VASSOS ELIADES LTD

Η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ ιδρύθηκε το 1933 από τον Βάσσο Κ. Ηλιάδη και εκ τότε είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Κύπρο της κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της διατροφής, υγείας και ευεξίας, της ελβετικής NESTLÉ. Σήμερα, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στην Κύπρο. Εργοδοτεί πέραν των 300 ατόμων και κατέχει ηγετική θέση στην εισαγωγή, πώληση και διανομή προϊόντων σε όλα τα κανάλια εμπορίου της αγοράς. 

Ανθρώπινο Δυναμικό
Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας και η φιλοσοφία της εταιρείας έχουν βοηθήσει στο να υιοθετήσει νέες σύγχρονες πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναγνωρίζοντας τους διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του οργανισμού. Αναγνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της εταιρείας και στόχος μας είναι το θετικό εργασιακό περιβάλλον.

Τον Νοέμβριο του 2017 η εταιρεία έλαβε την πιστοποίηση Εργοδότη Ισότητας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον. Η εταιρεία βραβεύτηκε για τις πρακτικές που εφαρμόζει για να διασφαλίζει την ισότητα των φύλων στην εργασία απαλλαγμένη από διακρίσεις. Το προσωπικό  μας αποτελείται από 46% γυναίκες και 54% άντρες. Μεταχειριζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας με ισότητα και σεβόμαστε την διαφορετικότητα διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση. Η εταιρεία έχει καταγραμμένο κώδικα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επιτροπή ισότητας, η οποία σκοπό έχει να διαχειρίζεται θέματα ισότητας.

Η εταιρεία λαμβάνει υπόψη την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και εφαρμόζει πρακτικές για να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό της να μπορεί να αφοσιώνεται στις σημαντικές οικογενειακές στιγμές. Για παράδειγμα, δίνεται επιπλέον άδεια από την εταιρεία στους γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους πρώτη μέρα στο σχολείο.

Ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για ισότητα μέσα από: 
• Την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της ποικιλομορφίας. 
• Την απασχόληση ατόμων από ευπαθείς ομάδες.
• Την προώθηση ενός περιβάλλοντος
απαλλαγμένου από διακρίσεις.
Η εκπαίδευση, ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων της εταιρείας μας, είναι μια συνεχής διαδικασία και παρέχεται μέσω πρακτικών εμπειριών, εκπαιδευτικών σεμιναρίων καθώς και μέσω επιχορηγημένων πτυχίων από την εταιρεία.

Ασφάλεια στην Εργασία
Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει διαδικασίες για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Στα πλαίσια αυτά, εργοδοτείται Λειτουργός Υγείας και Ασφάλειας, η οποία έχει την ευθύνη να εκπαιδεύει όλο το προσωπικό για θέματα υγείας και ασφάλειας. Η Λειτουργός εφαρμόζει τις πρακτικές των συστημάτων ΟHSA 18000 (Υγεία και Ασφάλεια). Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί στο Σύστημα Υγείας & Ασφάλειας – OHSAS 18001:2007 από τον Φορέα TUV Hellas. Επίσης, διοργανώνονται εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για ασφάλεια στην εργασία όπως οδική ασφάλεια, πρώτων βοηθειών κτλ.

Pets at Work
Η εταιρεία μας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου 2017, διοργάνωσε μια εκδήλωση, όπου όλοι οι συνάδελφοι καλέστηκαν να φέρουν τα κατοικίδια τους στο χώρο εργασίας για μία ξεχωριστή εμπειρία. Διαμορφώθηκε ειδικός χώρος, όπου τα κατοικίδια έπαιξαν και απόλαυσαν τις αγαπημένες τους τροφές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκπαιδευτής, ο οποίος συμβούλεψε τους συναδέλφους για τα κατοικίδια τους και έδωσε σημαντικές πληροφορίες. Η ιδέα αυτή θεωρήθηκε πρωτοποριακή και ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους συναδέλφους μας να εργάζονται και να έχουν δίπλα τους το κατοικίδιο τους!

Πελάτες / Καταναλωτές
Η εταιρεία έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών όσο και τον πελατών του δικτύου πωλήσεων. Η παροχή κορυφαίας ποιότητας προϊόντων και άρτια εξυπηρέτηση των πελατών, καθιστά τον οργανισμό πρωτοπόρο στη συνείδηση των καταναλωτών, προμηθευτών και συνεργατών. Το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας εξυπηρετεί πελάτες παγκύπρια με διαχρονική συνέπεια και έχει στόχο να ανταποκρίνεται καθημερινά στις ανάγκες των πελατών και στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που εισάγει και διανέμει η εταιρεία. Ο οργανισμός είναι  πιστοποιημένος με τα συστήματα ποιότητας ISO 22000:2005 (Ασφάλειας των Τροφίμων) και ISO 9001:2008 (αγορά, αποθήκευση, πωλήσεις και διανομή). Η εταιρεία λειτουργεί επίσης Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών, το οποίο διαχειρίζεται τις απορίες των καταναλωτών. 

Κοινωνία
Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην κοινότητα με διάφορους τρόπους όπως:
•Την προσφορά προϊόντων σε ιδρύματα.
•Στήριξη των ευπαθών ομάδων και άπορων μέσω αναγνωρισμένων ιδρυμάτων. 
•Χορηγίες.
•Βοήθεια και υποστήριξη σε συναδέλφους.
•Προσφορά υποτροφιών σε μαθητές.
•Εταιρικό εθελοντισμό - Η εταιρεία προτρέπει εργαζομένους να προσφέρουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και βοηθά στο μάζεμα ρούχων/παιχνιδιών/τροφίμων κτλ.
•Αιμοδοσίες στην εταιρεία.

Περιβάλλον
Σε μια στρατηγική τοποθεσία στη βιομηχανική περιοχή στο Δάλι, το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της Βάσσος Ηλιάδης Λτδ έχει ξεχωρίσει, υλοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους και τεχνολογίες. Οι εγκαταστάσεις ικανοποιούν όλες τις νομοθετικές και σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής των τροφίμων. 
Το κέντρο αποθήκευσης και διανομής κέρδισε το 2012 το πρώτο βραβείο στα Ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία Green Dot Κύπρου ως «Κτήριο με ψηλές περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές».

 Τα κύρια χαρακτηριστικά του κτηρίου που το κατέταξαν στη πρώτη θέση ήταν: 
1. Το σύστημα γεωθερμίας, με το οποίο η θερμοκρασία του καλυμμένου χώρου των 6700 τμ αποθηκευτικού χώρου ελέγχεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
2. Το σύστημα φωτισμού του χώρου με 165 φωτοσωλήνες και την μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την διάρκεια της μέρας. 
3. Τα μονωτικά υλικά, με τα οποία ο αποθηκευτικός χώρος προστατεύεται από τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος.    
4. Το σύστημα φωτοβολταϊκών για παραγωγή ενέργειας 50 KW.
Όσον αφορά την περιβαλλοντική ευθύνη και βιωσιμότητα, η εταιρεία είναι μέλος της Green Dot (συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο). Είμαστε ενεργοί στην ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών και γυαλιών. Είμαστε επίσης μέλος της WEEE για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 
Τέλος, αναγνωρίζουμε ότι η ηθική συμπεριφορά είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε μια εταιρεία και πάντοτε αγωνιζόμαστε να επιδρούμε θετικά προς τους ανθρώπους μας καθώς και την κοινωνία. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  

Διεύθυνση: Λευκωσίας 23, Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, 2540, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22897300
E-mail: info@vel.com.cy
Ιστοσελίδα: 
www.vassoseliades.com

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ