ο Χάρης Θεοχάρους.
 
KANIKA GROUP
Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1975 και έχει έδρα τη Λεμεσό. Δραστηριοποιείται στους τομείς ξενοδοχείων, ανάπτυξης γης και διαχείρισης ακινήτων, μέσα από τις εταιρείες Kanika Ηotels, Kanika Developments και Kanika Property Management. Η Kanika Hotels διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Elias Beach Hotel στη Λεμεσό, Alexander The Great στην Πάφο, Olympic Lagoon Resort στην Αγία Νάπα, Olympic Lagoon Resort στην Πάφο καθώς επίσης και το νεοσύστατο ξενοδοχείο για ζευγάρια Amavi στην Πάφο. Ο όμιλος εργοδοτεί πέραν των 1300 εργαζομένων.  Group Executive Chairman  ο Σπύρος Καραολής και CEO ο Αλέξης Χρυσοστόμου.
 
KAPETANIOS GROUP
Ο Όμιλος άρχισε τη λειτουργία του το 2000, όταν η Kanika Hotels  έγινε δημόσια εταιρεία και τα περιουσιακά στοιχεία των άλλων εταιρειών του Ομίλου Kanika χωρίστηκαν μεταξύ δύο ιδιοκτητών, των A. Kapetanios Holdings Ltd. και Th. Karaolis Holdings Ltd. Λειτουργεί δύο ξενοδοχεία στη Λεμεσό (Kapetanios Limassol Hotel και Kapetanios Hotel) και ένα στο Πρωταρά (Kapetanios Bay Hotel). Managing Director του Ομίλου ο Ανδρέας Χατζηρακλεόυς Καπετάνιος.
 
KARANTOKIS GROUP
Ο Όμιλος ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 και σήμερα δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση ξενοδοχείων, η σύναψη συμβάσεων, η ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων και η διαχείριση αποβλήτων. Στη Λεμεσό, ναυαρχίδα του ομίλου αποτελεί το ξενοδοχείο Crowne Plaza Limassol. Εργοδοτεί προσωπικό πέραν των 200 ατόμων. Managing Director η Δήμητρα Κραντόκη.

ST RAPHAEL RESORT & MARINA LIMASSOL
Το πεντάστερο ξενοδοχείο χτίστηκε το 1987. Διαθέτει δική του μαρίνα και 227 αγκυροβόλια. Ιδιοκτήτες του είναι η οικογένεια Shammas. Διαθέτει 272 δωμάτια, καθώς και χώρους για συνέδρια. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Cyprus Leading All Inclusive και Cyprus Leading Spa Αward. Η ξενοδοχειακή μονάδα εργοδοτεί 300 εργαζόμενους. Managing Director η Farah Shammas.                                       
 
STADEMOS HOTELS PLC
Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1989. Κυρία δραστηριότητα του ομίλου είναι η ιδιοκτησία και η διεύθυνση ξενοδοχείων. Ιδιόκτητο είναι το Mediterranean Beach στη Λεμεσό και το Elysium στην Πάφο. Το πρώτο είναι τεσσάρων αστέρων και λειτουργεί από το 1991. Το δεύτερο είναι πέντε αστέρων και λειτουργεί από το 2002. Στο όμιλο ανήκει και το ολοκαίνουργιο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Amara 5 στη Λεμεσό. Η Stademos εργοδοτεί περισσότερους από 1000 εργαζόμενους. CEO ο Δήμος Δημοσθένους.
 
THE ROYAL APOLLONIA
Μέλος του ομίλου Louis Hotels, το Royal Apollonia αποτελεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 204 κομψά δωμάτια, 3 πισίνες, Spa και 3 εστιατόρια.  Με περισσότερα από 75 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, η Louis Hotels, σήμερα λειτουργεί 25 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη Λεμεσό, τον Πρωταρά, την Πάφο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο και τη Μύκονο. Το ξενοδοχείο εργοδοτεί 175 εργαζόμενους. General Manager ο Χρίστος Ζένιος.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024