Ειρήνη Ακρίτα: Αποφεύγω τον όρο «διοικώ»

Η Ειρήνη Ακρίτα ξεκινά την μέρα της, στις 7 το πρωί και κοιμάται στις 11-12 το βράδυ. Είναι λάτρης των τηλεοπτικών σειρών και αυτό το διάστημα παρακολουθεί τον καινούργιο κύκλο επεισοδίων του Black Mirror. Αγαπημένη της σειρά όμως είναι το «Stranger Things».
 
Η HR manager της NetU είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Η Ειρήνη Ακρίτα αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 

 


 
Ποιοι είναι το (long term) όραμα σας για την επιχείρηση σας;

Ως NetU στοχεύουμε στη παροχή παγκόσμιας κλάσης λύσεων πληροφορικής που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών μας και που τους εξασφαλίζουν τα σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων τους.
 
Αυτό το καταφέρνουμε με την πολυετή εμπειρία που διαθέτουμε, με τη μοναδική τεχνογνωσία που αναπτύσσουμε διαρκώς και με το προσοντούχο προσωπικό που εργοδοτούμε.
 
Το μακροπρόθεσμο μας όραμα είναι να εδραιωθούμε περιφερειακά και πανευρωπαϊκά ως αναγνωρισμένοι πάροχοι λύσεων πληροφορικής.
 
Πως λειτουργούν οι ισορροπίες στον χώρο εργασίας με τον αδελφό σας;
 
Καλύτερα από ό, τι περιμέναμε στην αρχή! Με τον αδελφό μου έχουμε αναπτύξει ένα ξεκάθαρο τρόπο επικοινωνίας και παρόλο που υπάρχουν οι αναπόφευκτες διαφωνίες μερικές φορές, τις χρησιμοποιούμε ως τροφή για εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών.
 
Ακόμα κάτι σημαντικό που έχουμε καταφέρει με τον Χαράλαμπο, είναι η δημιουργία σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Δηλαδή ξέρουμε πως κάποιες ώρες της ημέρας είμαστε συνεργάτες με ένα κοινό στόχο για την εταιρεία και για τον κόσμο της και τις υπόλοιπες είμαστε οικογένεια.
 
Πως εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε; Πως συνεργάζεστε με τους διευθυντές / στελέχη / συναδέλφους σας;
 
Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τον όρο «διοικώ», όχι επειδή δεν μου αρέσει η έννοια της διοίκησης αλλά επειδή σαν Ειρήνη μαθαίνω ακόμα και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθω είναι να ακούω και να παρατηρώ όσο πιο προσεκτικά μπορώ.
 
Δηλαδή, συγκεντρώνω στοιχεία ακούγοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις των συναδέλφων μου, ενθαρρύνω και προσκαλώ την δημιουργία ιδεών.
 
Ακόμα και για μια εταιρεία όπως η NetU, που επικεντρώνεται στον τομέα της πληροφορικής, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο πιο σημαντικός, ο πιο κρίσιμος.
 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;

"Να ακούς τον πελάτη σου". Όχι παθητικά αλλά προσεκτικά. Να κοιτάς πίσω από τις λέξεις.
Οι επιχειρήσεις πολλές φορές δυσκολεύονται να καταλάβουν τι πραγματικά ζητά ο πελάτης και ως NetU φροντίζουμε να γεφυρωθεί αυτό το κενό.
 
Όταν ο πελάτης έχει κάτι να πει, πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούσουμε και να καταλάβουμε τι χρειάζεται πραγματικά για να του το προσφέρουμε με το παραπάνω.
 
Τι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο; Τι ώρα κοιμάστε τις καθημερινές;
 
Συνήθως ξεκινώ την μέρα μου στις 7:00 και αρχίζω δουλειά στις 8:00. Τώρα, η ώρα που φεύγω από το γραφείο διαφέρει από μέρα σε μέρα.  Τις εργάσιμες μέρες συνήθως κοιμάμαι στις 11:00 – 12:00.
 
Ποια η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά; Τώρα τι βλέπετε;
 
Το «Stranger Things» είναι η σειρά που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση λόγω της ροής, του cast και του συνδυασμού χιούμορ με τρόμου. Αυτή τη περίοδο παρακολουθώ τον καινούργιο κύκλο επεισοδίων του Black Mirror.


Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit