Millennials: Πώς να διαχειριστείτε το budget σας

Η διαχείριση του προϋπολογισμού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια κρίσιμη δεξιότητα ανεξάρτητα από το ποια γενιά ανήκετε. Για τον λόγο ότι η αγοραστική δύναμη των millennial αυξάνεται, οι εμπορικές προσπάθειες των μεγάλων εταιρειών προς αυτή τη γενιά όλο και μεγαλώνουν. Έτσι, η εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί κρίσιμη πτυχή για τους millennials. 

Η ορθή διαχείριση του budget είναι ένα πλεονέκτημα που με την πάροδο του χρόνου έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων. Εάν ανήκετε σε αυτή την γενιά και αναρωτιέστε για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα πιο κάτω μικρά βήματα.

Βασικά Έξοδα
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τα βασικά σας έξοδα. Ο καθένας έχει βασικές δαπάνες που πρέπει να πληρώσει. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο πληρώνετε για ενοίκιο, πόσο πληρώνετε για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας κατά μέσο όρο κάθε μήνα καθώς και οποιεσδήποτε άλλες δαπάνες. Αυτό περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό των τροφίμων, δάνειο αυτοκινήτων και το φυσικό αέριο. Άλλα έξοδα που μπορεί να περιλαμβάνονται είναι το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε σε όλα τα είδη ένδυσης κάθε μήνα.

Αποταμίευση
Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού είναι ότι συχνά μπορείτε να εντοπίσετε τρόπους που ξοδεύετε χρήματα που δεν σας ωφελούν. Για παράδειγμα, μπορεί να σπαταλάτε πολλά χρήματα σε γεύματα, τα οποία δεν βλάπτουν μόνο το πορτοφόλι σας, αλλά δεν σας προσφέρουν τη διατροφή υψηλής ποιότητας που χρειάζεστε. Μπορεί επίσης να δείτε ότι έχει νόημα να περπατάτε στην εργασία μερικές φορές αντί να οδηγείτε εκεί, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσετε χρήματα σε καύσιμα. Κάνοντας πολλές μικρές επιλογές, μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε χρήματα.

Εναλλακτικές επενδύσεις
Ο προσεκτικός προϋπολογισμός μπορεί να δημιουργήσει ένα ταμείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διασκέδαση, για παράδειγμα να πάτε ένα ταξίδι, ή μια εκδρομή. Έχοντας τα χρήματα στο χέρι και γνωρίζοντας πού είναι, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα σταθερό οικονομικό μέλλον. Ένας προσεγμένος προϋπολογισμός σάς επιτρέπει να κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε στη ζωή και να επιτύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

 
 
Πηγή: Millennial Magazine
 

 

Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit