LIDL ΚΥΠΡΟΥ

Η Lidl Κύπρου ανοίγει το πρώτο της κατάστημα  λιανικού εμπορίου ειδών διατροφής το 2010 και δημιουργεί αίσθηση στην εγχώρια αγορά, αλλάζοντας ριζικά την αντίληψη του κυπριακού κοινού γι’ αυτό το είδος του εμπορίου. 

Σήμερα λειτουργεί 17 καταστήματα και ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για όλη την Κύπρο, ενώ σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, απασχολεί άμεσα 512 εργαζόμενους, 465 έμμεσα, 527 σε συγγενείς χώρους, καλύπτοντας συνολικά το 0,43% του τομέα απασχόλησης στην Κύπρο. Το εισόδημα από τις συνολικές θέσεις εργασίας υποστηρίζει 3910 ανθρώπους παγκύπρια, ενώ η συνολική προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η Lidl Κύπρου στην οικονομία αντιστοιχεί στο 0,46% του εθνικού ΑΕΠ.
Με σύνθημα «καλύτερη ποιότητα στην χαμηλότερη τιμή» η Lidl Κύπρου αξιοποιεί την καταναλωτική της γνώση καθιστώντας περισσότερο αποτελεσματική την προσφορά ποιοτικών προϊόντων που ικανοποιούν τους πελάτες της και πληρούν τις προσδοκίες τους για εξατομικευμένες, προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες προσφορές. Στηρίζει την εντοπιότητα
και συνεργάζεται με περισσότερους από 300 Kύπριους προμηθευτές, προσφέροντας στα καταστήματά της εκλεκτά κυπριακά προϊόντα. Βασικό της μέλημα είναι η  προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας στις ανταγωνιστικότερες δυνατόν τιμές. 

Αποστολή για ένα καλύτερο αύριο  
Η Lidl Κύπρου φροντίζει πάντα τους πελάτες της συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση και στήριξη της κοινωνίας που δραστηριοποιείται. Οι δράσεις που ακολουθεί στοχεύουν στη βιωσιμότητα και στην καθημερινή τήρηση των υψηλών προδιαγραφών παροχής προϊόντων ποιότητας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική της εταιρείας στο μέλλον. Σε αναγνώριση του κοινωνικού προφίλ της εταιρείας, η Lidl Cyprus βραβεύτηκε το 2016 με το IN Business Award. Πέντε είναι οι βασικοί πυλώνες δραστηριοποίησης της εταιρείας και αφορούν την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τα Προϊόντα και το ανθρώπινο δυναμικό, τους Εξωτερικούς Συνεργάτες και τους Συνεργάτες. 

Αναλυτικότερα

Κοινωνία: Με σύνθημα «Αποστολή μας ένα καλύτερο αύριο», η Lidl Κύπρου συμμετέχει ενεργά, συνεισφέροντας στην κοινωνία, μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης σε συνεργασία με αναγνωρισμένους οργανισμούς. Κατά καιρούς υλοποιήθηκαν κοινωνικές δράσεις, από κοινού με διάφορους οργανισμούς, ενώ σε συνεργασία με το ΥΠΠ χρηματοδοτήθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και συνεχίζεται η στήριξη στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, στο οποίο προσφέρονται υποτροφίες σε χαρισματικούς μαθητές της Κύπρου. Επίσης, από το 2013, σε αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα, η Lidl Κύπρου ανέλαβε εκτός από τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των κλινών, τη χορήγηση τροφίμων και υλικών για τη σίτιση των πασχόντων - φιλοξενούμενων στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας και χρηματοδοτεί μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται, ώστε καθημερινά να προσφέρονται υγιεινά και νόστιμα γεύματα στους ασθενείς. Η Lidl Κύπρου μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί, επιδιώκει και την ενεργή συμμετοχή του καταναλωτικού της κοινού, δημιουργώντας αλυσίδα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας «Buy the Bag Carry the Cause», που επίσης χρηματοδοτεί την Αροδαφνούσα, ενεργοποιεί τον κόσμο να στηρίξει με κάθε τρόπο τις αξιόπιστες φιλανθρωπικές ενέργειες και οργανώσεις. Φέτος τα Χριστούγεννα, η Lidl πιστή για ακόμη μια φορά στο διαχρονικό της έργο, έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της, να προσφέρουν έμπρακτα σε όσους το χρειάζονται, με την αγορά μιας γιορτινής λούτρινης φιγούρας, όπου 2 ευρώ από το τίμημα αγοράς προσφέρθηκε στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Αροδαφνούσας.

Περιβάλλον

Στον τομέα του περιβάλλοντος η Lidl Κύπρου δρα με υπευθυνότητα, καθώς ο στόχος της για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αποδοτικότητα μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα μόνο μέσα σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον. Η Lidl Κύπρου το υλοποιεί εφαρμόζοντας φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες, όπως η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, η παραγωγή και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η αξιοποίηση της ανακύκλωσης, ως καθημερινής πρακτικής.

Προϊόντα:

Η Lidl Κύπρου στηρίζει την εντοπιότητα και προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στις ανταγωνιστικότερες τιμές, ελέγχοντας συστηματικά την ποιότητα και την πηγή παραγωγής τους.
Εξωτερικοί Συνεργάτες: Βασικό στόχο αποτελούν οι εταιρικές, μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους εξωτερικούς συνεργάτες της Lidl Κύπρου, που στηρίζονται σε διαφανή πρότυπα ποιότητας συνεργασιών και αποσκοπούν στην επίτευξη βιώσιμων σχέσεων συνεργασίας.

Συνεργάτες

Οι εργαζόμενοι στη Lidl Κύπρου απολαμβάνουν σταθερό εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο επιβραβεύεται η ατομική υπευθυνότητα, η ομαδική εργασία και οι υψηλές επιδόσεις. Διασφαλίζεται σταθερή και σίγουρη εργασία, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς και παρέχονται ελκυστικές αμοιβές και παροχές. Προσφέρεται συστηματική εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που στόχο έχει την εξασφάλιση ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα επιδρά θετικά στην απόδοση αλλά και την επίδοση των εργαζομένων και μακροπρόθεσμα θα αποτελεί πόλο έλξης για νέους συνεργάτες.
Και το βασικότερο, η Lidl Κύπρου δημιουργεί αξία για την Κύπρο του αύριο, τόσο με την συνεισφορά της στην κυπριακή οικονομία (Μάρτιος 2016-Φεβρουάριος 2017) δημιουργώντας 1 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας έναντι 0,8 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην κυπριακή οικονομία και υποστήριξη θέσεων εργασίας (Μάρτιος 2016-Φεβρουάριος 2017) 1504 θέσεις εργασίας,  αυξημένες κατά 3% σε σχέση με το 2015, 512 άμεσες, 465 έμμεσες, 527 επαγόμενες, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,43%της συνολικής απασχόλησης στην Κύπρο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Οδός Εμπορίου 19, Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, 7100, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 800 94 404 
Email:  info@lidl.com.cy

 

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ