Γιώργος Φυλακτού: Η επιτυχία απαιτεί σκληρή και τίμια δουλειά

Ο Γιώργος Φυλακτού κατέχει πτυχίο Λογοτεχνίας, τρείς μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Hayek. Οι προσωπικοί του στόχοι για τα επόμενα χρόνια, είναι η ανάπτυξη και η καθιέρωση του Xenion Boarding School, του οικοτροφείου, καθώς και η ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία του εξωτερικού όπως είχε γίνει τελευταία με το Guangdong Guangya High School από την Κίνα.  Στον ελεύθερο του χρόνο, απολαμβάνει το βουνό, την θάλασσα και ασχολείται με την παραδοσιακή αλιεία. 
 
Ο Διευθυντής του Xenion Education. είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Ryanair: Κι άλλες πτήσεις από Κύπρο

 
Ο Γιώργος Φυλακτού, αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews, πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.  
 


 Διαβάστε ακόμα: Χ. Προύντζος: Το δικηγορικό επάγγελμα χρήζει άμεσων μεταρρυθμίσεων


Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες του Xenion Education;
Το Xenion Education δραστηριοποιείται εδώ  και 39 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης. Ξεκινήσαμε το 1980 με την ίδρυση του Xenion Institute, Ιδιωτικό Φροντιστήριο, το οποίο επεκτάθηκε με 9 παραρτήματα σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου προσφέροντας επιλογές από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων. Το 2001 ιδρύσαμε το Xenion High School, δίγλωσσο επτατάξιο Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, λειτούργησε το Xenion Junior School, Σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Xenion PreSchool , Σχολείο Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα, λειτουργούμε το Xenion Unistudies Services που προσφέρει υπηρεσίες καθοδήγησης και επαγγελματικού προσανατολισμού και το Xenion Summer Fun Club. Λειτουργούμε επίσης με μεγάλη επιτυχία από το 2005 το Cyprus School of English για μαθητές 5-18 ετών από Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, οι οποίοι φιλοξενούνται για εκπαιδευτικές διακοπές στην Κύπρο.  Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και το Xenion Boarding School, οικοτροφείο για μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στο σχολείο μας. Αισίως θα ολοκληρωθεί και σύντομα η ανέγερση των νέων εστιών διαμονής των μαθητών μας.
 
 
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Οι άνθρωποι στο Xenion, είναι ο ίδιος ο οργανισμός. Τα μέλη της διεύθυνσης, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όλο το υποστηρικτικό δυναμικό, αυτοί είναι το Xenion Education. Το ίδιο βέβαια και από την άλλη πλευρά, οι μαθητές μας και οι γονείς τους. Ως οργανισμός οι άνθρωποι είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε. 


Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακοί στόχοι για τα επόμενα 5 χρόνια;
Οι προσωπικοί μου στόχοι για τα επόμενα 5 χρόνια είναι η ανάπτυξη και η καθιέρωση του Xenion Boarding School, του οικοτροφείου, καθώς και η ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία του εξωτερικού, όπως είχε γίνει τελευταία με το Guangdong Guangya High School από την Κίνα. Επίσης, στόχος είναι η εξέλιξη και δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης και επένδυσης στον τουριστικό τομέα.
 


Πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι στην οικογενειακή επιχείρηση;
Υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία και διεξάγονται πολλά σεμινάρια σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η προσωπική μου εμπειρία και άποψη είναι ότι το 90% της επιτυχίας μιας οικογενειακής επιχείρησης στηρίζεται σε αυτό που θα δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους πολύ πριν μπουν στην επιχείρηση. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό και ευτυχή, που οι γονείς μου, τόσο σε μένα όσο και στα τρία αδέλφια μου, έχουν μεταδώσει αξίες και ιδανικά, το πάθος για την εκπαίδευση αλλά κυρίως την αγάπη μεταξύ μας, την κατανόηση, τη στήριξη, τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση. Νιώθω πραγματικά πολύ ευτυχής που εργάζομαι μαζί με τα αδέρφια μου γιατί νιώθω ότι έχω πάντα κάποιον δίπλα μου. Πόσο μάλλον  να έχω τρεις όχι έναν! Σίγουρα υπάρχουν οι διαφωνίες μεταξύ μας. Όταν όμως γνωρίζεις ότι ο στόχος είναι κοινός, οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται καλοπροαίρετα και το ποτήρι είναι μισογεμάτο, τότε τα πάντα λύνονται.

 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχω λάβει είναι ότι η επιτυχία απαιτεί σκληρή, τίμια και καθαρή δουλειά προσπαθώντας να μην αδικήσω ποτέ κανένα και δίνοντας όλη τη σημασία που πρέπει στον καθένα είτε πρόκειται για την οικογένεια και τους φίλους είτε για τους καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου είτε για τους μαθητές και τους γονείς τους.
 
 
Τι και που σπουδάσατε;
Έχω πάρει το πρώτο μου πτυχίο στην Λογοτεχνία από το University of York. Μετά απέκτησα το  TEFL, τίτλο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας , Mάστερ στο Education Management από το King’s College του University of London και MBA από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχω επίσης πρόσφατα ολοκληρώσει το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο Hayek.
 
 
Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο;
Το πρωί ξυπνώ στις 6 και βρίσκομαι στο γραφείο στις 7.15.  Δεν υπάρχει ώρα που φεύγω από το γραφείο, συνήθως προσπαθώ να φεύγω κατά τις 5.30-6.00 το απόγευμα, αλλά αυτό εξαρτάται από τις υποχρεώσεις που υπάρχουν εντός ή εκτός γραφείου. Καθημερινά κοιμάμαι μεταξύ 11-12 το βράδυ, αφού δηλαδή με αποτελειώσουν τα 3 μου αγόρια.


 
Πως επιτυγχάνετε work life balance;
Η αλήθεια είναι ότι το work life balance είναι δύσκολο, και συνήθως νοιώθω ότι μερικές φορές αδικώ λίγο τη γυναικά μου και τα 3 μου αγόρια. Ευτυχώς όμως η Σοφία φροντίζει και γι΄ αυτό, να μου το θυμίζει δηλαδή αρκετά συχνά.  Εκτός εργασίας μου αρέσει να ασχολούμαι με τη θάλασσα και την παραδοσιακή αλιεία, το βουνό και τα σκυλιά μου.


Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Ένα από τα τελευταία βιβλία που έχω διαβάσει και μου άρεσε ιδιαίτερα είναι «Τα  εις εαυτόν» του Μάρκου Αυρήλιου.
 
 
 
  
Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia™, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit