Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται

Μια βδομάδα γεμάτη δράση και στοιχεία περιμένει τις αγορές, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Απρίλιο να βρίσκονται στο επίκεντρο, την ώρα που το γεν προκαλεί αστάθεια.

Μια πτώση του γεν άνω του 10% έναντι του δολαρίου μετέθεσε τη συζήτηση όχι στο αν αλλά στο πότε το Τόκιο θα παρέμβει για να στηρίξει το νόμισμα του.

Η απάντηση φαίνεται ότι δόθηκε στα 160 ανά δολάριο, ένα επίπεδο που έχει να δει από τον Απρίλιο του 1990. Το γεν ανέβηκε μέχρι και στα 154,40 τη Δευτέρα. Την Τρίτη επέστρεψε γύρω στα 157.

Αυτή τη βδομάδα αναμένεται επίσης η απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, την Τετάρτη, όταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση μετά τις εκθέσεις για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο, οι οποίες ήταν ψηλότερες από τις αναμενόμενες.

Δεν υπάρχουν αντίστοιχες ανησυχίες στην Ευρώπη, με τον πληθωρισμό για τον Απρίλιο να αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 2,4%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε μειώσεις κατά 67 μονάδες βάσης φέτος, έναντι 35 μονάδων βάσης που αναμένονται από τη Fed.

Βασικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές την Τρίτη είναι η έκθεση για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία για τον Μάρτιο και οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία για τον Μάρτιο.

Δειτε Επισης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια
ΔΝΤ: Η Ευρώπη έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας-Πώς μπορεί να το ξεπεράσει (γραφήματα)
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-Άγγιξε τα $2.482
Maersk: Σε όλο το δίκτυο η διαταραχή στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό με «καύσιμο» τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Στον στόχο του 2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο
Έρευνα ΕΚΤ: Οι εταιρείες προβλέπουν μικρότερες αυξήσεις μισθών για τους επόμενους 12 μήνες