Φιλήμων Γεύσεις Παραδοσιακά Αλλαντικά: Γεύση από χωριό

Ήταν το 1950 όταν ο Φιλής Φιλήμωνος έκανε την τέχνη του επάγγελμα, ξεκινώντας με τα αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις. Σήμερα, η επιχείρηση βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς και συγκεκριμένα του 27χρονου εγγονού του, Μνάσωνα Φιλήμωνος, οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας το brand ακόμα πιο γνωστό μέσα από το brunch παραδοσιακών επιλογών και γεύσεων, που προσφέρεται τα Σαββατοκύριακα στο χωριό Πολιτικό.

Διαβάστε ακόμη:

Περιμένουν τα... ξεπουλήματα οι Κύπριοι-Η εικόνα στο λιανεμπόριο

Γ. Χατζηγιάννης: Τεράστιες οι προκλήσεις για την ανώτερη εκπαίδευση

Στο IN Business Ιανουαρίου: Η γιορτή της επιχειρηματικής ηγεσίας

H αγάπη του κ. Φιλή για την αλλαντοποιία μεταδόθηκε στον γιο του Μιχάλη κι ακολούθως στον εγγονό του Μνάσωνα, ο οποίος πήρε τα μυστικά του παππού και του πατέρα, ζυμώθηκε μέσα σε αυτά, τα ανέπτυξε και τα παρουσιάζει σήμερα στους νεότερους. «Δίπλα στον πατέρα μου έμαθα τα μυστικά της αλλαντοποιίας και συνάμα να σέβομαι τον καταναλωτή, να είμαι συνεπής και υπεύθυνος», αναφέρει.

Για όλες τις ηλικίες                                                                                
Κάνει πράξη τη διατήρηση και την ανάπτυξη της βαριάς οικογενειακής κληρονομιάς, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες δουλειάς σε όλα τα στάδια παραγωγής που απαιτούνται για την τελειοποίηση των προϊόντων: «Ως νέος επιχειρηματίας θέλω να παρουσιάσω τα παραδοσιακά μας προϊόντα στη νέα γενιά, γι’ αυτό και ανέλαβα την πρωτοβουλία να μεταμορφώσω ένα παλιό κτίριο, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, σε ένα σύγχρονο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές. Στόχος μου είναι να προσφέρω στον κόσμο τα αλλαντικά μας μέσα από ένα brunch με κυπριακές επιλογές και γεύσεις στο χωριό Πολιτικό, όπου η παραδοσιακή ατμόσφαιρα σε ένα κατά τα άλλα μοντέρνο χώρο, φιλοξενεί αρμονικά όλες τις ηλικίες».

Όπως οι πρόγονοί μας                                                                                             
Ο Μνάσωνας στοχεύει σε υψηλής ποιότητας προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, αγνά και γευστικά, όπως τα έφτιαχναν οι πρόγονοί μας: «Χρειάζεται πάθος και αγάπη για να τα καταφέρεις, γεγονός που βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, που έχει αγκαλιάσει τη φιλοσοφία μας». Τα προϊόντα είναι φτιαγμένα με ντόπια υλικά, καπνίζονται με αρωματικά από τα βουνά του Μαχαιρά και οι παραγωγοί εστιάζονται πολύ στη λεπτομέρεια όσον αφορά την ποιότητα και τη γεύση.

Παράδοση κατ’ οίκον                                                                              
Η πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε ανεπηρέαστη την εταιρεία Φιλήμων Γεύσεις, όπως και την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της αφορά στο brunch που προσφέρει τα Σαββατοκύριακα: «Για κάποιους μήνες, λόγω του lockdown, δεν είχαμε τη δυνατότητα να το παρέχουμε στον κόσμο. Παρόλα αυτά εστιάσαμε στον τομέα άμεσης παράδοσης κατ’ οίκον, με παραγγελίες που γίνονταν online μέσω της ιστοσελίδας μας filimongefseis.com. Κύριο μέλημά μας ήταν να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο και να συμβάλουμε στην αποτροπή της άσκοπης μετακίνησης των συμπολιτών μας εν καιρώ πανδημίας».

Έρχονται κι άλλα                                                                                         
Οι επαγγελματικοί στόχοι αφορούν σε καινούργια και καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας κι όπως επισημαίνει ο Μνάσωνας, κάποια από αυτά θα λανσαριστούν μέχρι το καλοκαίρι στην αγορά: «Είμαστε σε διαδικασία επέκτασης του εργαστηρίου μας, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε πρόταση που έχουμε για εξαγωγή των προϊόντων μας, κάτι που εκτιμούμε ότι θα φέρει κι άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Γενικότερα, θέλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη που εισπράττουμε για τα προϊόντα μας, ώστε να εξακολουθήσουν να προτιμώνται και να είναι ανταγωνιστικά». Τα προϊόντα διατίθενται στο κατάστημα Φιλήμων Γεύσεις στο Πολιτικό αλλά και σε επιλεγμένους χώρους εστίασης.

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022