Powered by

Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι

Για άλλη μία δύσκολη χρονιά ετοιμάζονται οι ξενοδόχοι, οι οποίοι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να συγκρατήσουν τις απώλειες που ήδη καταγράφονται, λόγω του ασταθούς γεωπολιτικού σκηνικού στην περιοχή, αλλά και πολλών άλλων προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται φέτος αντιμέτωπος ο κυπριακός τουρισμός.

Στις ήδη μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ξενοδοχειακή βιομηχανία, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως οι Κύπριοι γυρίζουν την πλάτη στα ξενοδοχεία του νησιού, επιλέγοντας για τις διακοπές τους το εξωτερικό.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, τόσο το τριήμερο του Πάσχα, όσο και ολόκληρο τον Μάιο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%.

Για δύο ή τρία βράδια οι κρατήσεις Κυπρίων για το Πάσχα

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι όσον αφορά τις κρατήσεις για το Πάσχα, αρκετοί συμπατριώτες μας επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Βέβαια, πρόσθεσε, υπάρχει κάποια ζήτηση και στο εσωτερικό, κυρίως, για διανυκτερεύσεις για δύο ή τρία βράδια. «Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, οι διανυκτερεύσεις αφορούν τόσο ξενοδοχεία σε παραλιακές περιοχές όσο και στα ορεινά», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, «οι πληρότητες για το διήμερο, τριήμερο του Πάσχα, θα φθάσουν γύρω στο 50%», ενώ «οι μέσες πληρότητες του μηνός θα λίγο πιο κάτω».

Ανοίγει τρύπα στις κρατήσεις

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τις κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι «υπάρχει μία συρρίκνωση στις κρατήσεις γενικά και καταβάλλουμε προσπάθειες για να καλύψουμε αυτή την τρύπα που άρχισε ανοίγει, λόγω και της επιβράδυνσης που καταγράφεται».

Η προσπάθεια βέβαια, τόνισε, είναι δύσκολη, λόγω των γεωπολιτικών και άλλων συνθηκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως η μεγάλη οικονομική ύφεση στη Μεγάλη Βρετανία, η ενεργειακή και οικονομική κρίση στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Για παράδειγμα, υπογράμμισε, «δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα μας επηρεάσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, καθώς και οι Ολυμπιακοί Αγώνες». «Όλα αυτά, καθιστούν την προσπάθεια μας ακόμη πιο δύσκολη», υπέδειξε.

«Θα δοκιμαστεί η τουριστική βιομηχανία»

Με βάση τα πιο πάνω, συμπλήρωσε ο κ. Ρουσουνίδης, «η τρέχουσα χρονιά φαίνεται ότι θα είναι άλλη μία χρονιά κατά την οποία θα δοκιμαστεί η τουριστική βιομηχανία, αλλά ευελπιστούμε ότι θα δείξει και πάλι την ανθεκτικότητά της».

«Όπως έχουμε πει ήδη αρκετές φορές, ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει για φέτος, είναι να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα περσινά επίπεδα, αλλά αποτυπώνοντας ή φωτογραφίζοντας την εικόνα ως έχει αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι θα είμαστε πιο πίσω από πέρσι», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Δειτε Επισης

Ocean Basket: Νέο εστιατόριο-ναυαρχίδα στο ιστορικό λιμανάκι της Πάφου
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι
Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025