Έτσι ξαναβρίσκει την αίγλη της η λεωφόρος Μακαρίου

Σε ένα πλήρως ανανεωμένο εμπορικό κέντρο μετατρέπεται η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία, καθώς μια σειρά από έργα ανάπλασης και η άφιξη ή προσθήκη νέων καταστημάτων στοχεύουν στην επανατοποθέτηση της λεωφόρου ως βασικής εμπορικής οδού της πρωτεύουσας.

Τα βελτιωτικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων μηνών με στόχο την παράδοση της λεωφόρου πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή την πλέον εμπορική περίοδο της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Η απότομη άνοδος των τιμών και ο αντίκτυπος στην οικονομία

Δημήτρης Γεωργιάδης: Γι’ αυτούς τους λόγους αποχωρώ

Αναπτυξιακά έργα, πολυώροφα κτήρια, κάθοδος νέων ή υφιστάμενων εμπορικών αλυσίδων αναμένεται να συμβάλουν στην ανάσταση της λεωφόρου, που άλλοτε μεσουρανούσε στο εμπορικό γίγνεσθαι της Λευκωσίας.

Στα χνάρια της Στασικράτους, η οποία μετά τον εκσυγχρονισμό και τα βελτιωτικά έργα έχει ξαναγεννηθεί, η λεωφόρος Μακαρίου συστήνεται εκ νέου στους καταναλωτές έπειτα από μια πολυετή ανάπαυλα.

Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου
Η ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου, ενός εξωτερικού αστικού «εμπορικού κέντρου», το οποίο θα καταστεί ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
 

Μεταξύ άλλων, τα έργα ανάπλασης αναμένεται να συμβάλουν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ, και την αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.

Παράλληλα, στοχεύουν στην ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού ώριμων δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση, την εγκατάσταση ολιστικού συστήματος «έξυπνης πόλης», ιδιοκτησία του Δήμου Λευκωσίας, όπως επίσης την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.


360
Το σήμα κατατεθέν της λεωφόρου Μακαρίου αποτελεί τα τελευταία δύο χρόνια το 360, το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας.
 

Την ανέγερση του high rise κτηρίου ανέλαβε η Cyfield για τις ανάγκες της 101 Developmets.

Ο ψηλότερος πύργος της πρωτεύουσας έχει ύψος 135 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών.

 

Το 360 διαθέτει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, τρία καταστήματα, δύο εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και τρία υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

 

Την παρουσία τους στο πολυώροφο κτήριο κλείδωσαν ήδη ο Όμιλος Voici La Mode, η αλυσίδα Bean Bar, ενώ σε καλό δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το εστιατόριο που θα στεγαστεί στον τελευταίο όροφο.

Voici La Mode
Στο ισόγειο του 360 θα λειτουργήσουν τρία νέα brands, τα οποία ο Όμιλος Voici La Mode έχει λανσάρει στην κυπριακή αγορά.
 

Ο Όμιλος έφερε στην Κύπρο δύο γνωστά γαλλικά brands εσωρούχων, το ΕΤΑΜ και UNDIΖ, τα οποία έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, αποτελώντας την απόλυτη επιλογή κάθε απαιτητικής γυναίκας.

 

  

Εξάλλου, μετά την άφιξή του στην κυπριακή αγορά από τον Όμιλο Voici La Mode, τον Ιούλιο του 2021, το Accessorize ετοιμάζεται να ανοίξει το δεύτερο κατάστημά του, στο ισόγειο του πολυώροφου κτηρίου της λεωφόρου Μακαρίου, προσφέροντας funky και παιχνιδιάρικες επιλογές σε αξεσουάρ, μαγιό και τσάντες.

 

Bean Bar
Ένα καινούργιο, διαφοροποιημένο concept έκανε την εμφάνισή του τον Αύγουστο στη Λεμεσό, με στόχο να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην κυπριακή αγορά.
 

Το Bean Bar, το νέο brand του ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, το οποίο λειτούργησε εντός της Υπεραγοράς Αλφαμέγα, στα Πολεμίδια, καθώς και στο ολοκαίνουργιο Metropolis Mall, στη Λάρνακα, ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστημα στο ισόγειο του 360, στη Μακαρίου.

Μια ιδιαίτερη εμπειρία καφέ, φρέσκοι χυμοί και smoothies σερβίρονται, μεταξύ άλλων, στο ολοκαίνουργιο εγχείρημα της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών.

Στόχος είναι το Bean Bar να στεγαστεί σε όλα τα καταστήματα των Υπεραγορών Αλφαμέγα και όχι μόνο.

Cityscape
Πλάνα ανανέωσης έχουν οι ιθύνοντες του Occhio Group για το Cityscape, το πρώην Sitio, το οποίο δεσπόζει στη λεωφόρο Μακαρίου.
 

Θέμα μερικών μηνών, αν όχι εβδομάδων είναι η επιστροφή του, έπειτα από ανακαίνιση, συμβαδίζοντας με τη νέα εικόνα της Μακαρίου.

Το εστιατόριο, το οποίο έχει συνδεθεί με τη συγκεκριμένη εμπορική οδό της πρωτεύουσας, αναμένεται να προσφέρει μία αναβαθμισμένη εμπειρία στους Λευκωσιάτες.

Κωτσόβολος
Σε κόμβο τεχνολογίας εξελίσσεται η λεωφόρος Μακαρίου, με την άφιξη καταστημάτων του τομέα, ορισμένα από τα οποία επέλεξαν να κατέλθουν στην τοπική αγορά ανοίγοντας το πρώτο τους κατάστημα στη συγκεκριμένη εμπορική οδό.
 

Κάθοδο στην κυπριακή αγορά πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2021 η Κωτσόβολος, μέλος του ομίλου Dixons Carphone plc, μιας από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες λιανικής ηλεκτρικών ειδών, κινητών συσκευών και υπηρεσιών με 864 καταστήματα, 16 websites και 32.500 υπαλλήλους σε οκτώ χώρες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής με ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, με 93 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ηλεκτρονικό κατάστημα και ένα άρτια καταρτισμένο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών.

 

Η αλυσίδα έφθασε στην Κύπρο, ανοίγοντας δύο φυσικά καταστήματα, στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και στη λεωφόρο Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό.

Τα καταστήματα προσφέρουν προϊόντα κάθε τεχνολογίας, όπως υπολογιστές, κινητή τηλεφωνία, ψυχαγωγίας (τηλεοράσεις, μουσική, παιχνίδια κ.α.), λευκές συσκευές (πλυντήρια, ψυγεία, μικροσυσκευές) και άλλα πολλά.

iStorm
Στη λεωφόρο Μακαρίου βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2016 «ο ειδικός της Apple».
 

Τα καταστήματα iStorm δημιουργήθηκαν εξαρχής με στόχο να προσφέρουν στους fans των προϊόντων Apple, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και όχι μόνο, μία εξαιρετική εμπειρία επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και αγοράς, αντάξια της ποιότητας και της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Apple.

H iStorm Cyprus Ltd. ανήκει στον Όμιλο Quest και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καταστημάτων Apple Premium Reseller (APR), με την ονομασία iStorm.

 

Mi Store (XIAOMI)
Το πρώτο φυσικό κατάστημα της Xiaomi στην Κύπρο άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο στη Λευκωσία.
 

Το Mi Store Cyprus βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου, στο Μέγαρο Μιτσή.

Το κατάστημα διαθέτει έξυπνες συσκευές, έξυπνα gadget, έξυπνα προϊόντα, κινητά τηλέφωνα, smartphones, έξυπνα ρολόγια και έξυπνα bands.

Coffee Berry
Στη λεωφόρο Μακαρίου θα στεγάζεται ένα εκ των νέων καταστημάτων της αλυσίδας Coffee Berry.

 

Το νέο κατάστημα θα στεγάζεται στο κτήριο όπου βρισκόταν παλαιότερα το εστιατόριο Akakiko.

 

Beauty Line
Στον χώρο που επί χρόνια στεγαζόταν το θρυλικό Le Café μεταφέρεται το κατάστημα Beauty Line, στη λεωφόρο Μακαρίου, το οποίο βρισκόταν στο Μέγαρο Μιτσή 3.
 

Η C.A.Papaellinas αποφάσισε τη μετακόμιση του καταστήματος σε μεγαλύτερο χώρο, σε πιο γωνιακό κατάστημα και με μεγαλύτερη βιτρίνα, με στόχο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Με την ολοκλήρωση των έργων στη λεωφόρο Μακαρίου, η εταιρεία πιστεύει ότι η εμπορική οδός θα βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας