Ελβίνα Μοντάνιου: Επιβεβλημένη η δια βίου μάθηση

Ο Μιχαλάκης Μοντάνιος ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο το 1951 στην Αμμόχωστο. Το 1974, μετά την κατάληψη της Αμμοχώστου, το γραφείο επαναλειτούργησε στη Λεμεσό και το 1980 η έδρα του μεταφέρθηκε στη Λευκωσία. Ο οίκος Μοντάνιος & Μοντάνιος ΔΕΠΕ παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατάφερε σε 7 δεκαετίες πορείας να παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους τομείς εξειδίκευσής του.

Η Ελβίνα Μοντάνιου είναι εκπρόσωπος της 3ης γενιάς της δικηγορικής εταιρείας και αποτελεί μέλος των millennials, των επιχειρηματιών που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Μιλώντας στο INBusinessNews η Ελβίνα Μοντάνιου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως έχει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων της ως επαγγελματίας. «Πιστεύω πως η δια βίου μάθηση είναι επιβεβλημένη για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.»  

Διαβάστε ακόμα: Anna Homenko: Ραγδαία ανάπτυξη της Fiduciana Trust σε μία δεκαετία

Διαβάστε ακόμα: Η πιο γλυκιά άφιξη έρχεται στο Mall of Cyprus

Διαβάστε ακόμα: Fashion Retail: Το ΙΝ Business διεισδύει στην αγορά της μόδας

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα για την εταιρεία σας;

Ε.Μ: O δικηγορικός μας οίκος Μοντάνιος & Μοντάνιος ΔΕΠΕ κλείνει φέτος 68 χρόνια παρουσίας στα νομικά δρώμενα της χώρας μας.  Το μακροπρόθεσμο όραμά μου είναι να συνεχίσει να παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους τομείς της εξειδίκευσής μας (δηλαδή στο ναυτικό και εταιρικό δίκαιο, όπως και στο δίκαιο των χρηματοδοτήσεων και των αεροσκαφών) με τον ίδιο επαγγελματισμό, αφοσίωση και ήθος.
 
Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί εργασιακοί στόχοι για την επόμενη 5 ετία;

Ε.Μ: Πρωταρχικός μου στόχος στον εργασιακό χώρο είναι να αναπτύξω τις νομικές μου ικανότητες και να βελτιώσω τις δεξιότητες μου ως επαγγελματίας, στοχεύω δε στην ειδίκευση μου στο αεροπορικό δίκαιο καθώς και στον τομέα του φορολογικού δικαίου.  Πιστεύω ακράδαντα ότι η δια βίου μάθηση, καθώς και η συνεχής και άοκνη προσπάθεια για περισσότερες γνώσεις είναι επιβεβλημένη για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Παράλληλα, σημαντικός στόχος για μένα είναι η εμβάθυνση της γνώσης, η απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα της διοίκησης του Οίκου μας, στον οποίο σε κάποια στιγμή θα κληθώ να συνεισφέρω και να συμμετάσχω ενεργά.
 
Για τι είστε περήφανη;

Ε.Μ: Είμαι περήφανη που είμαι συνέταιρος σ’ ένα δικηγορικό γραφείο που ιδρύθηκε από τον παππού μου Μιχαλάκη Μοντάνιο το 1951 στην Αμμόχωστο, που συνεχίστηκε με τους γιούς του Έρικ, Άκι και Αδάμο και τώρα με μέλη της τρίτης γενεάς της οικογένειας μας αλλά και με 18 άλλους αξιόλογους συναδέλφους. Αυτό έγινε κατορθωτό παρά την ολική απώλεια του πρώτου γραφείου μας όταν καταλήφθηκε η Αμμόχωστος τον Αύγουστο του 1974.  Το γραφείο ξαναστήθηκε από το μηδέν αμέσως μετά στη Λεμεσό, η δε έδρα του μεταφέρθηκε το 1980 στη Λευκωσία (που λειτουργεί παράλληλα με το γραφείο της Λεμεσού). Αξίζει να υπογραμμίσω ότι ο, αρχικά, οικογενειακός συνεταιρισμός έχει ανοιχθεί και σε μη μέλη της οικογένειάς μας, συγκεκριμένα σε τέσσερεις εξαίρετους συναδέλφους που έχουν σταδιοδρομήσει στον Οίκο μας.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανη γιατί το γραφείο μας παρέχει, πιστεύω, ψηλής ποιότητας υπηρεσίες με προσήλωση στις διαχρονικές αρχές και αξίες του επαγγέλματος μας, έχει καταφέρει δε να κερδίσει εκτίμηση από διεθνή πελατεία.
 
Ποιος σας έχει βοήθησε περισσότερο στην καριέρα σας;

Ε.Μ: Είχα το προνόμιο και την ευτυχή συγκυρία να αποκτήσω γνώσεις, διδάγματα και συμβουλές από τρία άτομα. Πρώτος μέντοράς μου υπήρξε ο πατέρας μου ΄Ακις, ο οποίος εκτός από την επαγγελματική καθοδήγηση στα πρώτα μου βήματα και μετά, μου μετέδωσε και θεμελιώδεις αρχές τις οποίες συνεχίζω να εφαρμόζω μέχρι σήμερα, όπως «αιέν εμμένειν και αιέν αριστεύειν». Εξακολουθεί να αποτελεί φάρο για μένα και πολύτιμη βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστώ.

Οι θείοι μου Έρικ και Αδάμος με βοήθησαν ο καθένας στον τομέα της δικής του ειδίκευσης, και συνεχίζουν να μου συμπαρίστανται και να μου προσφέρουν αδιάλειπτη καθοδήγηση και στήριξη. Ο θείος μου Έρικ με δίδαξε την υπέρμετρη αγάπη για το επάγγελμα μας και την ανάγκη για σκληρή δουλειά. Ο θείος μου Αδάμος, ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επαγγελματίες που έχω γνωρίσει, την αφοσίωση στην επιμελή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πελατών μας και τη μεθοδικότητα.
 
Είμαι βαθύτατα ευγνώμων και στους τρεις.
 

Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit