ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Mερικές ημέρες πριν από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, ο τότε Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Γιώργος Γκαράνης, σχολίαζε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων πως: «Ο δημιουργηθείς ογκώδης οργανισμός, ακριβώς λόγω του πρωτεύοντος ρόλου ον διαδραματίζει επί της οικονομικής ζωής του τόπου, υπέχει και σοβαροτάτην ευθύνην έναντι αυτού». Μία βασική παράμετρος αυτής της ευθύνης είναι αυτό που σήμερα έχει κωδικοποιηθεί ως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Το βραβείο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ΙΝ Business Awards 2017» τιμά την προσφορά της Τράπεζας Κύπρου και όλων των συνεργατών της στην κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο για το 2017 και επιβεβαιώνει μια μακρόχρονη παράδοση, η οποία στη σύγχρονη μορφή της έχει ενσωματωθεί στην επιχειρηματική μας στρατηγική με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδέει την οικονομική επιτυχία με την υπεύθυνη κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ
Για την Τράπεζα Κύπρου Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων μερών σε κάθε δραστηριότητα και απόφασή της δημιουργώντας θετικές επιπτώσεις στους πελάτες, τους μετόχους, το προσωπικό και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η Τράπεζα Κύπρου υλοποιεί σε σταθερή πορεία το επιχειρηματικό της πρόγραμμα και συνεχίζει την ουσιαστική εμπλοκή της σε δράσεις και ενέργειες που στοχεύουν τον Άνθρωπο και την κοινωνία. 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΕ
Η ενίσχυση της συνεργασίας της με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να επιτυγχάνει την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας, αποτελεί τον απώτερο στόχο της. Προς αυτήν την κατεύθυνση σέβεται και αναγνωρίζει τις προσπάθειες όλων των συνεργατών της και τα αποτελέσματα που επιφέρουν οι κοινές προσπάθειες.
Κατά την τελευταία τριετία η Τράπεζα Κύπρου εκπλήρωσε υψηλούς στόχους όσον αφορά στο κοινωνικό σύνολο, θέτοντας ως επίκεντρο των προσπαθειών την κυπριακή κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Εδώ και 20 χρόνια επενδύει στην Υγεία και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την εμπλοκή της στην ενημέρωση του κόσμου για τον καρκίνο σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ενώ το 2017 εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τη δημιουργία του Κέντρου «Φωλιά» που είναι το σημείο αναφοράς για τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα.
Η Παιδεία και η Εκπαίδευση παραμένει κύρια προτεραιότητα της Τράπεζας Κύπρου και προς την κατεύθυνση αυτή δηλώνει το «παρών» της και στηρίζει ως συνεργάτης την καινοτομία και την πρωτοπορία με επίκεντρο τους νέους. 

Το 2017, όπως και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να ανοίξει μια πόρτα στον Πολιτισμό για όλους, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση και την κουλτούρα μέσω του Πολιτιστικού Iδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα θεσμοθετώντας το φεστιβάλ τεχνών «Faneromeni» με κύριο μήνυμα «Πολιτιστική μας στέγη, ο ουρανός» πέτυχε να προσελκύσει το κοινό και να φέρει κοντά στην παλιά πόλη της Λευκωσίας καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Το 2017, η Τράπεζα συνέχισε το πολυεπίπεδο της έργο σε όλους τους τομείς. Ανάμεσα στις σημαντικότερες ενέργειες/δράσεις ξεχωρίζει:
• Τη συμμετοχή του προσωπικού στον Μαραθώνιο Λεμεσού και στη διοργάνωση του Φιλανθρωπικού Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου για οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.
• Τη στήριξη του Debate μαθητών λυκείων με κρατικούς αξιωματούχους σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reaction.
• Τη στήριξη του πολιτιστικού φεστιβάλ «Πάφος2017» και τη χορήγηση της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Βερολίνου.
• Την αποφοίτηση των πρώτων ομάδων του προγράμματος IDEA, του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), στην Κύπρο.
• Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων «Στιγμές στο Μουσείο» που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον πολιτισμό της Κύπρου και να αποκτήσει εμπειρίες.
• Τη διοργάνωση του 1ου Fintech Hackathon, του πρώτου μαραθώνιου ανάπτυξης εφαρμογών για καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.
• Τη χορηγία του εθελοντικού οργανισμού Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» για στήριξη του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος.
• Τη στήριξη του TEDx University of Nicosia «Game over. Play Again?».
Η βράβευσή της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πλαίσιο των IN Business Awards 2017, αποτελεί τιμή αλλά ταυτόχρονα και έναυσμα για ακόμη περισσότερη εμπλοκή μας με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Διεύθυνση: Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος Τ.θ.: 21472, 1599, Λευκωσία 
Τηλέφωνο: 22122100
Ε-mail: info@bankofcyprus.com 
Ιστοσελίδα: www.bankofcyprus.com

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ