Δημήτρης Γεωργιάδης: Γι’ αυτούς τους λόγους αποχωρώ

Ένα σύνολο λόγων και παραγόντων ήταν αυτοί που οδήγησαν τον απερχόμενο πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη στην απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η απότομη άνοδος των τιμών και ο αντίκτυπος στην οικονομία

Έτσι ξαναβρίσκει την αίγλη της η λεωφόρος Μακαρίου

Μολονότι η θητεία του κ. Γεωργιάδη ανανεώθηκε το 2020 και κανονικά θα ολοκληρωνόταν σε περίπου τεσσερισήμισι χρονιά, ο ίδιος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει νωρίτερα, αφού όπως δήλωσε στο InBusinessNews, έκρινε ότι το Δημοσιονομικό Συμβουλίου χρειάζεται ανανέωση, τόσο γενικά ως θεσμός όσο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την προεδρία του. «Πέραν τούτου, μου προσφέρθηκε μια επαγγελματική ευκαιρία την οποία σκοπεύω να αξιοποιήσω», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Δημήτρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ετοιμότητά του να σταθεί δίπλα από τον επόμενο πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, στηρίζοντας την προσπάθειά του για εξέλιξη και αναβάθμιση του θεσμού. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.  

Σημειώνεται πως έπειτα από την απόφασή του να αποχωρήσει, η θητεία του κ. Γεωργιάδη ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, με το Υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διεργασιών σε ό,τι αφορά τον διορισμό του επόμενου προέδρου του Συμβουλίου.

Ενώπιον του υπουργείου Οικονομικών, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, βρίσκονται συγκεκριμένα ονόματα τα οποία αξιολογούνται και με τα οποία έγιναν επαφές.

Όπως τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, ο διορισμός θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο