CYTA

Η Cyta είναι ο κορυφαίος παροχέας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο. Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, η Cyta είναι σήμερα ο πρωτοπόρος Οργανισμός τετραπλού παιχνιδιού στην Κύπρο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων, καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων τηλεπληροφορικής, τόσο στους οικιακούς πελάτες όσο και στην επιχειρηματική αγορά. Από το Φεβρουάριο 2004, είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Vodafone στην Κύπρο και ταυτόχρονα, μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας κινητής επικοινωνίας στον κόσμο.

Για τον άνθρωπο
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη οχυρώνει και προστατεύει την κοινωνία και το περιβάλλον. H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) αποτελεί, για τη Cyta, ουσιαστική έκφραση της ευθύνης που η ίδια αναγνωρίζει ότι έχει απέναντι στους συμμέτοχούς της (stakeholders). Αφορά τον τρόπο που λειτουργεί σε κάθε επιχειρηματική της δραστηριότητα και τις σχέσεις της με όλους όσους επηρεάζει με τις ενέργειές της. Αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα μπορεί να έχει θετική συνεισφορά, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις.

AΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον τομέα της ΕΚΕ, η προσέγγιση που υιοθετείται από τη Cyta είναι ολιστική. Αγκαλιάζει όλους τους τομείς της κοινωνίας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της προς τους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της, την ευρύτερη κοινωνία, το κράτος και το περιβάλλον. Στη βάση αυτής της προσέγγισης, έχει υπογράψει το 2004 τον «Χάρτη Αειφορίας» (Sustainability Charter) του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών ΕΤΝΟ, με τη δέσμευση να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία να προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, καθώς και συγκεκριμένες λύσεις προς ευπαθείς ομάδες.

Συνεισφορά προς τα παιδιά
• Λύσεις για ασφαλή χρήση του διαδικτύου για τα παιδιά, όπως τα λογισμικά Safe Internet - for home και Safe Internet - for schools της Cytanet, καθώς και η εφαρμογή safeMobile για κινητά και tablets,
• Διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων σε σχολεία, με στόχο την εκπαίδευση παιδιών, γονέων και κοινού, για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου,
•  Δημιουργία του HFC Beat Bullying app, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hope For Children. Η εφαρμογή διευκολύνει την ανώνυμη επικοινωνία των παιδιών με τις αρμόδιες αρχές για καταγγελία περιπτώσεων bullying.

Υποστήριξη σε κοινωνικά σύνολα
Η προσβασιμότητα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών από άτομα με αναπηρίες ή δυσκολίες στην όραση, την ακοή ή την κίνηση, αποτελεί για τη Cyta, σημαντικό θέμα εταιρικής υπευθυνότητας. Ο Οργανισμός αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και προσφέρει στα άτομα αυτά ίσες ευκαιρίες επικοινωνίας. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία, προσφέρει μειωμένα τέλη σε περίπου 36 χιλιάδες συμπολίτες μας, των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο που καθορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ως το όριο φτώχειας, καθώς και σε ομάδες συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες.

ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ 
Σταθερή στη διαχρονική της δέσμευση σε θέματα περιβάλλοντος, η Cyta έχει πετύχει για ακόμα μια χρονιά την επαλήθευσή της, ως Οργανισμός με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές, εξασφαλίζοντας το σχετικό πιστοποιητικό “Zero Waste to Landfill”, από την εταιρεία TUV Cyprus Ltd. Η επαλήθευση αυτή επιτυγχάνεται, όταν ένας οργανισμός ανακυκλώνει ποσοστό πέραν του 95% των αποβλήτων του. Για το έτος 2017, η Cyta, μέσα από τη συστηματική φιλοπεριβαλλοντική πολιτική της, πέτυχε να επαναχρησιμοποιήσει ή να ανακυκλώσει ποσοστό 97% των αποβλήτων της.

Τα απόβλητα της Cyta που ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χαρτί, πλαστικό, καλώδια, αλουμίνιο, μπαταρίες, εκτυπωτές, οχήματα, οργανικά απόβλητα, πασσάλους, μελανοδοχεία, ελαστικά, ξύλα, κ.ά. Σταθερά και υπεύθυνα, η Cyta θέλει να πετύχει περαιτέρω μείωση του ποσοστού αποβλήτων που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύει σε 0% απόβλητα στις χωματερές.

Επίσης, η Cyta, είναι ο πρώτος κυπριακός οργανισμός που έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση όλων των καταστημάτων της με το πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ποιότητας Green Office, για την ποιότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης και λειτουργίας τους.

Το Green Office είναι ένα πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία, που τυγχάνει διαχείρισης από την Κυπριακή Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος CYMEPA. Η απόκτησή του προϋποθέτει (α) την εφαρμογή και τήρηση αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, (β) διαχείριση απορριμμάτων, (γ) χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, (δ) ποιότητα τροφής και ποτών, (ε) μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και (στ) περιβαλλοντική εκπαίδευση. 

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Για την προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική που εφαρμόζεται βασίζεται στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον. Την ίδια ώρα, η Cyta έχει εντάξει μέσα στις προτεραιότητές της, προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της. Στο πλαίσιο του στόχου αυτού, η Cyta φυτεύει ένα δέντρο για κάθε δέκα νέες συνδέσεις της υπηρεσίας Cytavision. Επίσης, προωθεί διαρκώς, ενέργειες για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και καυσίμων.

Η Cyta, συνεχώς αναζητά νέους τρόπους για να συνεχίσει να προσφέρει έμπρακτα και διαχρονικά, για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Tηλέφωνο: 22701297
E-mail: theodoulos.makriyiannis@cyta.com.cy 

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ