ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία ιδρύθηκε το 1963 ως Δημόσια Εταιρεία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 1996. Οι εγκαταστάσεις τέθηκαν σε λειτουργία το 1967, με ετήσια παραγωγή 150.000 τόννους. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη δυναμική της διεθνούς αγοράς, η Εταιρεία κατασκεύασε ιδιόκτητο λιμάνι πλησίον της μονάδας παραγωγής το 1983. Το 2011, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέας, υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής, με συνολική επένδυση €200 εκατομμύρια. Η νέα γραμμή παραγωγής παρέχει πολλαπλά οικονομικά, περιβαλλοντικά και ποιοτικά πλεονεκτήματα με την εφαρμογή της βέλτιστης διαθέσιμης τεχνολογίας. 

Όραμα μας, ως επιτυχημένη εταιρεία, είναι η αριστεία, σύμφωνα με τις αρχές στο επίκεντρο των οποίων συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, ο σεβασμός και η συνεισφορά.
Η εταιρική κουλτούρα και φιλοσοφία μας στηρίζονται στην πεποίθηση ότι, βιώσιμη, μακροχρόνια και συνεχής ανάπτυξη του οργανισμού μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μέριμνα για τον ανθρώπινο παράγοντα και προστασία του φυσικού και εργασιακού περιβάλλοντος.

Στρατηγική της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού είναι η συνεχής ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της εφαρμογής του προγράμματός της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Στόχος μας είναι να παραμείνουμε μια βιώσιμη εταιρεία, σταθεροί στην ανοδική μας πορεία και στο ποιοτικό προϊόν μας, να διατηρηθούμε ως ο επιθυμητός προμηθευτής των πελατών μας και ο ελκυστικός εργοδότης επιλογής για τον οποίο όλοι θα επιθυμούσαν να εργάζονται.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται σεβόμενη το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα και κρατώντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να το επιτύχει αυτό έχει ενσωματώσει στην επιχειρηματική της στρατηγική, τους παρακάτω βασικούς πυλώνες, που εκφράζουν την υπευθυνότητα και τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης:
• Ηθικό Επιχειρείν
• Υγεία και ασφάλεια
• Ποιότητα 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΕ
1. Ακαδημία Ταλέντων
Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε άνεργους, νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση στελεχών της Εταιρείας. Με την ολοκλήρωση 6μηνου ή 12μηνου προγράμματος οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε κλάδο συναφή με τη σπουδή τους, με σημαντική προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε βαριά βιομηχανία. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ανάπτυξη νέων ταλέντων, στηρίζονται οι νέοι πτυχιούχοι και μειώνεται το ποσοστό ανεργίας. 

2. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - «Οι Μικροί Εξερευνητές της Περιοχής Ακτή Κυβερνήτη»
«Οι μικροί εξερευνητές της περιοχής Ακτή Κυβερνήτη».  Αυτή ήταν η ονομασία που δώσαμε στην εκπαιδευτική, περιβαλλοντική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ακτή Κυβερνήτη, στις 27 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας μας και σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα για Προστασία του Περιβάλλοντος, «Terra Cypria».

3. Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας & Υγείας 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας και Υγείας, αναπτύξαμε με τα σχολεία της περιοχής τη δραστηριότητα: «5, 10 15 … Φτου και βγαίνω! Κίνδυνε θα σε βρω!». Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά, αφού έπρεπε να συνεργαστούν με τους δασκάλους τους και ν’ ανακαλύψουν πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο εντός όσο και περιμετρικά της σχολικής μονάδας και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Αφού κατέγραψαν τους κινδύνους, πρότειναν πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν για μείωση ή εξάλειψή τους.

4. Υποστήριξη ως Μέγας Χορηγός Παγκύπριου Διασχολικού Αγώνα Μικρών Μοντέλων Ηλιακών Αυτοκινήτων
Υποστήριξη αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ενέργειας, του Γυμνασίου Λινόπετρας Λεμεσού (2015 - 2016 - 2017).

5. Στήριξη του Ιδρύματος «Θεοτόκος»
Υλική και οικονομική στήριξη, με την αγορά δύο ορθοπεδικών /νοσοκομειακών κλινών για κάλυψη αναγκών της Στέγης και των ατόμων με σοβαρά προβλήματα που φιλοξενεί, καθώς και εξοπλισμού του φυσικοθεραπευτηρίου του Ιδρύματος με κρεβάτι BOBATH και μηχανήματος για άσκηση βάδισης. Έγινε επίσης ενίσχυση μέσω αγοράς Πασχαλινών κεριών, τα οποία φτιάχνουν άτομα που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

6. Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Δασών και Δένδρων
Προσφορά 100 μικρών δενδρυλίων σε πέντε δημοτικά σχολεία γειτονικών κοινοτήτων, τα οποία φυτεύθηκαν στις αυλές τους. 

7. Οργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Με στόχο την αύξηση του αριθμού εθελοντών, για μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών στις τράπεζες αίματος των νοσοκομείων του νησιού μας και με το σύνθημα «5 λεπτά χρειάζονται για να σώσεις μια ζωή», πραγματοποιείται κάθε χρόνο εθελοντική αιμοδοσία, όπου οι εθελοντές εργαζόμενοι μας συμβάλλουν ενεργά ώστε να ολοκληρώνεται με επιτυχία ο θεσμός.

8. Συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Cans for Kids»
Με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων της Εταιρείας, έγινε περισυλλογή και συμπίεση αλουμινένιων δοχείων για εξαγωγή. Τα έσοδα προσφέρθηκαν στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μακάριος Γ’.

9. Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Συμμετοχή στο ολοήμερο φεστιβάλ, με τη στήριξη εθελοντών εργαζομένων, οι οποίοι καλωσόριζαν τους επισκέπτες παρέχοντας ενημέρωση για τα έργα της Εταιρείας αναφορικά με το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όσοι από τους επισκέπτες ενδιαφέρονταν είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν το δικό τους γλαστράκι με βασιλικό. Στο χώρο του φεστιβάλ τοποθετήθηκαν παιχνίδια για αναψυχή μικρών και μεγάλων, όπως το «ανθρώπινο ποδοσφαιράκι» φτιαγμένο από εργαζομένους της Εταιρείας, καθώς και το ομαδικό παιχνίδι «φιδάκι» που είχε σαν θέμα το «Περιβάλλον και την Ασφάλεια».

10. Παροχή Δωρεάν Τσιμέντου
Με σκοπό την ανέγερση ή επιδιόρθωση εκκλησιών και την κάλυψη αναγκών σε στρατόπεδα, δωρεάν παροχή ποσότητας τσιμέντου σε διάφορες περιπτώσεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Λεωφ. Κυριάκου Μάτση 1Α, 1519 Λευκωσία, 
Τ.Θ.: 22281
Τηλέφωνο: 22458100,  24845555
E-mail: info@vassiliko.com
Ιστοσελίδα: www.vassiliko.com, www.facebook.com/VassilikoCement, www.linkedin.com/company/vassiliko-cement-works-limited

 

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ