MCDONALD’S™

Η εταιρεία McDonald’s είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης στον κόσμο, καθώς εξυπηρετεί περίπου 68 εκατομμύρια πελάτες ημερησίως σε 119 χώρες.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των McDonald’s στην Κύπρο, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1997 όταν τα Οικογενειακά Εστιατόρια Ανδρέου δημιούργησαν το πρώτο εστιατόριο στη Λάρνακα. Είκοσι χρόνια αργότερα, τα McDonald’s, με προσήλωση και δημιουργικότητα αναπτύχθηκαν επιχειρηματικά, σεβόμενοι πάντα τις συνθήκες που διέπουν την κυπριακή πραγματικότητα. Διευρύνοντας την ποικιλία των προϊόντων τους, εκσυγχρονίζοντας και δημιουργώντας καινούριες υπηρεσίες (Hλεκτρονικά Mενού, Dual Point Service, Σημεία Αυτοεξυπηρέτησης, McDelivery App), κατάφεραν να συνδυάσουν την απαράμιλλη ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση. 

Σήμερα, η επέκταση των εστιατορίων τους σε ολόκληρη την Κύπρο με συνολικά 18 εστιατόρια και το πολυάριθμο προσωπικό τους, καθώς απασχολούν πέραν των 1000 υπαλλήλων, καταδεικνύουν πως τα ΜcDonald’s έχουν αποτυπώσει αδιαμφισβήτητα μία σχέση αγάπης με το κυπριακό κοινό και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες προτιμήσεις του στον κλάδο των χώρων ταχείας εστίασης. 
Όλα αυτά τα χρόνια, τα ΜcDonald’s έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι αλληλεπιδρούν με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται και αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία αλλά και το περιβάλλον.

Πιστή στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της και στη δέσμευση για κοινωνική προσφορά, η εταιρεία έχει εκτενές έργο στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, γεγονός το οποίο αναγνωρίστηκε και επιβραβεύθηκε το 2010, όταν τα εστιατόρια McDonald’s κέρδισαν το IN Business Award για τη συνεχή τους προσπάθεια στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (EKE). 

Πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σεβασμός στο Περιβάλλον
Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα του περιβάλλοντος και της προστασίας του, με τα McDonald’s να είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Green Dot και να συνεργάζεται με εταιρείες για ανακύκλωση χαρτιού, μετατροπή σκυβάλων σε compost, τοποθέτηση λιποπαγίδων εντός των εστιατορίων και δωρεά κάδων για ανακύκλωση σε σχολεία και δήμους. 

Σεβασμός στον άνθρωπο
Tα ΜcDonald’s οφείλουν τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη τους πορεία στους ανθρώπους τους, σε όλους αυτούς δηλαδή οι οποίοι εργάζονται σκληρά καθημερινά με προσήλωση και αγάπη. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη θαυμαστή αφοσίωση που επιδεικνύει το προσωπικό της, γι’ αυτό και προωθεί την επαγγελματική ανέλιξη των εργαζομένων της και έχει ως κύριο μέλημά της την προσφορά ενός υγιούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος. Πρόσθετα, η πρωτοβουλία της εταιρείας για απασχόληση ατόμων από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καταδεικνύει και πάλι το ανθρωποκεντρικό της πρόσωπο.

Σεβασμός στην Κοινωνία
Τα McDonald’s βρίσκονται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, προσφέροντας είτε με τη μορφή χορηγιών, δωρεών είτε ως οικονομικοί αρωγοί σε συνανθρώπους μας ή σε ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη.

Ronald McDonald House Charities® Κύπρου
Η υποστήριξη του Ronald McDonald House Charities Κύπρου (RMHC), το οποίο δραστηριοποιείται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση εκ μέρους της εταιρείας στο πλαίσιο της ΕΚΕ. 
Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου είναι η δημιουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και έκτοτε εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο.
Η βασική φιλοσοφία του RMHC είναι να διατηρήσει ενωμένες τις οικογένειες των παιδιών με σοβαρές ασθένειες, ειδικά κατά τις περιόδους θεραπείας τους στα νοσοκομεία και ως εκ τούτου, ο επόμενος στόχος της RMHC Κύπρου είναι η ανέγερση οικίας κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος III, η οποία θα παρέχει στέγη και φροντίδα σε οικογένειες ώστε να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Οι οικογένειες από άλλες πόλεις, που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα σπίτια τους, θα φιλοξενούνται στο σπίτι του RMHC, ώστε να μπορούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.

Επενδύοντας στα παιδιά
Τα παιδιά είναι το μέλλον γι’ αυτό και τα McDonald’s επενδύουν και φροντίζουν για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.
Ποικίλα είναι τα κοινωνικά προγράμματα που διοργανώνονται και οι πρωτοβουλίες των McDonald’s που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, όπως είναι το McDonald’s Kid’s Race στους Μαραθωνίους Λεμεσού & Λάρνακας, το πρόγραμμα McDonald’s Player Escort στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του κόσμου και η επιχορήγηση ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Κύπρο. 
Μείζονος σημασίας για τα ΜcDonalds είναι και η ασφάλειά των παιδιών, όπως καταδεικνύει το «Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για παιδιά» (Road Safety Program), το οποίο τέθηκε σε λειτουργία κατά το έτος 2010. Πρόκειται για πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης ηλικίας 3 έως 8 ετών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, τα παιδιά μεταφέρονται στο Πάρκο Οδικής Ασφάλειας όπου συναντούν τον Μάκη Μπιφτεκάκι, μια μασκότ που δημιουργήθηκε ειδικά για το εν λόγω πρόγραμμα. Ο Μάκης, σε συνεργασία με αξιωματικό της αστυνομίας του Τμήματος Τροχαίας, ενημερώνει τα παιδιά για τα βασικά πρότυπα ασφαλείας για την οδική ασφάλεια με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, τόσο μέσω της αλληλεπίδρασης με τη μασκότ του προγράμματος όσο και με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.
Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, τα McDonald’s αποτελούν μία οντότητα, η οποία δρα και αλληλεπιδρά μέσα στην κοινωνία. Έχοντας επίγνωση ότι επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους, δίνουν υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν με την ίδια υπευθυνότητα τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία μας, πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Family Restaurants Andreou Co. Ltd

Διεύθυνση: Αθηνών 30-32, 
Λάρνακα, 6023
Τηλεφωνο: 24818131 
E-mail: info@mcdonalds.com.cy
Ιστοσελίδα: www.mcdonalds.com.cy 
και www.mcdelivery.com.cy

 

 

Δειτε Επισης

VASSOS ELIADES LTD
UMAR|WSR
MTN Cyprus Ltd
MCDONALD’S™
LIDL ΚΥΠΡΟΥ
EXXONMOBIL CYPRUS LTD
CYTA
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ