Η Cyta προάγει την επιχειρηματική σκέψη

Η Cyta έχει εντάξει την καινοτομία στους στρατηγικούς της πυλώνες παρέχοντας υποστήριξη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οργανισμού προάγει την επιχειρηματική σκέψη, μέσα  από μια σειρά ενεργειών & δραστηριοτήτων: τη λειτουργία  του Δικτύου Συνεργατών Καινοτομίας, τις συναντήσεις Shots of Inspiration, , το διαγωνισμό Low Cost High Impact Idea,  τα Εργαστήρια Ανάπτυξης δεξιοτήτων του προσωπικού, τις στρατηγικές συνεργασίες με κέντρα αριστείας και άλλα. 
 
Ο Χρίστος Χρίστου, Επικεφαλής του Κέντρου Επικοινωνίας και Επιχειρηματικότητας της Cyta, ανάφερε  στο InBusinessNews μερικούς από τους τρόπους, μέσω των οποίων  ο οργανισμός καλλιεργεί κουλτούρα ενδοεπιχειρηματικότητας. 
 

Ποιες οι δράσεις του Κέντρου Επικοινωνίας και Επιχειρηματικότητας της Cyta;
 
Μέσα  από τις δράσεις και τις συνεργασίες του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στηρίζουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας και παράλληλα καλλιεργούμε κουλτούρα ενδοεπιχειρηματικότητας στον Οργανισμό μας. Δράσεις όπως:

  • Η λειτουργία  του Δικτύου Συνεργατών Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, όπου τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτό, έχουν τη δυνατότητα να αφιερώνουν το 5% του εργασιακού τους χρόνου για εργασίες του Κέντρου, να δρουν σαν σύνδεσμος του Κέντρου με τα Τμήματα και τις Διευθύνσεις τους και να προωθούν την βαθμιαία καινοτομία (incremental innovation) στον Οργανισμό.
  • Τις ημερίδες Shots of Inspiration  που διοργανώνουμε ανά διμηνία , όπου δίνουμε βήμα, σε άτομα που μπορούν να εμπνεύσουν και είναι διατεθειμένα να μοιράζονται, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα μαθήματα που πήραν και παίρνουν από τη ζωή, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι επιχειρηματίες, να βρουν το πάθος τους και να μάθουν από τα λάθη τους.                                 
  • Τον εσωτερικό διαγωνισμό Low cost, High Impact Idea που διοργανώσαμε πρόσφατα   , όπου καλέσαμε τα στελέχη της Cyta να μας αποστείλουν τις ιδέες τους και καταφέραμε να μαζέψουμε και να αξιολογήσουμε, πέραν των 500 ιδεών, αρκετές από τις οποίες αρχίσανε ήδη να υλοποιούνται, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο, στην ανάπτυξη της βαθμιαίας καινοτομίας στον οργανισμό μας.
  • Τα Εργαστήρια Ανάπτυξης δεξιοτήτων του προσωπικού και άλλες δράσεις, προωθούμε την καινοτόμο και επιχειρηματική σκέψη, ώστε να συνεχίζουμε να έχουμε τον ηγετικό ρόλο στον τομέα μας.

 

Στόχος μας  είναι  να μετατρέψουμε τα στελέχη του Οργανισμού σε ενδοεπιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε προϊόντα και υπηρεσίες και γιατί όχι και σε  νεοφυείς εταιρίες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για υιοθέτηση  της καινοτομίας και για την ανάπτυξη κουλτούρας επιχειρηματικότητας στο εσωτερικό των οργανισμών, είναι να δίνεται σε άτομα ή σε ομάδες, η απαραίτητη στήριξη και κάποιος χρόνος από την εργασία τους, ώστε να μπορούν να δουλεύουν πάνω στις ιδέες τους.

 
Η Cyta, το κάνει αυτό και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα. Όσον αφορά το Δίκτυο Συνεργατών Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτό, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν 5% ή και περισσότερο από το χρόνο τους, για εργασίες που αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
 
 
Ποιες οι επόμενες δράσεις της Cyta σε αυτά τα πλαίσια;  

Στις 23 Νοεμβρίου διοργανώνουμε ανοικτή για το κοινό ημερίδα, με τίτλο «Inspiring people, all around us», όπου 7 Κύπριοι ομιλητές θα μας ταξιδέψουν και θα μας εμπνεύσουν μέσα από τις προσωπικές τους ιδιαίτερες ιστορίες. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
 
 
 
 
 
 
Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit