Wall: Διερύνει το θετικό ρεκόρ του στο 5x5 o Dow

Μικρή άνοδο σημειώνουν την Τρίτη οι κύριοι δείκτες της Wall, με τους traders να αναμένουν περισσότερες ενδείξεις για το πότε μπορεί να αρχίσει τη μείωση των επιτοκίων της η Federal Reserve και συγχρόνως να έχουν στραμμένο το βλέμμα σε έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική συνεδίαση προσθέτοντας 0,1% ή 55 μονάδες στις 38.910, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει επίσης 0,1% στις 5.190 μονάδες, και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq ενισχύεται οριακά στις 16.358 μονάδες.

H μετοχή της Disney διολισθαίνει κατά 8,5%, στον απόηχο των εταιρικών της αποτελεσμάτων, όπου τα κέρδη για το β' τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς, παρότι τα έσοδα της εταιρείας κινήθηκαν στα επίπεδα των εκτιμήσεων των αναλυτών, χάρη στην απρόσμενη κερδοφορία του τομέα ροής περιεχομένου.

Κατρακύλα άνω του 12% για τον τίτλο της Palantir, αφού η εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα χειρότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Στην αγορά ομολόγων το κρατικό 10ετές των ΗΠΑ χάνει 4 μονάδες βάσης στο 4,45%.

Η Wall Street προέρχεται κερδοφόρες συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να αξιοποιούν τη δυναμική που παρατηρήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετρίασαν τις ανησυχίες ότι για την αμερικανική οικονομία και ενίσχυσαν την αισιοδοξία για τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, άλλα αντικρουόμενα οικονομικά μεγέθη -όπως η άνοδος του δείκτη κόστους απασχόλησης- δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την πραγματική πορεία του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον Rob Haworth, αναλυτή της U.S. Bank.

"Νομίζω ότι η αγορά ψάχνει για ένα αντιστάθμισμα απέναντι στο τι συμβαίνει με τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Haworth.

"Ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος, αλλά δεν επιταχύνει σε προβληματικό επίπεδο. Έτσι πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο διακράτησης περιουσιακό στοιχείων με ρίσκο, όπως οι μετοχές", πρόσθεσε ο Haworth.

Δειτε Επισης

Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ρωσία-Ανάμεσά τους Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit
ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος