Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα

Το 1960 ήταν η δεκαετία που σηματοδότησε το ξεκίνημα για τον Όμιλο Λεπτό. Ιδρυτής, ο Μιχαλάκης Γ. Λεπτός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον τομέα ανάπτυξης γης στην Κερύνεια.

Μετά την τουρκική εισβολή στο νησί, οι δραστηριότητες του Ομίλου κατευθύνθηκαν στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, και μετέπειτα στην Πάφο.

Σήμερα, ο Όμιλος Λεπτός εργοδοτεί πέραν των 1500 ατόμων, εκ των οποίων 1350 εργάζονται στην Κύπρο και 150 στο εξωτερικό και δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς. Συγκεκριμένα: ανάπτυξη γης και οικοδομών, τουρισμός και ξενοδοχεία, επενδύσεις, υγεία και εκπαίδευση.

Διαθέτει γραφεία σε Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, έχοντας ταυτόχρονα ένα δίκτυο συνεργατών σε περισσότερες από 65 χώρες ανά το παγκόσμιο, και συνάμα πελάτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Με άμεσο στόχο και όραμα την συνέχεια και διατήρηση της ηγετικής θέσης στην ανάπτυξη γης στην Κύπρο και την Ελλάδα, η φιλοσοφία, βάσει της οποίας υλοποιείται το όραμα αυτό, είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη έργων ποιότητας και αισθητικής με σεβασμό στο περιβάλλον και στα φυσικά αγαθά της Κύπρου, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών.

Στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, περιλαμβάνονται 350 και πλέον τα έργα, ανάμεσά τους αναπτυξιακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και εμπορικές αναπτύξεις, μεταξύ τους το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ίασις και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Άλλα έργα ορόσημα είναι: Limassol Del Mar, Limassol Blu Marine, Leptos Kamares Village, Coral Beach Hotel & Resort και Adonis Beach Villas.

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου βρίσκονται πέντε ξενοδοχεία εκ των οποίων τα τρία είναι πέντε αστέρων και τα δύο τεσσάρων: Leptos Coral Beach Hotel & Resort, Leptos Thalassa Boutique Hotel & Spa, Leptos Panorama Hotel, Paphos Gardens Hotel & Resort και Basilica Hotel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος απαριθμεί πέραν των 30 διακρίσεων που αφορούν στους διάφορους τομείς δραστηριοποίησής του.

Πιο πρόσφατες είναι αυτές του 2023:

  • Business Leader Award, KEBE
  • European Property Awards
  • Cyprus Export Awards - Neapolis University Pafos
  • Golden Certificate Award 2022
  • Residential Development 20+ Units Cyprus - Venus Gardens

Τέλος, το ESG και CSR αποτελούν διαχρονική αρχή του ομίλου, καθώς η επιχειρηματική τους δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά.

Ο Όμιλος Λεπτός, συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα στηρίζοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πτυχές της κοινωνίας που έχουν ανάγκη.

5

1

2

4

6

3

7

Δειτε Επισης

Setai Residences: Η ιδανική επένδυση από την Karma Developers
Δήμος Έγκωμης: Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης
Εξοχικές βίλες και οικιστικά ακίνητα για ανάπτυξη σε μειωμένες τιμές στην Πάφο από την Gordian
Σε τροχιά υλοποίησης 30 παραθαλάσσιες επαύλεις αξίας €20 εκατ. στην Πέγεια
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής-Τρεμιθούσας
Μείωση 1,57% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Απρίλιο
ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Πάφο
Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος