Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα

Το 1960 ήταν η δεκαετία που σηματοδότησε το ξεκίνημα για τον Όμιλο Λεπτό. Ιδρυτής, ο Μιχαλάκης Γ. Λεπτός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον τομέα ανάπτυξης γης στην Κερύνεια.

Μετά την τουρκική εισβολή στο νησί, οι δραστηριότητες του Ομίλου κατευθύνθηκαν στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, και μετέπειτα στην Πάφο.

Σήμερα, ο Όμιλος Λεπτός εργοδοτεί πέραν των 1500 ατόμων, εκ των οποίων 1350 εργάζονται στην Κύπρο και 150 στο εξωτερικό και δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς. Συγκεκριμένα: ανάπτυξη γης και οικοδομών, τουρισμός και ξενοδοχεία, επενδύσεις, υγεία και εκπαίδευση.

Διαθέτει γραφεία σε Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, έχοντας ταυτόχρονα ένα δίκτυο συνεργατών σε περισσότερες από 65 χώρες ανά το παγκόσμιο, και συνάμα πελάτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Με άμεσο στόχο και όραμα την συνέχεια και διατήρηση της ηγετικής θέσης στην ανάπτυξη γης στην Κύπρο και την Ελλάδα, η φιλοσοφία, βάσει της οποίας υλοποιείται το όραμα αυτό, είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη έργων ποιότητας και αισθητικής με σεβασμό στο περιβάλλον και στα φυσικά αγαθά της Κύπρου, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών.

Στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, περιλαμβάνονται 350 και πλέον τα έργα, ανάμεσά τους αναπτυξιακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και εμπορικές αναπτύξεις, μεταξύ τους το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ίασις και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Άλλα έργα ορόσημα είναι: Limassol Del Mar, Limassol Blu Marine, Leptos Kamares Village, Coral Beach Hotel & Resort και Adonis Beach Villas.

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου βρίσκονται πέντε ξενοδοχεία εκ των οποίων τα τρία είναι πέντε αστέρων και τα δύο τεσσάρων: Leptos Coral Beach Hotel & Resort, Leptos Thalassa Boutique Hotel & Spa, Leptos Panorama Hotel, Paphos Gardens Hotel & Resort και Basilica Hotel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος απαριθμεί πέραν των 30 διακρίσεων που αφορούν στους διάφορους τομείς δραστηριοποίησής του.

Πιο πρόσφατες είναι αυτές του 2023:

  • Business Leader Award, KEBE
  • European Property Awards
  • Cyprus Export Awards - Neapolis University Pafos
  • Golden Certificate Award 2022
  • Residential Development 20+ Units Cyprus - Venus Gardens

Τέλος, το ESG και CSR αποτελούν διαχρονική αρχή του ομίλου, καθώς η επιχειρηματική τους δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά.

Ο Όμιλος Λεπτός, συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα στηρίζοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πτυχές της κοινωνίας που έχουν ανάγκη.

5

1

2

4

6

3

7

Δειτε Επισης

Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κατοικίες και διαμερίσματα αυτή την βδομάδα από την Altamira Real Estate
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει τα κίνητρα για κατεδάφιση παλαιών και επικίνδυνων οικοδομών
Αισιοδοξία Παναγιώτου για ανανέωση συλλογικής σύμβασης στις οικοδομές-Καταλυτική η μεσολαβητική πρόταση
Στέλιος Γαβριήλ: Έτοιμη να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση η ΟΣΕΟΚ, παράλογη η αντίδραση των συντεχνιών
Λιμάνι Λεμεσού και περιμετρικός Λευκωσίας στα 134 έργα μεταφορών στην Ε.Ε. που θα μοιραστούν 7 δις ευρώ
Η επερχόμενη δημοπρασία της BidX1 προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε ακίνητα σε όλη την Κύπρο
Απορρίπτουν τη μεσολαβητική Παναγιώτου και ετοιμάζονται να παραλύσουν την οικοδομική βιομηχανία οι συντεχνίες
Αγορά ακινήτων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών-Η ανάλυση της ΚΤΚ