Αναβάλλεται για το Σάββατο η Ολομέλεια για εκποιήσεις

Για το Σάββατο, μετατέθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, καθώς οι συζητήσεις γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο κορυφώνονται.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αναβολή δίνεται προκειμένου να συνέλθει εκτάκτως την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου το απόγευμα (18:15) το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει νέο νομοσχέδιο, το οποίο να ενσωματώνει τις τροπολογίες που είναι συμφωνημένες από την Τρόικα.
 

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα θα καταθέσουν προτάσεις νόμου “που θα συνθέτουν δίχτυ ασφαλείας για την κυπριακή οικονομία την κύρια κατοικία και τις μικρές επιχειρήσεις”.Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίσουν τις τροπολογίες που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνώντος κόμματος, – προστασία κύριας κατοικίας μέχρι €350.000 και διαγραφή χρεών, οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές από την Τρόικα – τότε ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει τόσο τις τροπολογίες όσο και το νομοσχέδιο.

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών θα συνέλθουν εκ νέου την Παρασκευή στις 10.00  για να συζητήσουν τις τροποποιήσεις επί του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις που θα εγκρίνει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στάση αναμονής για τις εκποιήσεις τηρούν οι διεθνείς δανειστές 

Στάση αναμονής για τις εξελίξεις γύρω από το κρίσιμο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις τηρούν οι διεθνείς δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τεχνοκράτες της Τρόικα έχουν προωθήσει ήδη την έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) με το Μνημόνιο προς την ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία συνεδριάζει σήμερα για εξέταση του κυπριακού μνημονίου, έχοντας ωστόσο σε εκκρεμότητα το θέμα των εκποιήσεων.

Αν και εφόσον η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο το επίμαχο νομοσχέδιο, τότε η ομάδα εργασίας του Eurogroup θα συνέλθει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το νομοσχέδιο όπως αυτό έχει ψηφιστεί και θα υποβάλει την έκθεσή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συνέλθουν την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου για να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του κυπριακού προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σενάρια των εκποιήσεων

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο